За ужаса на "Струма" от първо лице: Чувах само спирачки и удари

Шофьор, участвал във верижния ад, разказа за тежкото преживяване
54
За ужаса на "Струма" от първо лице: Чувах само спирачки и удари
Снимка: Булфото

Звук от спирачки, удари и писъци на хора. Това се е чувало в района на тежката верижна катастрофа на магистрала "Струма", където във вторник бяха ранени над 10 души, а един мъж загина.

Още по темата
Шофьор, участвал във верижния ад и станал един от първите, подали сигнал на 112, разказа пред bTV за тежкото преживяване.

"В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше ударил в мантинелата", заяви шофьорът.

Той признава, че се е изплашил много и се е обадил бързо на телефон 112. Казал им да изпратят много линейки, защото ситуацията е страшна.

"Докато говорих с тях, слушах само спирачки, удари и писъци", разказва още мъжът.

Той изказа благодарност на всички екипи, които са помагали в спасяването на хората. "Бяхме като едно семейство в този момент. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше отстрани. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия", категоричен бе той.

Според него виновни за пътния ад са най-вече хората, които са шофирали с несъобразена скорост при лошите условия на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
19
 
! Отговори
Х преди 5 години
Умната и интелигентна система ,която беше рекламирана от министърката ,се оказа че не работи.Сега казват ,че ще поработи през средата на годината.Може би парите за тази система са изчезнали и сега чакат постъпления от венетки и тол такси,за да я довършат.Министъра казва , че я има ,подчинените казват че не работи,чудят се как да замажат положението.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че на магистрала е много тежко да се кара в мъгла. Защото там нито трябва да караш бързо, нито да караш бавно в тези условия. А всеки сам си преценя с колко кара един ще кара с 40, друг с 80, трети със 100... И стават неразбории.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ок, шофьорите са виновни, но в случая не толкова шофьорите там на място, колкото културата ни на пътя. Защо? Всеки ще каже при гъста мъгла се кара бавно, до видимост и т.нат. И е правилно. Но! Какво става, ако на магистрала намалиш на 30? Шансът да те отпере някой засилен отзад става огромен! Защото и в гъста мъгла има много шофьори, не са единици, които пак ще си карат със 100. Той ще ти каже аз намалих бе, не карам със 140, а със 100!
5
10
 
9
 
! Отговори
az преди 5 години
Като се надъниш с колата, слизаш и си вадиш триъгълника и го слагаш на метрите които са по закон. Това не го први никой
4
3
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Баце фана снега эдраво, ама нещо мъглата му се oпъвъ
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То след като се обърне каруцата всеки дава акъл, ама все ми се струва, че спирачките е трябвало да се натиснат преди облака.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начина по който живеят НОРМАЛНИТЕ.
1
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Един да признае, че вината си е на шофьорите, а не да търсим под вола теле. Бългаският *** и табели и ограничения, и предупреждения да му сложиш пак ще кара като за последно. Защо? Защото на него няма да му се случи. Сега искам да проверят и състоянието на гумите на всички коли. Бас ловя, че над 50% са с мнооого износени гуми. Да не говорим, че половината не са си пуснали фаровете за мъгла.