България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент

Позицията не е подкрепена от представителите на президента Радев
Обновена: 5 фев 2019 13:51 | 5 фев 2019 12:55, Веселина Йорданова
639
България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент
Снимка: МС

България подкрепи партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава във Венецуела.

Още по темата
Позицията в подкрепа на председателя на Националната асамблея е с оглед "скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата, предотвратяване на хуманитарна катастрофа, възпиране на по-нататъшна ескалация на напрежението и възможно масово насилие в страната".

Тя бе приета на извънредно заседание на Съвета за сигурността при Министерския съвет, председателствано от премиера Бойко Борисов.

В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Република България изразява своята солидарност към всички граждани на Венецуела, както и към гражданите на държавите членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, предимно от Испания и Португалия – страни, които са надеждни партньори на България, за което има редица примери, като последният за това е подкрепата им за българската позиция в защита на българските превозвачи и транспортни работници", се казва още в позицията.

Документът е бил подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента Румен Радев.

Вчера държавният глава призова страната ни да се въздържи от подкрепа на предложената общоевропейска позиция и гражданите на Венецуела сами да изберат кой да ги управлява след провеждането на честни избори с международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


639
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като скапаха всички производства в българияако утре изчезнат китайските комунистически стоки ще ходите боси и голия ми покажи нещо дето не е китайско на пазаратиквенициуправлява ги червената гербава кал и те плюят комунестетуами савлете ги бре - че да се отдалечим от дъното
446
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоОт Америка пратиха 200 тона отровна ГМО-царевица.............помним и това!!!!
445
0
 
9
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Истинската цел на този преврат е следната:Държавната нефтена компания на Венецуела ще бъде унищожена и ще се изкупи от западните нефтени корпорации като British Petrolium- англичани, франсета и американци, а за България и Борисов ще остане едно потупване по рамото за солидарността в ЕС!България ще продължи да бъде най-бедната държава в ЕС, със стандарт на живот, по-нисък от този в Албания!!!
444
9
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
На червените путино-фашисти все някой им е крив - евреите, сорос, НАТО, ЕС, Костов...Абе Сорос ли дойде и изнесе житото даже от държавния резерв? Или бяха Жан Виденов, Кр. Премянов и В. Чичибаба? Добре, че от Америка пратиха 200 хил. тона фураж. Иначе щеше да измре от глад и малкото останал ***. А от Полша ни пратиха пшеница за да имаме какво да ядем! АМАН ОТ ЛЪЖЛИВИ ***!!!
443
2
 
6
 
! Отговори
демокрация преди 5 години
Демокрацията е една фантасмагория, с която лъжат децата , както навремето ни лъжеха с приказки за комунизма и светлото бъдеще!!!Голямо промиване на мозъци...............истинската цел е кой да открадне нефта от държави като Либия и Венецуела!!!Добър вечер, селяни прости!!!Кога ще поумнеете???
442
0
 
12
 
! Отговори
? преди 5 години
Макарона праща полиция да бие "демократично" протестърите в Париж.................но е демократ......................хаха!!!!Мадуро иска разговори и диалог с опозицията, но е диктатор....................хаха!!!!Докога ще ни правите на маймуни????
441
3
 
7
 
! Отговори
за Франция преди 5 години
Президентът Макрон е човек на клана Ротшилд(най-влиятелния мафиотски клан в световното правителство), затова той има право да налага демокрация във Франция както намери за добре............много бой по протестърите в Париж и жълтите жилетки!!!Венецуела има нефт, но тоя нефт трябва "демократично" да бъде откраднат от народа на Венецуела и с него да се разпореждат западните нефтени корпорации!Ето ви един нагледен урок от новия световен ред!!!!
440
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалистката световна мафия в действие.................Венецуела е само една част от цялата катринка!!!После ми кажете, че конспирацията е само теория!!!!
439
1
 
13
 
! Отговори
Au преди 5 години
И аз не признавам Макарона за легитимен президент на Франция, но никой не ме пита , а една френко-канадаска фирма продължава да краде БГ-злато, по-точно да го купува за жълти стотинки.........това се знае от БГ-политици, знае се и кой подписа тая концесия..................позор за България!!!Тръгнали да се месят БГ-политици във вътрешните работи на една суверенна държава.................голямо падение!!!
438
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
червената кал плюе камуниститеа света вече е зялят със стоки от комунистически китайот това по-ярък пример има лии това дали е резултат от либералните технологии които не пробутват в българия 30 години
437
3
 
11
 
! Отговори
преврат преди 5 години
Това е 100 % преврат, пуч, незаконно вземане на властта след уличен натиск................я по тая логика Франция да избере президент от "жълтите жилетки" и да обяват Макарона за нелегитимен президент!Или Франция е в ЕС, демокрация, а ония диваци във Венецуела да се избиват в гражданска война , така ли. господа демократи???Лицемери долни сте вие..............нищо друго!!!
436
1
 
10
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Венецуела ще бъде поредната провалена държава след Либия, Сирия, Украйна и други!!!Това е реалност, не е теория на конспирацията...............това е практика и технология за световно господство..............янките му казват Нов световен ред........New World Order!!!Докога ще бъдете слепи??Докога???
435
2
 
14
 
! Отговори
? преди 5 години
Макарона във Франция праща полицията да бие протестърите и жълтите жилетки , но е демократ, нали??Мадуро иска да преговаря с опозицията,но го изкарват по-черен и от дявола!!!Това двоен стандарт ли е или западна демокрация????
434
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах нахилената Захариева, която ясно обясни, че България няма интереси във Венецуела, но сме длъжни да отвърнем на страни-партньорки в ЕС, с които си менкаме подкрепа!!!! И какво става с "горкия народ" на Венецуела? Сделчици значи? ОТВРАТ! ПРОСТИТУЦИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВВО!
433
5
 
4
 
! Отговори
До Ж.В. преди 5 години
Сега обясни на нас глу паците как през Жан Виденовата зима всичко беше супер и от тогава само назад вървим??? Очевидно никаква идея нямаш какво представлява "Ран-Ът" плана за преход от планова към пазарна икономика камо ли да си го чел. Не е трудно да провериш и данните на БНБ за състоянието на икономиката преди, по време на и след соца и Жан Виденов. Естествено по стар соц обичай и на нашите социалисти някой друг им е виновен.
432
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв преврат, кви пет лева? Мадуро е некадърен и нагъл като предшественика си. Още с първите соц реформи и национализации на Чавес 90% от икономистите по света казаха какво ще се случи. Останалите 10% от икономистите се прехласнаха да ни обясняват че това било гениална политика и ги чака светло бъдеще. Естествено соца във Венецуела се провали точно в момента когато се проваля всеки соц - КОГАТО КИНТИТЕ СВЪРШАТ!!! И като на всеки соц диктатор и на този някой външен или вътрешен враг му е виновен
431
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече ги нацвъкватиздънките нашите. толкова по съм сигурен в резултатите реалните .на бъдещите избори.
430
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая наша държава население няма ли?Само политици ли останаха .
429
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни дреме за Гайдуро или Мадуро!? Едвам удържаме ***!
428
3
 
17
 
! Отговори
Ж.В. преди 5 години
Жан Виденов го изработиха по класическата технология с хиперинфалцията, защото отказа да продаде България на западните политици, отказа да подпише плана Ран-Ът с анекса за унищожението за България...............един достоен политик излезе Жан Виденов.Иван Косотов след него свърши мръзната работа и предаде родината си с разбойническата приватизация!!И не само той........имаше и други "интелектуалци" и "професори"........продажни душички!!!