Как да се лекуваме? Традиционна медицина или хомеопатия?

Профилактиката се оказва ключова, за да се предпазим от вируси
19

Обявена е грипна епидемия в 4 области в страната. Рязкото покачване на респираторните заболявания наложи временна училищна ваканция в засегнатите райони.
Още по темата

Специалистът по обща медицина и хомеопатия д-р Зорка Угринова обясни, че грипът има рязко брутално начало.

"В рамките на 30 минути може здравословното състояние рязко да се влоши с болки в цялото тяло, висока температура, главоболие, пориви за повръщане. При хомеопатията можем да се съобразим конкретно с оплакванията на пациентите и да използваме точните лекарства. В това лечение е много важно кого лекуваш. При децата е по-лесно, защото техният организъм е много бърз. Когато става въпрос за лекуване на по-възрастни – ефектът може да е по-бавен. От 3 до 4 дни може с хомеопатични лекарства да се улови инкубационния период на вируса. Цялостно излекуване се очаква за около 10 дни", отбеляза още тя.

Д-р Угринова подчерта, че грипът не се лекува с антибиотици, тъй като те са насочени към бактериални инфекции.

Профилактиката е ключова, ако искаме да се предпазим от вируса на грип, настоя тя пред Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Планинар преди 4 години
Пазете децата от хомеопати !
19
4
 
4
 
! Отговори
Чими преди 5 години
Лекувайте се САМО с хомеопатия!!! И без това 7 милиарда са твърде много на тая малка планета. ***
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В това лечение е много важно кого лекуваш."Много вярно. Важното при хомеопатията е болестта да не е сериозна.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добър лекар,който на 100% всяка едно лечение ,което предписва е правилно.Знам звучи Ви невероятно така мислех и аз преди 6год.,А сега вече съм Благодарна,че се довериха на хомеопатията.Много е важно при кои хомеопатия ходиш.....Благодаря на Д-р Угринова.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простите английски лекари, дето лекуват кралицата, обявиха хомеопатията за неработеща и забраниха всякакви хомеопатични "лекарства".А вие бълвате псевдонаучни статии за псевдолекарства с цена няколко пъти над нормалните.Е докога ще продължавате?
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как работи хомеопатията:Плащаш 50 лева и пиеш чаша студена вода.
14
3
 
21
 
! Отговори
Куха лейка преди 5 години
Бях на хомеопатия, но реших да мина на следващия левел, сега ходя на гуру-шаман, той ме лекува с магии и вливания с кожената инжекция.
13
6
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Хомеопатията е измама.Билките към хомеопатията или към традиционната медицина трябва да ги отнесем?Винско и свинско + чесън. Това е единственото правилно лечение. Служи и за профилактика.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управител към бармана:Сипи една малка водка в два варела с вода и внимавай много с количеството, че днес има сбирка на хомеопати, да не вземат да се изпонапият.
11
1
 
14
 
! Отговори
Дъртанян преди 5 години
Правете си бъзак всяко лято,и то количество,че да имате за цялата година.Пийте всяка сутрин по една глътка и ще забравите за всякакви болести и лечения...Говоря напълно сериозно!Но сока да си е ваш,а не купен от магазина или аптеката,където е разреден и няма ефект от него!Айде,със здраве!
10
7
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Хомеопатията наистина е шарлатанство,но това не означава,че няма други начини за лечение извън официалната медицина.Аз например се лекувам с акупресура и резултатите са отлични.Не само за заболявания на дихателните пътища,но и за мигрена,колит, гастрит и така нататък.И аз бях скептик,но съм я изпробвал върху себе си .
9
5
 
14
 
! Отговори
Грип преди 5 години
минава с традиционна медицина за една седмица,а с хомеопатия за 7дена.Няма такова чудо лекар-хомеопат...
8
8
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Цялостно излекуване се очаква за около 10 дни"Периодът на цялостното излекуване с хомеопатия подозрително много прилича на периода на цялостно излекуване без хомеопатия.
7
7
 
15
 
! Отговори
асад преди 5 години
Тая по какво е доктор? Навярно по шарлатанство.На такива трябва да им се взимат дипломите и пълна забрана за работа.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като официално е обявена за лъженаука, не разбирам как може да става дискусия за метод на "лечение". Лечението е едно с лекарства. Другото е самовнушения, които понякога помагат, но не бива да се разчита и рискува.
5
8
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
Ако този въпрос все пак НАИСТИНА стои пред вас, най-добре идете на ходжа.
4
15
 
16
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Хомеопатията е същото, като да вярваш, че някаква икона, ще те изцери... Вода и захар срещу 50лв за 30мл и по една капка под езика всеки ден. Гарантирано работи!
3
7
 
23
 
! Отговори
Пациент преди 5 години
При последното ми посещение при хомеопат вместо да ми постави инжекция той просто ме ощипа по дупето. Ей, хомеопатията наистина работи, да знаете :)
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те да ни пускат от самолетите вирусите от лабораториите,пък ние да се чудим как да се лекуваме!
1
13
 
32
 
! Отговори
само да споделя: преди 5 години
Научната общност разглежда хомеопатията като измама, а предписването на хомеопатични препарати вместо лекарствени средства е критикувано като неетично.Сами си правете изводи какво да изберете. Със същия успех можете да отидете на баячка, астролог или хиромант. Или просто да пиете една вода (вероятно това ще има по голям ефект защото се препоръчва прием на течности).