Глоба от 2000 лв., ако докоснеш полицай. Защита или безсмислена мярка?

Това ще е сложно за тълкуване от правна гледна точка, коментира адвокат
28 яну 2019 10:45,
69

2000 глоба при неправомерно докосване на полицай. Това обмислят от МВР като мярка да защитят служителите на реда от посегателства на улицата. Ще се търси и начин работата на терен да бъде по-качествена.

Адвокат Людмил Рангелов е на мнение, че включването на такава глоба ще доведе до огромни усложнения при прилагането ѝ, тъй като е сложна за тълкуване от правна гледна точка. По думите му съставеният акт ще подлежи на обжалване и в съда ще се спори дали докосването е нарочно или случайно.

На същата позиция е и бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който посочи пред Bulgaria ON AIR, че нормата ще затрудни полицията, защото МВР ще трябва да доказва какво се е случило.

"Респектът към полицаите няма да бъде повишен от това, че физическата неприкосновеност е защитена с глоба. Постоянните промени на закона, без да се изпълнява от качествени хора, няма да доведат до добри резултати. За 5 години Законът за МВР е изменян над 20 пъти. Някой да е усетил подобряване на работата на полицията?", коментира адвокат Рангелов.

"Зависи от конкретния казус. Представете си как това би могло да заработи, когато става дума за групови мероприятия. Глобата е приложима само когато става дума за граждански вълнения. Ще спорим има ли докосване и това докосване какво е", каза от своя страна Николай Радулов.

Бившият главен секретар на МВР подчерта, че полицията не е достатъчно добре подготвена. Според него насоката на работа трябва да е насочена към по-добра подготовка и комуникация между самите полицаи.

"Последните 4-5 години кандидатите за МВР са на много по-ниско ниво от нормалното изискване. Всички полицаи на ръководни длъжности трябва да са с кристална биография", каза още Радулов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ще настане едно падни и стани, щото а се подхлъзнах, а изгоре...Въпросът с варденето на вардианите, не е от вчера, но у нас винаги се прави всичко възможно за избягване от решаването му.
14
1
 
31
 
! Отговори
ПС преди 5 години
Тези крадливи "законотворци" само се чудят как да пълнят окрадената хазна.Как всичките им тъпотии са свързани само и единствено с непосилни глоби.Полицая трябва да е на почит и уважение.Трябва да има респект към него,но той няма да се постигне като вземеш на хората парите.Ще се озлобят още.
13
2
 
13
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Разбира се, те могат да ни бият и арестуват неправомерно. Те могат да лъжат пред съда и пред съответните органи в наш ощърб. Те могат да ни Рекетират, заплашват и да парадират с власт! А проблема е че ако докоснем Насилника си - ще ги глобят с 2000 лв! УРА УРА УРА
12
2
 
17
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Защо ми изтрихте коментара Герберски ***!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната дивотия на Тиквата и Ко.П. П. А ако милиционера ме пипне колко да го глобя??Или да ошамаря?
10
1
 
26
 
! Отговори
Васко преди 5 години
А ако не искам да ги бия ами примерно...само да ги погаля, колко ще ми струва?! Какво влиза в тази цена?
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
месечен абонамент има ли? и каква е отстъпката за група? че тия дето им скачат идват на талази.
8
3
 
10
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Вече се чудите ,какво да направите сьс тьзи корумпирана полиция и сега пак ги карате да стават още по корумпирани незнам ама дали всеки знае че полицията е за да защитава народа а не да ги респектира. ,а вие какво правите правитеги биячи тези неща сега които ги правивите тези глоби вие ще станете много богати уважаеми Служители на МВР но ще има гражданска воина сега някои си е дошьл от село и го направихте ваша пионка ще ми дига стоки,и ще ми посяга и аз какво ще трябва да го тьрпя ,е това няма
7
2
 
24
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Аз имам следния въпрос: ако изтегля от банката 2 бона, мога ли да отида при първия полицай и да му нашокам камбаната?! Ако да, до какъв чин и длъжност ще ми струва 2 бона?! За министър или директор на СДВР сумата остава ли същата?
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И почвам да бегам бате...
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е добре де добре...че спреме да ги биеме..че не ми се дават 2 бона.....Герберски супи ...тепание требе тепание яко а не глоби . Що в САЩ некой не посегне ,, тепат го като куче
4
1
 
37
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Този закон е измислен за нормалния данъкоплатец. На рома ще му вземат голия ... Ромите пак ще нападат полицаи и ще трошат патрулки. Тях глобите не ги плашат.
3
1
 
28
 
! Отговори
за преди 5 години
За КоманДоси колко ще е? питам за едни 2 приятелчета от Войводино, да знаят колко парички да си приготвят.
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат си работа по голяма глупост не можаха ли да измислят.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kolko e globatasa polizai koito psuva bie rita moje bi 3000 lv da vade poliziata posagi obijda psuva v bg e taka provokaziata na pomizsite vodat do rasprava v pove4eto slu4ai koi polizai nadsiratel v bg e osaden 4e bie rita i psuva na maika

Спонсорирани публикации