МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела

България се надява да се проведат честни избори за държавен глава
270
МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела
Снимка: БТА

Министерският съвет одобри позицията за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава на Венецуела.

Още по темата
Позицията бе одобрена вчера първо на Съвета за сигурността, председателстван от премиера Бойко Борисов. Не я подкрепиха представителите на президента Румен Радев.

Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза.

По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1,7 милиона процента, а в страната липсват стоки от първа необходимост, посочват от правителствената пресслужба.

В своя резолюция от 31.01.2019 г. ЕП признава обявилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ функциите на държавен глава на страната. Към настоящия момент редица държави-членки признаха Гуайдо за действащ президент.

С решение на МС днес това направи и България "предвид цялостната криза във Венецуела и необходимостта от предприемане на бързи и адекватни политически мерки за нейното разрешаване, както и от спешно свикване на свободни, прозрачни и честни президентски избори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката виждам и първобитнияпатреот със звучното "българско" имекаракачанов -- в превод от турскинещо като "черен беглец".
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тези на снимката водещи се за някакъв съвет за сигурносттане са наясно какво е разпределениетона геополитическите сили в светаи ни вкарват в лагера на лузърите .Досущ като преди ВСВ . Руснаците какво казват за турция --ако тя е била взела участие във ВСВна страната на германия , след войнатаса щели да я разкъсат на части . Четириизточни вилаета преди ПСВ са били вРуската империя и СССР щеше да си ги вземе обратно .
193
3
 
4
 
! Отговори
р00сия ограбва преди 5 години
Петрола На Венесуела- затова гладуват там. Затова Рублопитеците реват- милиарди долари ог Венесуела за рассия поврче няма да има
192
3
 
3
 
! Отговори
И аз! преди 5 години
До extremist Да идват руснаците да ни направят майдан!? Иначе тиквата няма да се махне! Изборите вече са решени и подредени, а вече и за свалянето на Радев говорят!? Добре, че нямаме нефт, иначе досега да са ни налазили!?
191
4
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА НЕ ГО ПРИЗНАВАМ ЗА ПРЕМИЕР
190
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работите на това правителство вървяткакто и се предрича от доста времекъм срутване . И причината за тезипредсказания е единствено природнатанеадекватност на селянина от банкя .Правителството в българия ще паднезаради някаква мнима или предизвиканаотвън криза в далечна Венецуела . Мадуро е в пъти по-интелигентен отнашия селски премиер и нито се канида сдава поста , нито се плаши отамериканска интервенция . Такаваинтервенция ще коства мандата на тръмпильо .
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жълтите жилетки кога ще ги признаем и ще им пратим хуманитарна и воена помощ? а чакайте малко макрон е нашето зионистко диктаторче. напомня ми на една каляска премиер. или беше тиква. с магнолии. и паржолки. ало бироче. сготви ли хапчетата....
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KATALUNIQ ZASCHTO NE OBQVIXA ZA DYRJAVA A KOSOVO?
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V PARIJ KATO IMA BEZREDICI OTDAVNA MAKRON LEGITIMEN LI E?
186
3
 
16
 
! Отговори
Видяла жабата ... преди 5 години
... че подковават вола - и тя вдигнала крака .
185
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алах ак бар
184
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересна връска Мъдуро мъжа ли е+ или Путин жената-
183
6
 
32
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Събитията във Венецуела е активно мероприятие,чиято цел е държавен преврат и сваляне на легитимно избрания президент на страната, инспириран,и логистично подкрепян от САЩ,и неговите безгласни,и безлични европейски помощници.А колкото до България,нея никой не я пита за мнението И, по единствената причина ,че мнението на слугите е без значение за истинските И господари.Жалките напъни на правителството на Борисов ,да получат "конгратюлейшъни" щяха да са смешни,ако не бяха жалки.
182
7
 
14
 
! Отговори
И ние не признаваме преди 5 години
тиквата Боко, но не идват краварите да го сменят!? С избори не стават нещата, стават с урдурми, а ГЕРБ са майстори за това!
181
1
 
7
 
! Отговори
...............МЕНЕ преди 5 години
До Доказателсво НАЙ НАПРЕД ПОГЛЕДНИ В ОГЛЕДАЛОТО И СИ ВИЖ КАРТИНАТА В БГ ТОГАВА ДАВАИ СЪВЕТИ БЕЗПЛАТНО
180
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и да не го правят от сърце, е правилното решение.
179
32
 
11
 
! Отговори
Кур за Путин ! преди 5 години
И два пъти по-голям за джендъра Радев!България за Българите!България в Европа!
178
1
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Тази държава съвсем изкудкудяка! В парламента само доказват един на друг колко е зле другия и каква полза от това. На тези наши политици не им ли дойде на акъла, че не са там да делят нашето и вашето, кой крив, кой прав. А да оправят проблемите ва държавата! Заедно! Защо не работите заедно, политици гадни, защо ви избираме, а вие ни плюете отгоре. Защо не работите а доказвате един на друг КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ! Вие не се интересувате от българския народ!
177
3
 
30
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Не помня да съм упълномощавал простото момиче от мое име да се меси във вътрешните работи на чужда суверенна държава. Та то даже не знае къде се намира въпросната държава и на колко хиляди километра е от нас. Нека прочете чл.233 и чл.231 от Конституцията на този страна и ги коментира, макар и сричайки! Заради такива калинки като нея отношението към МОЯТА държава ще е като към слугиня!
176
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и затвор за Банкянската СикаджийскаМутра!!!