Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!

Според премиера имаме най-силните "зелени" в света
Обновена: 18 дек 2018 17:02 | 18 дек 2018 13:45, Веселина Йорданова
339
Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!
Снимка: Правителствена пресслужба

Навсякъде се приватизира, в България - не се. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата за глобата от 77 млн. евро от ЕК за Българския енергиен холдинг.

Той отбеляза, че сумата ще бъде платена не от гражданите, а от печалбата на дружествата. Премиерът изтъкна, че преговори с Брюксел са се водили три години, като първоначалната сума е била 300 млн. евро, а после е била намалена на 77 млн.

Още по темата

"Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система", заяви министър-председателят.

По думите му би било предателство, ако газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата.

"Представете си днес да ме питате защо правителството взе решение да приватизира тръбите и заглавията какви щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България", каза той.

Премиерът заяви още, че страната ни ще поиска допълнителни средства от Европейската комисия, за да продължи да охранява успешно външната граница на ЕС.

Борисов коментира темата пред журналисти след среща на политическите лидери в рамките на форума ЕС-Африка. 

"Досега Африка се подценяваше много. Всички трябва да им помогнем, те самите трябва да си помогнат. Европейската комисия трябва да събере 43 млрд. евро по "Фонд Африка". Само преди стотина години този континент беше колониална собственост и всичките ресурси бяха изсмуквани. България не е била колонизатор, но сме в ЕС и сме съпричастни. Длъжници са на Африка много от европейските държави. Този процес трябва да започне, защото десетки милиони се готвят да мигрират и този процес ще е много тегав за Европа", разясни премиерът.

"Тая тема "Банско" трябва да я развързваме и да стигаме до решения. Ако нашите "зелени" дойдат тук, ще ликвидират целия бранш в Австрия. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света, другаде няма да ги оставят да съществуват. 20 години няма правителство и президент, който да се изправи", каза още Борисов. 

Форумът в австрийската столица е под надслов "Сътрудничеството в дигиталната ера". Днес той бе открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. 

"Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят. Процес, който е прието да се нарича "Индустрия 4.0", а специалистите дефинират като индустриалната революция на днешния ден. И като всяка революция тя носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиката като цяло", отбеляза  Борисов в изказването си на форума на високо равнище, който се провежда във Виена под егидата на Австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Прогноза на Световния икономически форум показва, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват дигитални умения.

"Неслучайно те бяха основен елемент от програмата на триото Естония – България – Австрия и приоритет на Българското председателство", заяви Борисов. Той подчерта, че образованието е в основата на всяка една икономика и благосъстоянието на гражданите.

По думите му точно за това в следващите 2 години България ще инвестира 50 млн. евро от оперативните програми в проект "Образование за утрешния ден", който е насочен към дигитализацията на средното образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години преватзации... То не беше демократична, масова, криминална, преватизиране/силово/ на преватизираното и тнт ... Е, в тая суматоха, пропуснали едни тръби да прилапат. О-о-о, да бе. Те били на народа. Аийдя-я-я-я. И 'бащицата' -юнак ... Това не разрешава, онова не дава ... Сякаш някой го пита. Хвърлят му два суджука, почесват го между ушите и той ... маха с опашка.
225
0
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Как само извъртат нещата. ЕК ни глобява че тръбите не са давани за ПОЛЗВАНЕ от конкурентни фирми, а не че някой иска да ги приватизира.
224
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко , мин.ка Павлова колко милиони ми струва ?
223
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стигат ли 10 години без.умия ?
222
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖЕЦ, доказан от съда! Това НЕЩО джипси да беше, нямаше да лъже толкова!
221
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един родител ,когато детето му гладува ,когато няма пари да го излекува и събира пари с есемеси ,когато вижда как живее детето на съседите ти в разкош , а твоето няма никакво самочувствие се срамува а кога нашият Министър председател ще се засрами ли,че вече 10 г.е на власт в една китна страна ,прокудила милиони свои поданици ,че майките тънат в мизерия че е начело на най-бедната държава в Европа на страната ,която е на 111 място по свобода на словото,която е на първо място по смъртност н ......
220
23
 
