Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!

Според премиера имаме най-силните "зелени" в света
Обновена: 18 дек 2018 17:02 | 18 дек 2018 13:45, Веселина Йорданова
339
Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!
Снимка: Правителствена пресслужба

Навсякъде се приватизира, в България - не се. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата за глобата от 77 млн. евро от ЕК за Българския енергиен холдинг.

Той отбеляза, че сумата ще бъде платена не от гражданите, а от печалбата на дружествата. Премиерът изтъкна, че преговори с Брюксел са се водили три години, като първоначалната сума е била 300 млн. евро, а после е била намалена на 77 млн.

Още по темата

"Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система", заяви министър-председателят.

По думите му би било предателство, ако газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата.

"Представете си днес да ме питате защо правителството взе решение да приватизира тръбите и заглавията какви щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България", каза той.

Премиерът заяви още, че страната ни ще поиска допълнителни средства от Европейската комисия, за да продължи да охранява успешно външната граница на ЕС.

Борисов коментира темата пред журналисти след среща на политическите лидери в рамките на форума ЕС-Африка. 

"Досега Африка се подценяваше много. Всички трябва да им помогнем, те самите трябва да си помогнат. Европейската комисия трябва да събере 43 млрд. евро по "Фонд Африка". Само преди стотина години този континент беше колониална собственост и всичките ресурси бяха изсмуквани. България не е била колонизатор, но сме в ЕС и сме съпричастни. Длъжници са на Африка много от европейските държави. Този процес трябва да започне, защото десетки милиони се готвят да мигрират и този процес ще е много тегав за Европа", разясни премиерът.

"Тая тема "Банско" трябва да я развързваме и да стигаме до решения. Ако нашите "зелени" дойдат тук, ще ликвидират целия бранш в Австрия. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света, другаде няма да ги оставят да съществуват. 20 години няма правителство и президент, който да се изправи", каза още Борисов. 

Форумът в австрийската столица е под надслов "Сътрудничеството в дигиталната ера". Днес той бе открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. 

"Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят. Процес, който е прието да се нарича "Индустрия 4.0", а специалистите дефинират като индустриалната революция на днешния ден. И като всяка революция тя носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиката като цяло", отбеляза  Борисов в изказването си на форума на високо равнище, който се провежда във Виена под егидата на Австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Прогноза на Световния икономически форум показва, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват дигитални умения.

"Неслучайно те бяха основен елемент от програмата на триото Естония – България – Австрия и приоритет на Българското председателство", заяви Борисов. Той подчерта, че образованието е в основата на всяка една икономика и благосъстоянието на гражданите.

По думите му точно за това в следващите 2 години България ще инвестира 50 млн. евро от оперативните програми в проект "Образование за утрешния ден", който е насочен към дигитализацията на средното образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
11
 
14
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Газта е национална сигурност...явно затова я държат вече 30 г. само руснаците и не даваме на никой друг да я пипне.....Нямаме колектори за да получаваме газ и от друго място. Всичко в БГ, щом не е в интерес на руснаците ----се бави,бави, бави...за да не стане изобщо. И затова най-скъпата газ е за БГ....Хак ни е!
205
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глобата не е защото не е приватизирана газопреносната мрежа а защото няма свободен достъп до нея селски хитрец такъв.
204
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
77 милиона евро!? Вземаме ги от някъде И ги плащаме на ЕС? Да се задави дано този ЕС с нашите парици български! А бе много сте изпълнителни бе гн Борисов? Като чуете ЕС,И ви омекват коленете сякаш! -:) Ако беше Орбан. Нямаше да ги плато тези пари! А ние тихи и изпълнителни!? Леле леле лелеее. Ердоганчо не е сам! Каквото сам реши Това става в Турция! И как му се вика на това? -:) Провалихте се! Живи и здрави.Но през 2019.На други ще дадем властта!
203
2
 
