Бум на кражбите на коли: Потърпевшите говорят

Историята на Симон Гюров, който стана жертва на 14 януари
16 яну 2019 15:00, Красимир Ангелов
67

Бум на кражбите на автомобили в столицата и страната. На прицел са автомобили, произведени след 2005 година. Най-често кражбите се извършват в периферните райони на големите градове.

В столичния квартал "Надежда" наскоро имаше нова кражба на автомобил. В понеделник рано сутринта изчезва новозакупената кола на Симон Гюров, който потърси помощ в социалната мрежа.

"Колата е закупена на 5 януари тази година, карал съм я точно няколко дни. Държах я на паркинг първоначално, докато не си оправя каско, гражданска, да си ги прехвърля нещата, номера и един ден реших, вече да не бъде на паркинга. Колата не е много скъпа, струва 10 000 лв. Със съпругата ми от няколко години се лишаваме, за да си вземем този автомобил. Оказва се, че частите са много скъпи и този автомобил излиза 2-3 пъти по-скъп, ако се продаде на части", обясни потърпевшият.

Гюров разясни, че сутринта на 14 януари е станал и видял, че колата липсва. Веднага е помолил хората от съседния блок да проверят камерите за видеонаблюдение.

"Видях на камерите, че друга кола ескортира моята. Това се случва в 3 часа и 7 минути през нощта. Колата е "Ауди". Не можах да му се нарадвам на автомобила. В МВР ми казаха, че този автомобил често бива краден, защото се продава лесно на части", допълни Симон Гюров пред камерата на Bulgaria ON AIR

В момента той чака да завърши досъдебното производство и до 2-3 месеца прокуратурата да има становище за откраднатия автомобил.

"След това има десетки документи и чак тогава ще ми бъде възстановена сумата. Няколко месеца ще отнеме всичко", завърши собственикът на откраднатия автомобил.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
3
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Ами, нормално. С тия нови екоизисквания. Трябва да се подменя автопарка по-често.Не разбрах само каква е тая нова кола за 10 хиляди, че и често крадена !?
56
5
 
19
 
! Отговори
Mobile.de преди 5 години
Радвай се,че след някой месец каското ще ти я плати и следващият път умната при избора. Такава кола, като почне да влиза в сервиза 10 хиляди ще ти се сторят първоначална инвестиция. Години наред се лишавали за кола за 10 бона? Нищо против, но българина е абсолютно финансово неграмотен. После 5 лв му се досвидяли и в спрял пред блока. На гол тумбак, чифте пищови.
55
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Тъй като гледам резултата от 10% ръст на заплатите на полицаите ще е 10% ръст на кражбите на коли през годината :).
54
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като има каско какво реве?
53
0
 
22
 
! Отговори
семеен преди 5 години
до КокиИ аз бях щастлив като теб преди като нямах кола,но след като се ожених ,жена ми е от друг град,после учи ,после с колата двамата на работа,после бебе,после доктори за бебе,почивка със семейството,по магазини ,след това и на село,болни родители и дядо осъзнах ,че без автомобил НЕМОЖЕ !Може да е най -голямата трошка но е нужна за семейството!
52
0
 
20
 
! Отговори
мизерник преди 5 години
Винетка- 97лвГО -280лвПреглед- 30лвДанък -150лвПълен резервоар-120лвАко ми откраднат 25г кола няма да ме е яд за самата кола а за парите където съм дал за гореизброенитенеща!
51
5
 
10
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Откакто съм без кола съм много щастлив...Не плащам 100 лева данък, 250 гражданска, 50 лева преглед, 100 лева винетка, 250 лева консумативи, смяна на гуми, колко са скочили горивата и т.н.Отделно не се чудя къде да я паркирам...
50
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Скоро ще чуе от следствен служител на МВР:- Елате в районното да се разпишете, че прекратяваме делото с/у неизвестен извършител... Никой не я и търси...
49
6
 
21
 
! Отговори
Бедняк преди 5 години
Страдам от тежка венерически болест. Боли ме хая за кражбите. КАРАМ КОЛА 1995 г. Да им е гадно на крадците. И НА ЧАСТИ И ЦЯЛА ВСЕ 600ЛВ. СТРУВА
48
1
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Целия персонал на паркинга да бъде проверен. Да им проверят телефоните на кой са рапортували че тоя *** не си е паркирал колата при тях.
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Германия и имам старо Бмв но в добро състояние.Единствената причина поради която не го сменям е защото като си идвам в София нямам грижи да го мисля.И да ми го вземат ще изгубя 2000 лв. Спя по-спокойно.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЗЕМЕТЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА РОДРИГО ДУТЕРТЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ШИ СА УПРАВИ ПРЕСТАПНОСТА МНОГО БЪРЗО ДОКАТО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТИКВИ КАУНИ И КРАИНСИ ХАЗАРИ ТАКА ЩЕ Е
45
4
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Ти си бил голяма разбирач бе! Я дай малко акъл на хората, как да живеят и какво да си купуват. Явно ги чуваш нещата. Може и писмо на Меркел да пратиш... за колите им... Да им обесниш как се правят коли на немците, не за друго. Все нещо ще почерпят от такъв авторитет като теб.
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите КАТ и престъпниците играят заедно!
43
0
 
14
 
! Отговори
дедо преди 5 години
язе си купих магаре , и със него се предвижвам евтина поддръжка ...
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мойта кола също я взех за 10к, толкова вървят. Няма аларма, няма каско, ама и никой не я пипа, щото не е популярен немски "луксозен" барутник. Иначе изглежда добре, върви като звяр, 4х4. Части има, но са евтини и досега не са ми трябвали. Карам я всеки ден по много, 35 хил км/год.
41
1
 
26
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Като се появи поредната такава новина и неможе главата ми да го проумее, как така държавата не може да се справи с елементарни, но толкова наболели проблеми, каквито са масовите автокражби, кражбите по домовете, алоапашите и кръвопролитията по пътищата! Евахти и ***, не се трае...за кво ги хрантутим тия управници, никаква полза от тях, па се и имат за собственици на територията.....
40
0
 
29
 
! Отговори
От село преди 5 години
На мен пък ми откраднаха старото балканче. Егаси мизерниците. Бях на село при баба и от умиление напомпах гумите на колелото ми от детството. Така си стоеше в зимника от 87-88 година. За 2 минути изчезна от входа на хлебарницата. Не съм предполагал, че има толкова изпаднали хора.
39
0
 
8
 
! Отговори
До ШибиРиби преди 5 години
Ставаш за гл. редактор на този сайт
38
0
 
33
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Аз не бих се надявала обещетението по каско полицата да ми го преведат до няколко месеца, особено ако е при мутрите на Джеймс Баучер. След кражбата на моята кола ( преди няколко години) ми се наложи да наема адвокат и чак след повече от 2 години, на вноски от по няколко стотин лева ми изплатиха малко над половината от застрахователната сума. Да не говорим, че ходих в офиса на застрахователите 700 пъти и там се държаха с мен като с последната ***. Късмет!