Онези билборди... любовните. Какво ни показват? Кого защитават?

Очевидно е нужна обществена дискусия по проблема
Обновена: 14 дек 2018 16:07 | 14 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
244

Трябва да започне мащабна обществена дискусия, която да изясни всички поставени въпроси, които бяха повдигнати от скандалните билбордове, промотиращи гей двойки.

Около тази теза се обединиха гостите в в студиото на "България сутрин" юристът Николай Колев от гражданска инициатива "Поход за семейството" и Лили Радоева - координатор на "София прайд".

Билбордове с хомосексуални двойки, поставени в София, Пловдив, Варна и Бургас с послание "Няма страшно. Това е просто любов" разделиха обществото и предизвикаха бурни реакции и от двете страни.

Още по темата

"Кампанията е в рамките на проект, финансиран от ЕК от програма "Права, равенство и гражданство", в който участват шест неправителствени организации от България. Това е двугодишен проект. Не е планирано да бъде в рамките на коледните празници - в която и да е част на годината, гражданските права, са граждански права, а една група от българското общество няма равни такива. Това е факт и ние трябва да намерим време и сили да говорим за това спокойно", заяви Радоева.

Тези билбордове противоречат на традиционните семейни ценности. Хора от ЛГБТ общността демонстративно показват чрез поведението и външния си вид принадлежността си към нея, коментира Колев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че проектът е на стойност 200 000 евро и зададе два въпроса към Радоева: "Защо сте изненадани, че българите не приемат посланието, и какви точно граждански права са ви нарушени?"

Според Радоева Наказателният кодекс не третира престъпления от омраза на основа сексуална ориентация и това е друг проблем. Според нея тази кампания е доказателство за това.

"Ние съществумаме, но нямаме достъп до определен набор от права в тази държава - създаване на семейство, право на унаследяване между партньори, достъп до медицинска информация", обясни защитникът на гей двойките.

И призна, че това е стъпка за легализиране на еднополовите бракове.

"Ние съществуваме в тази държава, но вие го отричате, защото когато се появи билборд, показваща любов между еднополови, бива залят с боя, нарязан и свален", защити се Радоева. По думите й протестът срещу кампанията във Варна е в резултат на 70 оплаквания.

Тя допълни, че кампанията е насочена на първо място към ЛГБТ общността в България, защото тези хора трябвало да правят избор всеки ден как да се реализират.

"Семейството много често не ги приема и сега в дните на Коледа няма да могат да празнуват в дома, защото са отхвърлени", смята тя.

Това е вътрешен проблем в семейството, категоричен е Колев и допълни, "гледайки билбордове баба ви няма да има по-добро отношение към вас".

"Обществото е ангажирано, вашият въпрос не е сложен настрани. Демокрацията, в която живеем, определя, че мнозинството казва как да живеем. Нека да видим българският народ - 7 милиона души, той да каже какво правим по тези въпроси. Какви ваши права, чувства и усещания са наранени?", попита Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 194 ГостДа нси жендар ва
185
15
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Щях да напиша, че господинът не знае какво е демокрация - власт на народа, а не на мнозинството, но в следващия момент видях, че той е употребил думите "Демокрацията, в която живеем")), тоест, употребил е израз, който отделя нашата демокрация от всички останали, тоест недомислиците му са на място в случая)). Иначе, това за бабата е гадно. Хем въпросът е лично семеен, хем той лично говори за чуждата баба и решава от нейно име... То такава ни е демокрацията)))
184
1
 
0
 
! Отговори
опссссссссс преди 5 години
до 186
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 168Как е времето в Шумен??? А онзи големия *** "номер 45"??? Кажи си , палавнико, кажи:)
182
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато един организъм е болен от неизлечима болест,той се лекува с хирургическа намеса,или,просто,загива!Това е Природна даденост!Природна даденост е че мнозинството индивиди продължават популацията,иначе,те загиват!Даже политиците ни се подчиняват на правилото,че мнозинството ги избира...та да му таковат майката с внедряване на подобни извращения!А сега,питам,защо МНОЗИНСТВОТО не се вдигне,не измете и политиците и внедяваните от тах природни извращения?!Много ли му се иска да се затрие?
181
13
 