10
 
! Отговори
КАКВА преди 5 години
ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СЪНУВАТЕ БЕ,АКО ИМАШЕ ДС НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОЗ КАТИЛИ И ПРАВИТЕЛСТВО ,КОЕТО ДА НЕ ЗНАЕ КОЙ Е ГЕПИЛ БАНСКО--ДО ТАМ Я ДОКАРАХМЕ--ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА Е ИЗКУПЕНА ОТ ЧУЖДИ ДАЛАВЕРАДЖИИ--ПРОПАДНАЛА ***--НЯКОГА СЕ ВЪЗМУТИХ ,ЧЕ ЧЕХИТЕ НИ НАПРАВИХА НА ***,НО СИ Е БИЛО ИСТИНА--ПРИ ГЕРБ БЪЛГАРИЯ Е ***..!!!
202
0
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
На електронното гласуване аз не му вярвам ;) Обаче машинното не случайно е единственото практикувано в САЩ ;) Щото нама ,,невалидни бюлетини,, Машини ,а не хора броят гласовете .Не може да сложиш готово попълнена бюлетина в джоба на ,,гласоподавателя,, и като излезе да провериш дали е в джоба му ;) И който има печатница за бюлетини да ги попълва преди изборите ;) ЕТО ЗАТОВА ГЕРБ НЕ ИСКАТ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ .ЩОТО ТЕ ПЕЧАТАТ БЮЛЕТИНИТЕ ;)
201
2
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Умствената недостатъчност на нашия премиер води до непрекъснати щети и беди за народа и страната!Прегръдките му с големите в света топлят само огромното му его!Неудачник за пример!
200
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХората пък пишат нещо друго,че ДАНС е на СИК.Държавна сигурност(ДС) мнооооого отдавна няма,те или измряха или станаха западни марионетки,ако имаше ДС и работеше,нямаше некадърната Тиква да ни управлява и герберите да работят срещу българските интереси.
199
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ни предаде на Държавна Сигурност. Законите "Пеевски" за медиите и банките. Законът "Домусчиев" за приватизацията. Законът за неуведомяване на близките при задържане. Законът за конфискация на имущество без съдебна присъда. ДАНС е ДС и следи всичко - валят СРС-та отляво и отдясно. Крепостта на ДС е ДПС,а официалните представители на ДС са Доган и Пеевски.ГЕРБ ни предаде на Държавна Сигурност.
198
6
 
3
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До V 192 Ако се въведу електронно и машинно гласуване БСП губи изборите.
197
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите пак ни еваха мамата и не послушаха народа,сега ще купувате най-скъпата газ в Европа от украинските фашисти и с надценки от посреднически западни фирми!Искаме турски поток и български поток!!!!!!!!!Искаме да се съобразявате с българските интереси,не с чуждите,заробихте ни,гербери см.отани!
196
1
 
9
 
! Отговори
UN преди 5 години
Толкова ли е трудно да гласуваш въздържал се. Та на всичкото отгоре, БГ участвала в изготвянето на Резолюцията, в изготвянето.Колкото БГ участва в Договора с Македония, беше изготвен в двете посолства US.Тези хора нямат понятие от външна политика и ни продават за жълти стотинки.Българският народ им плаща цената - оръжия, глоби, ток, води, парно.Не, не, с тази Външна политика ГЕРБ са вредни за БГ.Готвят БГ народът за пушечно месо!Нямат грам достойнство!
195
0
 
22
 
! Отговори
бай х преди 5 години
а защо приватизирахте енергото ?+защо приватизирахте софийска вода ? защо цените скачат на всеки 6 месеца / без да е направен 1 лв инвестиция ????????
194
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое не се приватизира у нас? Чез? Водата? Въглищата на Ковачки? Кое по-точно?
193
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам някоя институция да изнесе данни за всички платени глоби, неустойки, осъдителни присъди на Европейския съд и др., платени от народа за последните 10 години! Към това да се прибавят и взетите заеми.
192
0
 
0
 
! Отговори
коз преди 5 години
20%
191
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Резолюция ООНПомпео се обадил на Борисов, за какво според теб са си говорили? Помпео говорил де, а нашия слушкал и ще изпълнява. То ролята на васал е такава, слуша и изпълнява, няма право на мнение.
190
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коледно намаление! Продава се ГЕРБ на надежден чужд инвеститор! Условие: Да бъде изнесен далеч от Европа, стоката е без право на връщане!
189
2
 
26
 
! Отговори
Резолюция UN преди 5 години
С какво бре Захариева, наследничко на Митов, Русия те заплаши в Черно и Азовско море, с бомба ли те заплаши в 12 клм. български води?С какво бе жена, ами ББ, вие нормални ли сте? Да бяхте питали БГ народът, с какво Русия ни заплашва в Азовско и Черно море?Ще видите Белене, газ, хъб на куково лято.САЩ ви предлагат война и ДЕСЕТ МИЛИАРДА да им платите за фърчила секънд хенд,и имат безплатни бази.Русия ви предлага икономически проекти.Ще избягате по хасиендите в САЩ, а българите ке воюват.
188
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиква!
187
1
 
19
 
! Отговори
Резолюция ООН преди 5 години
А нещо за позицията на България и новата резолюция на ООН, БГ не само, че признава грубата военна сила в Черно и Азовско море, но и милитаризация на Крим.Забележете учствала в изготвянето на Резолюцията - БГ.ГЕРБ ще ни вкарат във война - без българите да знаят, къде е позицията на МВнР, да чуем пуделите на САЩ?66 поддържат Резолюцията, между които пуделът БГ, 72 държави се въздържат, и 19 са против. Или от 157 гласували държави - част от тях неприсъствали, верните пудели на САЩ са 66.

Спонсорирани публикации