Забрана на абортите, часове по религия в училище... Какво иска БПЦ?

Светия Синод иска и да се учат децата на въздържание от секс преди брака
10 фев 2019 10:10,
139
Забрана на абортите, часове по религия в училище... Какво иска БПЦ?
Снимка: Булфото, архив

Забрана на абортите и въвеждането на задължително религиозно обучение на всички деца. Тези препоръки дава Светият синод на Българската православна църква в своя позиция по предлаганата от правителството национална стратегия за детето 2019-2030 г.

Още по темата

Синодът се обръща с апел към Министерския съвет за цялостна редакция на стратегията поради липсата на цели, посветени на подобряването на духовно-нравственото състояние на българското дете.

Никаква причина освен най-тежки и необратими заболявания на майката или малформации на самия плод, които правят по-нататъшния му живот и развитие невъзможни, не може да оправдае разрешеното от държавата и планирано унищожаване на детски живот в утробата на майката с голям риск за нейния живот и третирането на убитите деца като “болничен отпадък”, пише в становището на църквата. Забраната на абортите трябвало да се разглежда и като възможност за преодоляване на демографската криза, пише "24часа".

“На младежите и девойките следва да се преподава, че най-добрата контрацепция е въздържанието в интимния живот, съответно на възрастта и семейния им статус, а не сексуалната всепозволеност при употребяване на контрацептивни средства преди и извън брака”, призовава още синодът.

Митрополитите се обявяват и против “узаконяването на насилствената институционализация на децата (между 0-3 г. в детските ясли и между 3-7 г. в детските градини и училищата) без никаква възможност за алтернативно решение на техните родители”. Обясняват, че в тази крехка възраст в интерес на детето е да прекарва повече време със своите родители, от което зависи цялостното му психофизическо развитие.

БПЦ не одобрява прилагането на чуждестранни практики и политики в сферата на детското развитие и семейния институт, давайки за пример Истанбулската конвенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също съм против абортите. Абортът е лошо нещо! Ако една жена направи аборт това ще й тежи цял живот на съвестта. За да не се стига до аборти за момичетата ще е най-добре изобщо да не се хващат с момчета. Момчетата са гадняри! Лъжат момичетата да се хващат с тях и като разберат, че са бременни ги зарязват като парцали и момичетата се принуждават да правят аборти, дори и да не искат заради мнението на простите си родители или на някакви ***, според които за всичко са виновни жените!
104
1
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Достойни, достойни, достойни!
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отказът от нравственост е причината за катаклизмите в човешкия живот. Нравствеността е естествената защита на човека от множество проблеми, неприятности, нещастия, болести. За съжаление съвременният човек лекомислено напуска тази предпазващата го сфера и съвършено неразумно подхожда към живота си и към живота на хората около себе си. И след това отчаяно търси други средства и методи за се запази. Но друго няма, това е единственото, това е вечно актуалното.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За инвитрото както и да е, но за аборта наистина е неморално (не говоря от религиозна гледна точка), защото ако ти имаш право да отнемеш човешки живот просто така да кажем няма опасност за майката, какво лишава някой друг от правото да отнеме твоя живот? А също ако жените бяха малко по-отговорни в избирането на съпрузи съответно и мъжете в избирането на съпруги нямаше да има толкова много самотни родители.
101
6
 
2
 
! Отговори
до Сузанита е преди 5 години
Сузанита,това според мен се отнася до теб след като изпя;,,За Дявола и Буда".Мисля,че са те видели на клипа как пушиш трева и размахваш среден пръст и от Синода са решили да те порицаят.Знаят,че си мюсюлманка,ама след подобна песен е без значениеНа младежите и девойките следва да се преподава, че най-добрата контрацепция е въздържанието в интимния живот, съответно на възрастта и семейния им статус, а не сексуалната всепозволеност при употребяване на контрацептивни средства преди и извън брака
100
7
 
