За решаване на "ромския въпрос" – образование

Ромските ученици да не напускат училище, настоя депутат от ВМРО
Обновена: 9 яну 2019 06:32 | 8 яну 2019 22:05,
65

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети село Войводиново, след като група роми нападнаха военнослужещ. Той заяви, че търпимостта на обществото се изчерпва и е необходима цялостна програма за решаване на "ромския въпрос". Какви мерки трябва да съдържа една национална програма за проблема с ромите?

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR темата коментира депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

"30 години тази общност е абсолютно маргинализирана и изоставена на собственото си самоуправство и на това, че за нея няма закони, има само права и няма задължения. Тук става въпрос за една етническа група, която е част от една социална общност, която застрашава сигурността и живота на българските граждани", заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в предаването "Денят ON AIR".

По неговите думи държавата трябва да се намеси и да се предприемат мерки.

Една от промените, които той смята, че трябва да се приемат, е да се държи повече на образованието. Според него е необходимо да се следи ромските ученици да не напускат училище и ако това се случи, социалните им помощи да бъдат спирани, както и когато родителите на децата отказват да работят. По неговите думи въвеждането на трудови войски също би имало полза.

"Много е важно тези мерки да получат подкрепа от всички партии. Темата за тези общности трябва да е надпартийна. Темата за армията пак трябва да е надпартийна", смята депутатът.

Вангелов сподели, че се надява извършителите на нападението срещу българския военнослужещ да получат максимални присъди.

"Ние сме толерантни хора. Ние сме мъдър народ, това го казват и други хора. Но и ние имаме праг на нерви", заяви на финала депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата ми е такава,че от време на време ходя в ромски къщи.От почти 30 години съм видял само едно ромско момиче което е на 16 години и е в 9 клас.Момчета такива съм видял повече,но момиче -само едно.Синът ми имаше 2 съученички ромки и 2 те след 4 клас спряха да учат.Повечето от съучениците му,а и той също изучиха,работят тук или в чужбина имат добри доходи,но двете момичета дотам сигнаха-4 клас.
13
0
 
8
 
! Отговори
334 преди 5 години
Решението е просто: без задължително образование. Който иска да ходи на училище, да ходи Останалите без образование ще разберат по-късно колко фатално е това и ако пожелаят да го имат - нека да го получат, може като "вечерно" училище, или под друга форма. Но "насила хубост" не бива, а питайте учителите на ромски деца какво им коства тяхното обучение, което най-често е имитационно.
12
0
 
12
 
! Отговори
www преди 5 години
Спиране на всички социални плащания на лицата, които са свързани с извършителя - майки, бащи, братя и сестри, деца- които живеят на един адрес и са способствали той да придобие това анти обществено поведение. Спете ли парите, проблема е решен. Няма как един "специален" гражданин да краде повече от това, което получава от държавата като месечни плащания. И готово!
11
0
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ако това се беше случило преди 30 години ,Добри Джуров щеше да прати танковете ,а не като Каракачанката да ги търси из полето !
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако откажат,да учат-спиране на социалните помощи.Основното образование е задължително.Сексът с малолетни е криминално деяние.Само трябва,да се спази закона.
9
1
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Разбирам ти позицията, но те вече плъзнаха по цяла Европа. Общо взето където и да отидеш, все за подобни или същите ти отиват данъците, за съжаление.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо спиране на парични помощи от всякакъв вид, ако нямаш средно образование. Избиха пенсионерите по селата, а ние трябвало да ги издържаме. Здрави прави хора нито работят, нито учат. Аз не искам нито стотинка от данъците ми да отива за помощи на такива. Държавата да започне да стимулира образованите хора, нека те да получават помощи за раждане и то големи. Имам роднина учител и разказва как в 5 клас не могат да четат, но до 5-ти е забранено да повтарят и просто присъстват понякога физически.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как се държи на образованието, като със завършен 8-ми клас не могат да четат български - дори не си говорим да пишат. Ако генерираме още такива как ще ни оправи това положението(освен, че от дипломите ни ще става прекрасна тоалeтна хартия)?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като не ходят на училище - да се пращат в ТВУ
5
0
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Първо,второ и трето-да се държи на българите.
4
2
 
8
 
! Отговори
Макаренко преди 5 години
Образованието си е важно
3
0
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Щом заговори министъра на войната ,значи сме във война ;) Армията ни вече е въвлечена в конфликта ;) И едва ли това ще е последната загубена битка ;)
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стратегията им и написаните речи са остарели. Не действат на днешно време,).
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са глупави.Трябвало да ходят на училище.Какво училище ,трябва да са в затворите с дълги присъди -10,15,20 години и повече.За целта трябва да се дръпнат едни 10-20 милиарда евра заем и да се построят едни хубави големи затвори.След тва да почнат да ги пълнят с престъпници които никога няма да излязат от там.И така.Предложенията на политиците са инфантилни.Защо да ходи на училище като може да краде и да прави секс с 10-13 годишни момичета?Че и пари му плаща държавата за да прави деца.