Караш дрогиран: Свалят ти номерата, взимат ти книжката...

При отказ на водачите да дадат проби – най-тежкото наказание
Обновена: 28 дек 2018 17:31 | 28 дек 2018 12:15,
73

От началото на годината има установени повече от 13 000 случая, в които водачи управляват след употреба на алкохол, около 4500 са случаите с прекратени регистрации.

"Характерното е, че в такива случаи служебно се прекратява регистрацията на автомобила. За управление на превозно средство след употреба на наркотици са установени 3000 случая", обясни пред Bulgaria ON AIR инспектор Илия Георгиев от Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата

По неговите думи в сравнение с миналата година, за същия период има известно увеличение.

При отказ на водачите да дадат проби за алкохол или наркотици се предвиждат най-тежките наказания. При всички случаи се отнема свидетелството за правоспособност.

"Не можем да установяваме степента на въздействие на наркотика, който е приет. Защо са толкова много на брой? Защото Пътната полиция увеличи контрола над тези водачи", коментира Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според нея обаче може би не това е основната причина за катастрофите в страната ни. Тя обясни, че пътните полицаи са добре оборудвани с инструменти за установяване на нарушения, но с тях могат да работят само тези, които са преминали курс за това.

Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност коментира, че проблемът е много сериозен, защото новите правила за пътна безопасност са много по-важни от детайлите.

"Системата, която е изградена е архаична и има неясни отношения между институциите, отговарящи за пътната безопасност, а и нихилизъм на населението към пътните знаци", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
2
 
! Отговори
! преди 5 години
До живот без книжка !
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като знаят че ще има голяма глоба,отнемане на книшката а и може затвор, със сигуост тези със бързите коли няма да спират!!!а това Би трябвало да го знаят тия двамата другари с тиквите които мислят система как кого!!! Стават все по алчни
58
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Хванат с алкохол повече от два промила или наркотици-вземаш книжката за 20 години и една година затвор Да видим дали ще карат пияни
57
0
 
8
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Ама когато си дрогиран не ти трябват нито номера, нито някакво си СУМПС, просто си самолеееет..................!
56
2
 
5
 
! Отговори
А+ преди 5 години
62Еми те искат това което е задължително да имаш и ако не си наред то си плати глобата ,а не давай 50 лв ,когато всичките ние спрем да им даваме пари за да се откупим от нередовноста си ,то и те ще спрат да ни спират и да искат пари,нали ?!Спираме да даваме на наглите и корумпирани полицаи рушвети и те ще се оправят ,а то че има таквиз полицаи ,има разбира се ,и то те са от по-старото поколение което взимаше преди ..... .
55
0
 
12
 
! Отговори
КАТаджийски произвол преди 5 години
До Pifcho Колите на КАТ са снабдени с камери, но катаджиите практикуват друг номер: при спирането ти при теб идва този без камера. Рекетира те за една петдесетачка, а вторият с камерата кеси в патрулката. Изчаква първият да се "разбере" с теб и тогава става и идва. Ако се опънеш вторият ти записва солените отговори. Следва акт. Не го подписваш, пускаш оплакване до Инспектората, оттам изпращат проверяващ в РПУ, който си върши работата, но ти си плащаш акта.Полицейско-прокурорски феодал. строй!
54
1
 
15
 
! Отговори
Селяни от Правец преди 5 години
До Анонимен:Полицаите от КАТ са най-мързеливото и най-продажното племе. Всяка промяна, която прави МВР, се преварява от тези с жълтите жилетки и веднага започва рекета върху шофьорите. Минете покрай феодалното владение на фамилията Златеви. Едно село преди Правец стоят заптиетата на РУ на МВР. Спират избирателно коли (единият е от охранителната полиция) и започват: дай документите на колата, дай този за застраховката, квитанцията за винетката, всячески те въртят за 50 лв! Нагли селяни!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pifcho - ти говориш глупости. Всички КИА са снабдени с камери и микрофони и в колата и в полицая. Астрите с жълти стикери също имат камери и микрофони, но не всички работят. Верай ми !
52
2
 
7
 
! Отговори
Pifcho преди 5 години
ГЛУПОСТИ, това не е вярно! полицаите НЕ СА снабдени с никви камери а още по-малко пък с микрофони!!! Тази женица нещо не е в час, милиционера продължава масово да взима подкупи.
51
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви книжки, какви регистрационни номера, какво кисело ЗВ веее?!?!Направо в затвора за 6 месеца без обяснения !!!Тоя лумпенясал народ само товгата го оправя.
50
0
 
5
 
! Отговори
Келеш преди 5 години
ПЕНКО, ко речи, неграмотен чичак?
49
1
 
16
 
! Отговори
сс преди 5 години
това какво говори за полицията, че е много слаба щом има толкова много дрогирани и то в колите, значи не са си свършили работата да пресекат пътя на наркотиците, не са заловили дилърите и разпространителите но дай ще ловим тези дето ги ползват, ами не е ли по логично нещо да го прекратиш в зародиш в самото начало а не да гониш последствията. сбъркана система ама така хем си прибират парите от наркотиците хем после от глобите, държавата мафия...
48
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КЕЛЬО , КОИ СА ПО-УМНЕ БЕ : ТЕЗИ ОТ ДАЛАВЕРДЖИЙСКИЯ "ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ"-СЪСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА ... ИЛИ ТЕЗИ ОТ "ЖУР НА *** ТИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ " ОПРАВДАЛИ И МАНИПУЛИРАЛИ ГАДАСТТА НА ПАРТОКРАТИТЕ НА ДС И СДС -- КАЖИ БЕ КЕЛЬО -ПУЛЬО !!!???!!!
47
2
 
21
 
! Отговори
Келеш преди 5 години
+++ много си прав, само да допълня, че Цв. Цв. е завършил помощното училите за бавно развиващи се във Вършец, а сега е виден "мозъчен тръст". Де*ба и простия народ, *** физкултурници и пожарникари да ни управляват....
46
2
 
18
 
! Отговори
+++ преди 5 години
В България няма експерти по пътна безопасност. Тази асоциация на пострадали от катастрофи е известна с това, че никога не са предложили нещо смислено. Какво прави тази бивша катаджийка Любка там, не знам. Института за пътна безопасност е може би най-заблуждаващия. Експертите му са псевдоексперти, като например Петър Бонев от София завършва Професионална гимназия по фризьорство и козметика Княгиня Евдокия София и т.н. От целия им списък от експерти, както те се наричат, няма и един експерт
45
3
 
3
 
! Отговори
Митко преди 5 години
https://facebook/cleantestbg/
44
3
 
15
 
! Отговори
Схф преди 5 години
Значи на трева не може, но на зопиклон или някаква друга аптекарка дрога може.. гениално
43
0
 
5
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Не става така (исторически) има известна асиметрия в света и в текущия период от не знам културно-политическата еволюция се оформя нещо като нова аристокрация. Тя винаги си е малко там, въпрос на отдалечаване и приближаване от масовия човек е видимоста им.А в България в частност никой не го е страх от масовия човек защото той никога не наказва властта, само я преизбира. Ако власта не прави нищо по отношение на властта кой чакаме? ЕС? Чакаме месия? Преизбираме Борисов? Туземско безумие някакво.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До M.Елементарно е - не пуши трева, защото е незаконно! Ако ти се пуши трева заминаваш в страна, в която е легално и ти си човекът!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дон КарнажДобре де, нека са реални, ама само бедните ги дерат, а лустрото си прави каквото иска. Нека видим как го отнасят силните на деня, така няма да има нужда да се приканват останалите, те сами ще разберат че нещата са сериозни.