7
 
! Отговори
Блядовете искаха преди 5 години
Да докара до фалит Българгаз и да ни свият тръбите!Свети Бойко ни спаси от ново руско робство!Амин!
219
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХОРА ПРОСТЕТЕ МИ ,ЧЕ И АЗ ДОПРИНЕСОХ ЗА ТАЗИ БЪЛГАРСКА РАЗРУХА ,ПОНЕЖЕ В НАЧАЛОТО НА ПРОМЕНИТЕ И АЗ КАТО МЛАД И ЗАБЛУДЕН ЧОВЕК ВЯРВАЙКИ В ЗАПАДНИЯ (РАЙ) КОЙТО ЩЕ НИ(СПОХОДИ) КАТО МАХНЕМ(ЛОШИЯ) ТОДОР ЖИВКОВ ХОДИХ ДА СКАЧАМ ПО ПЛОЩАДИТЕ .
218
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте понв 30 % увеличение на цената на електроенергията,но за да не би да се събуди стадото от евроатлантическата робия-пардон (демокрация) увеличението както винаги ще стане през лятото , за да им се размине на онези горе без протести.
217
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ-ЕС НЕ СЕ РАЗРЕШАВА НА РОБИТЕ НИ СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ СИ ОБЕКТИ ,НИ ЕВТИНА ГАЗ , НИ СУВЕРЕНИТЕТ..КОГА БЯХМЕ С(ЛОШАТА0 РУСИЯ,БРАТУШКИТЕ НИ СТРОИХА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ И ПРОДУКЦИЯТА ОТ ТЕЗИ ЗАВОДИ,ЗЕМЕДЕЛИЕ И ПРЕДПРИЯТИЯ И ОТИВАХА НЕОБЛАГАНИ С МИТА НА НЕОБЯТНИЯ СЪВЕТСКИ ПАЗАР.ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ НИ ДАВАХА ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ- ГАЗ И НЕФТ.
216
2
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Браво на Борисов! Явно негова е заслугата, че не са ни глобили повече. Бълагинат наистина трябва да е и.дио.т ако за пореден път възприеме провалът като едва ли не успех. Да не говорим, че Борисов също нагло лъже, че едва ли не глобата била защото не искал да предаде националния интерес като приватизира газопреносната система. Истината е точно обратната, не се дава достъп до газопреносната мрежа, за да не се допусне конкуренция на Газпром и да поддържа високи цени. Ама "аз съм *** и вие сте пр
215
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да ви е живо и здраво банкянското папуасче и племето му та да свалят каквото е останало от кожата ви- и ще сте си го заслужилине всички де ама малкото дето неса и от тях ще свалят по две кожи
214
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отворих " 24 часа " и .....повърнах .
213
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобата е за нарушение, което вече не съществува. Чист рекет за принуда за приватизация и да командват газопреноса и да ни рушат проектите.
212
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и за Юлен излъга ! Професионалист !
211
1
 
27
 
! Отговори
БУЛГАРМАФИЯ преди 5 години
У НАС НЕ СЕ ПРИВАТИЗИРА У НАС СЕ КРАДЕ!!!!!
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък , е моя коментар !
209
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според евродоклад загубите на България от корупция са 11 милярда евро годишно. Та какво са тия мижави милиони.
208
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експерти нарекоха Тиквата безхаберник , невежа .......! Размазаха го като презрял домат.
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДПС и Сокола са мюсулмани,разбираемо е защо СИК е против тях,защото СИК са евреи.И ДС няма нищо общо с това,ДС отдавна не съществува.Но в природата трябва да има равновесие и баланс,ако няма равновесие,ще се катурне държавата окончателно,затова и ДПС трябва да я има.По същата причина трябва да има и сериозна опозиция на ГЕРБ,както и на останалите партии.