10
 
! Отговори
само факти преди 5 години
Да спомена , че тези факти ги пише абсолютно хетеросексуален индивид за да не се бъркате нещо. Ще цитирам цифри от водещ институт по сексология. Впрочем, тези цифри се различават в рамките на статистическата грешка от други подобни сериозни изследвания. Факт 1 4% от мъжете са хомосексуални независимо дали става дума за Русия, Сащ или о-в ТамбуктуФакт 2 8% от жените са опитвали ласки от същия пол и 27% заявяват, че биха го направили ако им се отдаде подходящ случай.Само факти, дами и господа
180
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са досадни тези човечета! Едно дете не искат и не могат да отгледат, но успешно усвояват *** пари за гей паради, билбордове и какви ли не щуротии!
179
12
 
1
 
! Отговори
ВЕЧНО ВАШ TPOЛ преди 5 години
Аз напуках 10-тина минуса на коментар 181, защото мога да си го позволя {:-)
178
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези огромни суми могат да се използват за много-по смислени дейности, но ...друга е целта да се бие барабана! Кой им пречи да се обичат??? Колко хора живеят на ръба на оцеляването, други умират от болести, а биха могли да живеят...ЕГОИСТ - По-голям Егоист - Хомосексуален! Не се интересуват от никой друг, никакви други проблеми, а от НАТРАПВАНЕ на себе си!!!
177
3
 
22
 
! Отговори
не е нужно да убиваш преди 5 години
До hНа времето ги пердашехме и кротуваха!
176
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ако така се нахвърляхте върху комунистическата шайка ,която ни управлява 70 години цена нямаще да имаме
175
8
 
35
 
! Отговори
ФАКТИ преди 5 години
82% от болните от СПИН са гейове! 89% от гейовете са педофили! 94% от гейовете страдат от психически увреждания! Статистиката е от интернет!
174
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останаха им гратсове от бюджета за налагане на джендърство в училище заради ИК и сега решиха с тези пари да ни се лигавят от билбордовете по празниците.
173
1
 
24
 
! Отговори
а бе,Днес преди 5 години
Оставете сбърканяците,ами пишете че Брюксел е забранил на България Турски поток,а е заповядал шистов газ от САЩ на двойна цена!Това е новината,а не терзанията на родните пeндeли!
172
1
 
36
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Тези пари,които са дадени за билбордовете мажеха да се дадат за деца от домовете или за ковьози за новородени.Нали са много загрижени за семейството.
171
2
 
17
 
! Отговори
Гошо Софийски преди 5 години
Самият факт, че 170 души само тук са взели отношение по въпроса (положително или отрицателно) вече говори достатъчно - скъпите "различни" вече са привлекли вниманието ... Полека-полека ще дойде и другото... Колкото и да не ни се иска - ако не децата ни, то внуците ни ще живеят с тези "демократични ценности".
170
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много го одумвахме бай Азис , че бил туй-онуй, ама човека си спретна едно дете с някаква, пък в свободното си време може пак да ходи да го *** . иТа и геювете , да си правят деца, или да си ги събират с лъжицата, или да си търсят майки под наем, това си е техен избор.
169
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е война, която са ни обявили. Наричат я "културна" но в действителност си е война която цели нашето национално унищожение. Физическото ни премахване след това е просто въпрос на техническа формалност. Това е истината за белият геноцид.
168
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичат да лапкат от ?-фондовете, ако е да свършат нещо полезно никакви ги няма. Аз като вървя по улицата и се навеждам да взема някой бок''лук и го пускам в кофата, и не търся признателносп чрез плакати по стените.
167
0
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
минуси,минуси, минуси. душа, не си ли забелязала, че не само си самотна, но и излишна на този свят?