България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент

Позицията не е подкрепена от представителите на президента Радев
Обновена: 5 фев 2019 13:51 | 5 фев 2019 12:55, Веселина Йорданова
639
България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент
Снимка: МС

България подкрепи партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава във Венецуела.

Още по темата
Позицията в подкрепа на председателя на Националната асамблея е с оглед "скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата, предотвратяване на хуманитарна катастрофа, възпиране на по-нататъшна ескалация на напрежението и възможно масово насилие в страната".

Тя бе приета на извънредно заседание на Съвета за сигурността при Министерския съвет, председателствано от премиера Бойко Борисов.

В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Република България изразява своята солидарност към всички граждани на Венецуела, както и към гражданите на държавите членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, предимно от Испания и Португалия – страни, които са надеждни партньори на България, за което има редица примери, като последният за това е подкрепата им за българската позиция в защита на българските превозвачи и транспортни работници", се казва още в позицията.

Документът е бил подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента Румен Радев.

Вчера държавният глава призова страната ни да се въздържи от подкрепа на предложената общоевропейска позиция и гражданите на Венецуела сами да изберат кой да ги управлява след провеждането на честни избори с международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


639
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
6
 
4
 
! Отговори
Руски червен глупак преди 5 години
До ГрубиянЖан що го работиха, щот България има петрол ли?
426
5
 
16
 
! Отговори
Грубиян преди 5 години
Мадуро го работят по старата "цветна" технология, с която отстраниха и Жан Виденов. Но човекът има корави топки, все пак се казва Мадуро. Я изглежда и процентът на продажните душици там е по-малък.
425
5
 
5
 
! Отговори
Зоолог преди 5 години
До extremistКакто и всеки червенодупест макак може да е комунист. А шимпанзето е по-умно от всички членове на БСП ,взети заедно ! (последно проучване на Галъп )
424
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България - ветропоказател! Придобивка - БГ родолюбци!
423
10
 
6
 
! Отговори
рубашка преди 5 години
Венецуела е последният и най-ярък пример какво може да ви донесе социализЪмът.
422
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуелските служби се оказаха неподготвени за организирания отвън от западните служби и пълзящ преврат!!!Голяма грешка на Мадуро..............трябваше да действа по-рано и по - твърдо.............бой и затвори, а не демокрация и анархия!!!!
421
5
 
9
 
! Отговори
www2 преди 5 години
Да не си мислите, че африканските държави не ги източват по друг начин???Колониализмът и грабежът на суровини никога не е спирал от страна на Англия, Франция, старите империи и в последните 300 години и от САЩ!!!Франция например още краде уран от бившите си колонии за ядрената си енергетика!!Но сега всичко става по-рафинирано и по -изтънчено!!!
420
3
 
9
 
! Отговори
Au преди 5 години
Какво стана с българското злато???Още ли го краде една канадско-френска фирма???Кой БГ-политик подписа договора за концесия???Имаме послушни политици................затова няма страшно да стане гражданска война или хиперинфлация в България!!!! Спокойно!!!
419
3
 
13
 
! Отговори
www2 преди 5 години
Точно така, имаш нефт или злато, правят ти един майдан и слагат президент - марионетка, да слуша и да се отчита на западните си господари............правят ти "демокрация"..............тоя филм вече сме го гледали............Либия, Сирия и т.н.!!!
418
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабо разузнаване има Мадуро................... на негово място досега да бях изловил и вкарал всички западни агенти в затворите ..............и да са станали храна за венецуелските плъхове.................твърда ръка трябва, а не измислена демокрация и анархия!!!
417
3
 
10
 
! Отговори
www преди 5 години
ЦЕЛТА НА АМЕРИКА - ДА ИЗСМУЧЕ ПЕТРОЛА И НИЩО ДРУГО - КАКТО ПРАВИ СЪС ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА .. ЗАЩО НЯМАТ ИНТЕРЕС КЪМ НЯКОЯ БЕДНА АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА???
416
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай ***...............беден и гладен................България е по-изостанала от Албания, ама барабар Петко с мъжете..........да каже как да се решават проблемите по света!!!!Поредната герберска глупост ................ да казват кой да командва Венецуела!!!
415
5
 
19
 
! Отговори
Р.Р. преди 5 години
Единствено президентът Румен Радев взе правилната позиция за Венецуела.България да не се бърка, където не й е работата...............България е нулев фактор в геополитиката................гарантирано от ГЕРБ.Най бедната държава в ЕС..............дава акъл за Венецуела..............върховна глупост е това!!!
414
3
 
8
 
! Отговори
демокрация преди 5 години
Хубаво нещо било демокрацията....................ако те изберат с избори.................добре..................ако не..............опонентът ти е дикататор, дават ти няколко милиарда и пак си на власт!!Кой ли вярва на тия демократични глупости...........даже професорите-икономисти и политолози от УНСС и те не вярват в приказките, с които лъжат горките студенти!!!!
413
19
 
10
 
! Отговори
Кремълският капут преди 5 години
Радеф е позор за Отечеството!Оставка и нови избори за истински президент!България за Българите!
412
9
 
10
 
! Отговори
Еротично си е преди 5 години
Путин крепи Мадуро......и наша *** приглася...Еротика си е това другарки и другари!
411
9
 
11
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Голяма грешка направи Мадуро, на негово място щях да вкарам тоя самозванец Гуайдо в някой хубав затвор ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО .............сигурно има такива затвори във Венецуела...................а за най-верните му привържвници...............много бой, докато им доиде акъла в главите................как се продава народ и родина!!!
410
7
 
10
 
! Отговори
демокрация преди 5 години
Слушаш.................ставаш президент и си нашия човек!Не слушаш................хиперинфлация и гражданска война.............може и военна намеса от доброто НАТО!Ей на това викам аз западна демокрация!!!!
409
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В света има над 190 държави и едва30тина признават Гуайдо за президент!Еми ,че то Гуайдо е по-зле и от македонците ,на които държавата с констуционното име Република Македония ,беше признато от над 160 държави!
408
7
 
7
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Мадуро изпусна момента да смачка предателите в собствената си държава и партия, не се поучи от това, което направи Ердоган в Турция.....................като резултат идват лоши времена за изстрадалия народ на Венецуела...............хиперинфлация................не дай си боже гражданска война!!!!само бой и затвори за Гуайдо и хората му................това беше решението за Мадуро!!