Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия

Асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането й
Обновена: 5 фев 2019 16:16 | 5 фев 2019 15:45, Анисия Иванова
60
Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия
Архив: Булфото

Национална асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането на проекта за "Национална стратегия за детето 2019-20130".

На пресконференция бяха представени основните цели и приоритети на новата национална асоциация, която е обединение на различни неправителствени организации.

Като асоциация организацията е учредена в началото на тази година. Поводът за обединение е Проектът на "Национална стратегия за детето - 2019-2030 г.", който е публикуван за обществено обсъждане. Очаква се той да бъде разгледан от парламента в първото тримесечие на тази година.

Още по темата

Ивайло Тинчев, заместник-председател на УС на Националната асоциация "Поход за семейството", заяви, че в този му вид документът въвежда скандинавския модел на грижа за семейството, в което фокусът изцяло е върху детето. Така, ако сработят мерките, заложени в стратегията, 66% от българските родители ще бъдат подложени на наказателно преследване, защото признават, че са наказвали децата си физически.

Сред аргументите против стратегията са, че тя нарушава грубо Закона за нормативните актове и към нея липсва финансова обосновка и предварителна оценка на въздействието.

Тинчев бе категоричен, че държавата не трябва да изземва функциите на родителите и да контролира методите на възпитание на децата им, а трябва да помага и съдейства в поощряване на отговорното родителство, съобщава БТА.

Вместо стратегия, фокусирана върху детето, от Асоциацията настояват за цялостна стратегия за семейството, която да сработи за справянето с демографската катастрофа. Освен това от асоциацията пледират и за по-обширна реформа и замяна на досегашната Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ с Държавна агенция за семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
20
 
! Отговори
до 8 един преди 5 години
Искаш да получиш май "един" в тила , а гендар ? Ще го имаш, споко. След това ще ти се извадят органите с търговска цел
8
0
 
60
 
! Отговори
??????? преди 5 години
Да предлагат нещо, което се отрича??????? До кога ще ни налагат простотитята на скандинавците, те вече си берат плодовете на свободното възпитатие и отнемането на децата............
7
0
 
49
 
! Отговори
реалист преди 5 години
След 30-40г.в България няма да има българи,за какви деца сте се загрижили.Ако Винету и компания продължават в същия катастрофален дух ще унищожат хубавата ни Родина.
6
38
 
5
 
! Отговори
един преди 5 години
до рускинятакато не ти харесва - обратно в тайгата :)
5
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** му е добре в л***йната, нали са си негови.
4
0
 
49
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Както се казваше в един стар виц:.......- Другарю, ама ние деца нямаме....- И деца ще ви направим!Държавата като се заела да възпитава децата, да вземе първо да ги направи, а?
3
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите се опитват да прокарват на части "истснбулската конвенция"
2
3
 
61
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
след тази стратегия се замислям, дали наистина България е сигурно място за мое семейство. Сигурно се замислям не само аз. Държава не ми дала нито стотинка детски, помощи и друго. Не ползвам държавно училище. От какъв зор ще ме насочва във възпитанието? Нека се заеме с ***, дето през учебен ден ги мъкнат по кофите с ***.
1
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще търпим тия *** да си правят експерименти с нас?Искате Барневарн и в България ли?Що за идио тизъм?