Митрополит Антоний: Трудно е само на онези без вяра!

Хората не трябва да униват пред изпитанията и Бог ще ги подкрепи
Обновена: 25 дек 2018 08:51 | 25 дек 2018 08:45, Василия Пейчева
144

5279 гледания   |  Още видео
"Целият християнски свят очаква Спасителят още веднъж да се роди в сърцата и душите ни. Важно е да обръщаме внимание на малките чудеса, които стига да поискаме достатъчно силно и искрено, могат да се превърнат в реалност", коментира в студиото на "Денят ON AIR" Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Той допълни още, че в съвременния свят непрестанно сме заобиколени от най-различни изкушения, които замъгляват съзнанието ни. Затова и хората все по-често в отчаянието си прибягват до "услугите" на различни баячки, врачки и екстрасенси, които от своя страна пък са отлични психолози и казват това, което човек иска да чуе.

"Хората трябва да имат силна вяра, да не униват пред изпитанията и Бог ще ги подкрепи. Най-важно е да имаме силна воля и дух, дори и да паднем, да се изправим и да продължим напред", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Митрополит Антоний отбеляза, че трудно е само за онези, които имат слаба воля и вяра.

"В най-трудните си моменти винаги се обръщаме от дълбините на сърцата си към Господ. И стига да сме искрени, той ще ни подаде ръка", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

 


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо: Рождество Христово се почита и празнува на 7 ЯНУАРИ, а НЕ на 25 декември!

Митрополит Антоний като всички епископи към Светия Синод на БПЦ - БП , е добър човек с вяра и добродетели.

И още нещо: За съжаление, повечето хора ( като чета и безумните коментари в този скапан форум!) са озлобени и полудяли ***!
102
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Целият християнски свят очаква Спасителят още веднъж да се роди в сърцата и душите ни. Важно е да обръщаме внимание на малките чудеса, които стига да поискаме достатъчно силно и искрено, могат да се превърнат в реалност"

Просто нямам думи за горната глупост!
101
3
 
4
 
! Отговори
нн преди 1 година
Няма човек на земята без вяра в нещо. Атеизма също е вяра. Всеки си знае сам в какво вярва. За вярващите в Бог, уважение, но другите дето вярват не в Бог, също уважение. Вярващите в Бог, колко са? Колко са другите?
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Важно е да обръщаме внимание на малките чудеса, които стига да поискаме достатъчно силно и искрено, могат да се превърнат в реалност"

Еми така е! Обръщайе ежедневно внимание на чудото на електричеството, чудото на топлата вода, чудото на двигателя с вътрешно горене! Тия неща са ни пратени от горе, да знаете! :)))
99
5
 
14
 
! Отговори
Честито Рождество! преди 1 година
Чета коментарите и за пореден път се убеждавам,че кризата в България е закономерна.Тя тръгва от нашите души и ще остане докато не намерим сили да погледнем в себеси.
98
2
 
15
 
! Отговори
La France преди 1 година
Мъдри думи. Бог да бъде с нас!
97
11
 
3
 
! Отговори
Гашо преди 1 година
Вяра имаме, вярваме в ГЕРБ и партньорите им във власта. Господ здраве да им дава и да ни управляват вовеки те а писле и децата им. Референдум искаме за наследствена власт.
96
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярата започва там, където свършва мисълта, и служи за оправдание за липсата на разум.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не прилича на духовник.
Така е оформена брадата все едно някаква филмова звезда. Подстриган. Нещо май не знаят как трябва да изглежда православният духовник.
Те на външен вид даже не могат да се докарат, какво остава другото.
Не трябва да се подстригва косата и да се реже брадата, може само мустаците леко да се подрязват, за да не пречат при Причастяване.
94
5
 
15
 
! Отговори
Атеист преди 1 година
По-трудно е за тези със вярата . ....... Щото трябва да изхранват с труда си такива търтеи умеещи само да приказват сладки приказки . Същите майстори по разтягане на локумите сте като партийни секретари ..... или политици .
Има покрай вас и такива идеалисти, ама повечето дебелеете и богатеете като оня поп с ролексите и поръчковите коли . Що "вярващи" е ограбил за да си ги купи . И то да беше само той . Църквата е пълна с лоести шкембелии без нито един ден трудов стаж .
93
1
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 1 година
До Анонимен 92
Тия дето се мислят за много умни обикновено са от най-глупавите...
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вярваме с това време е все едно да оплюем Бог .Това време на триумф на
злото ,а Църквата си трае както никога досега . Вярата в парата им е
достатъчна .
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вярваме с това време е все едно да оплюем Бог .Това време на триумф на злото ,а Църквата си трае както никога досега . Вярата в пата им е достатъчна .
90
4
 
17
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Поповете вършат полезна работа. Те отблъскват хората от църквата и с това ги приближават до Бог...
89
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 година
До Анонимен
Много ясно е , че нито ти нито аз определяме цените на петрола, но когато държавната рафинерия стане частна офшорна монополна фирма, тогава няма да може и да влияем и на цените на горивата на пазара!!!
Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа, или си като чугунените черени бетонни глави!
А между другото СДС и Иван Костов, дадоха на руските монополи и корпорации власт на българския енергиен пазар!
Животът е жесток селяни прости, а вие не сте подготвени!!!
Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
88
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 година
До Анонимен
Заводите бяха неефективни и рухнаха, още преди държавния преврат с много малки изключения!
Защо активите отидиха в определени хора, защо се завъртя инфлацията и хората обедняха, защо имаше 100 банки, защо се даваха кредити по списък, защо Андрей Луканов направи мораториум върху външния дълг, и после трябваше заради това да вкараме МВФ и валутен борд, и да теглим нови кредити, и защо Бай Симо от Мадрид завъртя външния дълг с брейди облигации за милиарди!
Защо и кой имаше полза?
ЦРУ!!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев
Както вече ти написах - иди бий по един шамар на Салман и Путин и нещата сигурно ще се оправят. Ако не можеш - адаптирай се към международната петролна система.
С мрънкане нищо няма да постигнеш.
Ако сложиш една жълта жилетка и ми запалиш моята кола, както беше в Париж - ефекта е никакъв. Не аз определям цените на петрола.
86
4
 
9
 
! Отговори
33 преди 1 година
" И го храниш дор до гроба
само със надежди голи! "Христо Ботев
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев
И на тебе ако наготово ти бяха дали някой завод построен с чужд труд, резултатът най вероятно щеше да е същият - заводът вече нямаше да го има.
Та грешна беше системата на раздържавяването, а не че конкретните хора са били толкова некадърни.
84
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 1 година
До Анонимен
Ти говориш за търсене и предлагане, когато има монопол от тезо, които предлагат суровината петрол, монопол от прерасботвателя и монопол на пазара на горивата!!!
Разбира се, че най-угодната теза за монополистите , ще е за търсене и предлагане!!!
Само трябва да намерим къде е пазарната икономика, че нещо я изгубихме по светлия капиталистически офшорен банков път???
Агент Джордан Мованоу!ЦРУ!!!

Спонсорирани публикации