Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!

Вицепрезидентът се надява на европари за отдалечените региони
98
Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!
Снимка: Президентство

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план "Маршал" за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг - днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното.
 
По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

"Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък", отбеляза Илияна Йотова.

По думите й Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, а не само да се "усвояват".

"Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи", заяви вицепрезидентът.
 
Йотова участва в зарязването на лозето в местността "Баира".

"Разбрах, че 1 тон грозде е родило лозето на бай Стоян, което зарязахме миналата година. Дано тази година реколтата да е още по-добра", заяви Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
18
 
! Отговори
За плана Маршал преди 5 години
Първа точка от плана е да се обесят всички !!! "демократи" които разрушиха създаденото по селата, създадоха ликвидационните съвети, окрадоха фермите, изклаха животните, разрушиха помпените станции и каналите, събориха консервните фабрики, парчадисаха земята и я дадоха на арендатори за да направят монокултурно земеделие и да изгонят селяните да берат гъби във Финландия... Народен Съд!
11
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма модерно общество, в което да има значително селско население. Празни приказки са това за възраждане на селата.В САЩ със земеделие и животновъдство се занимават под 3% от населението, а бълват ГМО продукция засищаща местния пазар и 40% отгоре отива за износ.В Западна Европа 6 -7% се занимават със селско стопанство и са предостатъчно. В много страни по същество няма села.Забравете за възраждане на селата. Времето им е отминало!
10
5
 
19
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Какъв План Маршал трябва ни нова червена,а може би гърмящата вече жълта революция.Да се махнат тези консултанти,комисиони, ка питали стига и всякакви други ***,които паразитират и ограбват реалния човешки труд
9
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До +Я ми обясни защо трябва някакъв църлвул да плаща 50% от тока и водата, а аз да плащам 100% от моите + 50% от на някакъв цървуул? Не стига че живеещите в селата и малките градове посмъртно не могат да си платят инфраструктурата и услугите които ползват и са на издръжката на големите градове, а сега и за още ламтят.Я у лево!
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабооо не е ли малко късно да се възраждат селата. Тази по всичко личи че говори с оная си работа. С бабите и старците ли ще възраждаш селата. Защо не отидеш в северозападна БГ да видиш на какво се казва пущинак. Къде си отишла при макетата те си имат мая. Отиди там където само кучета са останали. Отиди там където некролозите са повече от хората. Отиди там където няма един млад човек. Тогава ще те питам как се възражда село без хора. Тези пред изборни лакардии ги слушаме 29 години бабо.
7
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нали има евросубсидии за какво ни е план маршал кои ги взема и за какво гивзема и какъв ми е на мен келепира от това
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежката индустриализация изкара хората от селата още преди 70-те години, са да ги връщаме обратно. А някой пита ли гражданята дали иска да ходи на село, да гази кал и рие гюбре?
5
1
 
19
 
! Отговори
+ преди 5 години
Селата да се възродят ,трябва жителите на селата да плащат по 50% от електроенергията си,вода....фирми .....по селата 50 % намаление на данаци,такси,осигорвки ...,да се разреши самотбрана в къщата си и по улиците.... .
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите ограбиха земята от селяните и ги натириха като роби в ТКЗС. Те унищожиха България!
3
7
 
22
 
! Отговори
Не се ли върне преди 5 години
живота който беше преди 89 година, всички села ще се затрият, че и малките градчета. Сега все още се връщат по малко пенсионери на село, но след тях селото умира. А Иван Костов трябва да бъде съден, защото той унищожи поминака на селяните. Лично съм го чувал да казва, за българското село да не мислиме, хората си имали дворове и могат да си произвеждат храната. Той ликвидира и селското стопанство, а с това прогони хората от село!
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Села не ни трябват. Три града по 2 милиона души са достатъчни. Останалото ще е резерват за диви животни. Ето, Африка цялата е резерват на Европа и САЩ.
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая знае ли въобще какво е плана Маршал? Какви глупости бръщолеви, излага се... Да не остане и тя по-назад от шефа.