Радев за Кавалджиев: Достойнството няма политическа окраска

Президентът със съболезнователно писмо до близките на политика
Обновена: 6 фев 2019 15:05 | 6 фев 2019 15:05, Красимир Ангелов
29
Радев за Кавалджиев: Достойнството няма политическа окраска
Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Тодор Кавалджиев, вицепрезидент на Република България в периода 1997-2002 г.

Още по темата
"Ще запомним Тодор Кавалджиев с изключително скромния му, дори аскетичен начин на живот. С нас ще остане и неговото верую, че достойнството и стремежът към справедливост нямат политическа окраска", се казва в писмото на президента Радев.
 
Държавният глава подчертава, че като вицепрезидент Тодор Кавалджиев има своя важен принос за изграждането и укрепването на президентската институция и за утвърждаването на демократичното начало и висока политическа култура в страната.
 
"Личният и обществен път на Тодор Кавалджиев са отражение на сложния български XX век, наситен с противопоставяне и страдание за мнозина. Отредена му беше трудна съдба, но и силен характер, с който да я посрещне.

До последно Тодор Кавалджиев странеше от почести и облаги и не се страхуваше да критикува недъзите както на опонентите, така и на своите съмишленици", заявява още в писмото си до семейството и близките на Тодор Кавалджиев президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Радев за Кавалджиев: Достойнството няма политическа окраска"Родолюбо-лайнарци с достойнство от 44та не е имало, единствено преобладава наглостта!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентите да не се обаждат много и се правят на съпричастни и колко много ценели чисто човешките качества на Тодор Кавалджиев! Като ги цените, защо вие не се стараете да сте достойни хора като него? Особено *** - свестен бил, а не го одобрихте за втори мандат! Както герберюгите ***!
13
11
 
5
 
! Отговори
оцелял българин преди 5 години
Абе, щом крачеше редом с Коня и ДраглЪвския Ай дук - не ми го хвалете.Но въпреки това - дано душата му отиде в Рая, а не в Ада при СДС-@йдуците.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА БЕШЕ НАЙ - СВЕСТНИЯТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ПОКЛОН. БОГ ДА ГО ПРОСТИ.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13..Нагъл беше Плевнята.А на ген Радев!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин"Този човек заслужава летище "София" да се именува на неговото име!"---Само да не му беше такава фамилията. Защото поражда асоциация за нещо, на което сега му казват с.вир.ка. Едно време на това действие му викаха "кавал".И друго: сегашното поколение чалгари, пък, ще започнат да го свързват с Милко Кавалджиев. Не е добра идея!
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев за Кавалджиев: Достойнството няма политическа окраска===Така ли, ген. Радев?!?! А защо вие се червенеете толкова?
8
0
 
18
 
! Отговори
Питайте бе ! преди 5 години
Деца спрете се бре.Калайджиево беше един от малкото свестни ,истински българи,който не се възползва и от поста си.Идеалист.Смешно е неродени или в памперси по това време въобще да говорят.Аман от хъшлаци!Нищо човешко ли не е останало във вас.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе простаци спрете да спрете да издавате маймунски крясъци!
6
12
 
8
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
Е виж за това го бива грипена - да държи погребални речи.
5
28
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Тошко Кавала никога не е имал достойнство. В противен случай не би се занимавал с политика. Особено в Съюза на Държавна Сигурност.
4
1
 
27
 
! Отговори
Крис преди 5 години
Единственият седесар когото уважаваше всеки честен човек!
3
6
 
12
 
! Отговори
До “журналиста”... преди 5 години
...*** ...и кой е този...Радев бе, ***?24236
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да чуе човек как тъкмо Грипена говори за понятия като "достойнство".Кавалджиев беше кадърен и почтен човек, поклон пред паметта му.
1
1
 
35
 
! Отговори
филип тотю преди 5 години
Бог да го простиТой беше прям човек и беше неудобен даже и за СДС