Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия

Асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането й
Обновена: 5 фев 2019 16:16 | 5 фев 2019 15:45, Анисия Иванова
60
Като в Норвегия: Ще възпитаваме децата с нова стратегия
Архив: Булфото

Национална асоциация "Поход за семейството" се обяви против приемането на проекта за "Национална стратегия за детето 2019-20130".

На пресконференция бяха представени основните цели и приоритети на новата национална асоциация, която е обединение на различни неправителствени организации.

Като асоциация организацията е учредена в началото на тази година. Поводът за обединение е Проектът на "Национална стратегия за детето - 2019-2030 г.", който е публикуван за обществено обсъждане. Очаква се той да бъде разгледан от парламента в първото тримесечие на тази година.

Още по темата

Ивайло Тинчев, заместник-председател на УС на Националната асоциация "Поход за семейството", заяви, че в този му вид документът въвежда скандинавския модел на грижа за семейството, в което фокусът изцяло е върху детето. Така, ако сработят мерките, заложени в стратегията, 66% от българските родители ще бъдат подложени на наказателно преследване, защото признават, че са наказвали децата си физически.

Сред аргументите против стратегията са, че тя нарушава грубо Закона за нормативните актове и към нея липсва финансова обосновка и предварителна оценка на въздействието.

Тинчев бе категоричен, че държавата не трябва да изземва функциите на родителите и да контролира методите на възпитание на децата им, а трябва да помага и съдейства в поощряване на отговорното родителство, съобщава БТА.

Вместо стратегия, фокусирана върху детето, от Асоциацията настояват за цялостна стратегия за семейството, която да сработи за справянето с демографската катастрофа. Освен това от асоциацията пледират и за по-обширна реформа и замяна на досегашната Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ с Държавна агенция за семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видят как ще глобяват специалните и как ще им вземат 10те деца!
28
1
 
27
 
! Отговори
Ати преди 5 години
Детето е част от семейството. Всички сме били деца в определен етап от живота си. Стратегията да бъде насочена към семейството, а не само към детето. Някои НПО-та са много загрижени за децата, но не им пука за родителите. Пак работа на парче, без мисъл за общото благо и за решаване на проблемите в тяхната цялост.
27
43
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
За да имаме норвежки заплати, трябва да започнем с норвежко възпитание на децата.
26
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Кой каза че Бг няма да я има.Я вижте.Стратегия чаааак до 20130г
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че ако тази дивотия се приеме, ще отнемат децата на българите и ще ги дават за отглеждане на тези дето живеят на наш гръб.
24
2
 
32
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Наемете като в Н.о.р.в.е.г.ия, п.е.д.о..фил да отговаря за децата в детските градини.100% истина. Този, който отнемаше децата от родителите се оказа п.е.д..о.фил. Откриха и снимки в дома на малки де.ц.а.После може да построите и храм на дъртите вещици.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възпитанието на децата по норвежки, започва с норвежки заплати.
22
2
 
19
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Почвайте да отнемате бели деца, кво чакате? Новия Световен Ред ли?Норвегия и Америка започнаха. Ние нещо се бавим.Дайте си направаим и ние един сатанински спектал - 5 часа в едно действие. Като във Швейцария по повод на най-дългата ЖП линия.Ей, изоставаме нещо с поклоните към САТАНАТА. Все пак, нали Бойко каза: "Началникът..." Началникът ти го знаем. Споко, 5 милярда са си 5 милиона години в АДА.
21
19
 
1
 
! Отговори
уви преди 5 години
Колкото и да съм искренно против този модел, на фона на това което става в ромските общности и отчитайки колко бързо те се разрастват и как скоро напълно ще доминират пейзажа.... констатирам с тъга че, нещо много драстично трябва да се предприеме - дали ще е този модел или нещо подобно, но България, уви, е може би най-подходящата страна за него!За скандинавците моделът не е добър, нито за други цивилизовани общества, но за ****трябва нещо подобно.
20
4
 
24
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Една от най-депресираните и богати нации ще ни урежда щастливо детство на нашите деца?????Проблема е че в България е пълно с "ентелегенция" която се прехласва по всички богати държави.Обикновенно това са добре образовани и нискоинтелигентни хора (тип зубрачка) и те гледат доста повръхностно нещата. Имаш пари - значи си добър, нямаш пари - не си добър.
19
3
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Жалка работа е това, че нямаме собствена държава.Имаме НПО-та и те диктуват положението. Затова никой не смее да пипне по-тъмнокожите българи и те спокойно си пребиват баби по селата. Затова ще ни прават на луди със изземване на деца и прехвърляне на други родители, ще се въртят едни пари и детето разбира се ще бъде не на себе си от щастие, че заради една намазана с лютеница филия на дивана, шамар и айде нови родители.
18
2
 
29
 
! Отговори
Съд за НПО-тата преди 5 години
Ще възпитаваме децата си като в Норвегия? Джендърските организации най-накрая свалиха маските си!
17
6
 
39
 
! Отговори
рускиня до 16 преди 5 години
Ако на тебе някой трябва да казва как да се възпитават твоите деца, значи ти си на ниво на хамстер. Имам прекрасни деца без напътствия на всякакви *** , извратени и прочие "специалисти" .*** на клона ли те възпитавала? Наистина не се справила добре
16
5
 
51
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Тоест въвеждат Истанбулската джендърка конвенция без да е приета.
15
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е съгласен да се качва обратно на клона.
14
2
 
50
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Понеже герберастите не могат да докарат норвежки заплати, докараха норвежка пpocтотия?? Ама какво да очакваш от слугински мутри и физкултурници?
13
1
 
63
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Държавата се доказа като лош стопанин по отношение на предприятия, на болници, на земеделие, на деца по домовете, на старчески домове и на каквото се сетите, но сега ще бъде добър стопанин на децата ни. които сме родили. Що за малоумнщина и тоталитаризъм. Граничи с Мутренски Боковозъм.
12
3
 
61
 
! Отговори
Венета преди 5 години
НЕ ПОДКРЕПЯМ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НОВАТА СТРАТЕГИЯ!!! НЕ САМО НЕ ПОДКРЕПЯМ, А СЪМ ВЪРЛО ПРОТИВ! ТОВА Е КАУЗА, КОЯТО ТРЯБВА ДА НИ ОБЕДИНИ ВСИЧКИ НИ И ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩО ОБЩЕСТВО! ЗА МЕН ТАЗИ СТРАТЕГИЯ Е СТРАТЕГИЯ НА ЕНИЧЕРСТВОТО!
11
3
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Както кажат от ,, Козяк,,...
10
5
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До един.По система Барневан ти си един потенциално опасен родител , лишен от умение да водиш един елементарен диалог. Дано да те приберат децата - иначе ще страдат с баща ***