Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!

Еврото го имаме от 22 години – с фиксирания курс!
10 фев 2019 10:40,
250
Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!
Снимкa: Reuters, архив

Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност. Такава прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян тази прогноза не е повод за притеснение.

"С много притеснения човек работа не свършва. По-добре да бъдем оптимистичен вариант, за да вървим напред", заяви Хампарцуман.

"Не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. Но това е просто едно предупреждение, че може би възходящият цикъл на икономиката в света и Европа, който продължи доста години, може би е към края си. Икономиката е циклична, не можеш да вървиш само нагоре", коментира банкерът пред "Нова тв".

Още по темата

"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят", коментира Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния сектор, банкерът заяви, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.

"Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат необходимата подготовка, образование", заяви Левон Хампарцумян.

Той коментира и какво можем да очакваме след влизането в Еврозоната.

"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс. Ако има негативни ефекти, да сме ги усетили. Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с определени регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благоденствие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи", заяви Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от назначените палачи на Българската индустрия "инженер химикът" хампарцумян се изявява като ментор, е няма такава наглост.
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТексасВсички!Отговорът е всички!Дори при нас, кварталните партийции ченгето в блока, дето пишеше доноси по татово време, първи се записаха в ГЕРБЗа Цецка, Цецо и с-ие няма да говоря-за тях се знае)))
32
19
 
9
 
! Отговори
Тексас преди 5 години
"Само електората на ГЕРБ е добре щото са на хранилка"Ми аз съм от електората на ГЕРБ ама още не съм добре. Къде е тая хранилка че да се закача и аз? Гласува за тях защото са най-доброто за България. Ако не съм постигнал дадена цел обвинявам себе си, а не целия свят ОК?
31
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само електората на ГЕРБ е добрещото са на хранилка-погрижили са се за тях, да са на държавна работа и заплата, където на работат нищо, ама гласуват под строй за ВождаАй сиктир
30
5
 
23
 
! Отговори
Tiger преди 5 години
Дааа, в България се живее толкова добре, че в един момент просто не знаех какво да правя парите си. Затова преди 5г. емигрирах в Англия и всеки ден съм депресиран :).
29
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които го мързи живее зле, а който е мързелив и невеж - още по-зле !
28
22
 
3
 
! Отговори
Тексас преди 5 години
"Те, червените , са на власт -няма какво да ги е страх))"Кой от ГЕРБ е бил член на БКП ве ***? Приказваш колкото да не заспиш. Ако ще си говорим с факти ОК иначе ходи се факай ОК?
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТексасТе, червените , са на власт-няма какво да ги е страх))
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеят такива банкерчета, които в мътните години присвоиха всичко. От тази хубост 2.5 млн. избягаха и едва ли ще се върнат.
25
24
 
7
 
! Отговори
Тексас преди 5 години
Само червените ги е страх от еврото защото няма да има как да крадат !!!
24
8
 
12
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
в България се живее прекрасно :)
23
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Хампарцумян съм абсолютно сигурен че живее по-добре от преди 30 години, човека не си знае милионите, къпе се в лукс и богатство, каквото не е поискал само него не си го е купил, какво го интересуват обикновените хорица, които се чудят как да издрапат от заплата до заплата!Сития на ладния не вярва, още преди много време са го казали
22
5
 
35
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
Не се съмнявам, че живеете по-добре!Прибрахте парите на хората по всички възможни начини!Първо пирамиди, рекет,"приватизация" инфлация,после изкуствено занижени пенсии,откраднат пенсионен фонд,изкуствено завишени лихви по кредитите,"усвояване" на данъците, европроектии пари от хазната.Сега , с "въвеждане" на евротоискате да дооберете гаранционните фондове и гладния, оскотял народ!Не се ли наядохте, другари!?Нищо от награбеното няма да занесете на оня свят!
21
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без еврото завинаги ще си останем мъpлячu ОК? Кой го е страх от еврото? С еврото влизаме в клуба на богатите, няма мърдане, ако ние сме в криза вскчки са в криза и обратно, аз бедна държава с евро валута не съм виждал
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Става на въпрос, че тогава имаше качествена и истинска храна, а не имитации на храна. Децата играеха до посред нощите навън без родителите да се притесняват. Мякото беше мляко, а не като сега и от което да вземеш все синя водица боядисана в бяло.
19
30
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Абе момко, ти помниш ли нещо от птреди 30г. защо аз ДА. Толкова хубаво и евтино беше че всички си гледаха сами зарзават и месо. 70% от жилищата нямаха баня. Едва ли си се редил на опашка за градската баня. За мързеливите беше рай,
18
23
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Аз взимам 1200лв. съпругата ми взима 1000лв.Около 2200лв.Преди 10 г. аз взимах 600лв. ,а тя 400лв.Около 1000лв.Живеем много по-добре от преди 10г.,
17
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми да ми казват кое е добре за мен. Искам референдум за еврото.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живота е по добър от преди 30 години ,но това е поради напредването на технологиите.Иначе мисленето и търпението ни са още много робски и пълни с егоцентричност ,затова страдаме и мизеруваме .Променим ли се към добро и станем ли по единни няма кой да ни се опре в цяла Европа.
15
17
 
9
 
! Отговори
Ром,с преди 5 години
Да,действително народа живее по-добре от преди 30години,но,лакомията му е 10 пъти повече от преди 30 години.Затова и има недоволни ,искат много,но могат Малко+ мързеливи.