5
 
! Отговори
лично мнение преди 5 години
Абортите не смятам,че са грях.Нима да се роди едно нещастно дете без бъдеше е по-добър вариант?Помощи се дават все на ро*ми,как една самотна майка да отгледа бебе,ако няма пари и как да го даде в дом,като не знае какво ще му се случи??Може да не бъде осиновено или да попадне в лоша среда.Това по-добър вариант ли е?Колкото часовете по богословие, нека си кажем направо. Никой не вярва в Бог в България,нито ще тръгне по църкви от младите и в 21 век никой не се жени без да е правил С. с партньора си
99
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрана на абортите? Да, категорично да. Докато мюсюлманите раждат по 6-7 деца, ние имаме по 1 в най-добрия случай. Убиваме собствените си деца и после се чудим защо изчезваме.
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко безбожие има тук! обяснявам си нерадостното ни положение, мизерията, безпътицата и разрухата много лесно като чета! БПЦ е главен виновник да ни има като народ и държава. още от буквите... 500 г. е единствения светилник и будите л- неслучайно оттам почва НАЦИОНАЛНОТО ВЪЗРАЖДАНЕ - СОФРОНИЙ И ПАИСИЙ! А ТУКА ЧЕТЕМ ПРОСТОТИИ! ПРОВЕРЕТЕ, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ, ПОКАЙТЕ СЕ!
97
6
 
3
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
До АнонименГосподин анонимен ,Във всяко кътче на света има място за всички религии, недейте да бъдете националисти в религията защото националности в религиите няма. Лично аз не дъм против на нито една религия ,както не съм против и и на науката
96
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абортът е чисто убийство.Това, че не се регистрира по земните закони и дететто няма ЕГН и име, не означава, че може да бъде изхвърлено на *** безнаказано. 9 месеца в утробата е просто първият етап от живота на човека. И ако, опирайки се на християнските ценности, хората са моногамни в рамките на семейството си, няма и да има толкова аборти. Но, както се казва, един грях води след себе си и други грехове.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ционистабортирайте, нека задружно ускорим изчезването на бялата раса, нека задружно напълним европа с африканци и джихадисти!--и се самозаблуждаваш, че ще си запазиш"Печалбата" ли, т.е. "използваната чужда енергия за лични цели"? "блажени" са вЕрващите!
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 110Пред нас пропаст, зад нас - хищници.--хищника вика - "дръжте хищника!"ей, нищо ново не измислите за 3 хиляди и кусур години, едни и същи схеми за манипулиране, само и само да удържат "властта", и "управлението" , че видите ли, идвали "хищниците", които използвахте до последно за лично облагодетелстване!Дойде ред да се смачка и родителският авторитет.--е как иначе,нали родителя може "да посочи -кои са лошите" и да счупи системата на Лъжата и Манипулацията, т.е. системата на Хищника
93
16
 
8
 
! Отговори
ционист преди 5 години
абортирайте, нека задружно ускорим изчезването на бялата раса, нека задружно напълним европа с африканци и джихадисти!
92
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре си е интерпретирана позицията на БПЦ!Да, църквата е против джендаризма на НПО, но си иска душичките на децата ни. Иска си задължително обучение по религии...Не иска семейно планиране...Пред нас пропаст, зад нас - хищници. Горките ни деца, горките ние...Дойде ред да се смачка и родителският авторитет.
91
7
 
11
 
! Отговори
Прочетете оригинала преди 5 години
БПЦ представя своето виждане за новата стратегия за детето която ни се подготвя от НПОтата. Тази нейна позиция е изключително неправилно (злонамерено) интерпретирана от този сайт. Като цяло се обвява против отнемане на децата от семействата, за ненамеса в работите на семейството и възпитание на децата и против ранното сексуално възпитание на децата още от 3-4 годишна възраст, както са *** директивите на НПОтата. Намерете и прочетета оригинала и го сравнете твърденията дадени в тази статия.
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
системата се крепи на лъжата, а "вярата", в каквато и форма да е облечена тя, служи за търсене на опит за оправдание на Лъжата! добрите хора могат да бъдат излъгани само веднъж и то поради факта, че не им е и идвало на ум, че могат да ги лъжат.в момента в който осъзнаят, че са лъгани - Играта свършва! и затова, цялата мощ на Системата, вкл и "религията" е впрегната в предотвратяването на това Осъзнаване - ако не успеят "по мирен път", със сигурност ще прибегнат но 2-ия закон на Нютон
89
24
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Имаме спешна нужда от забрана на БПЦ!!!
88
9
 
25
 
! Отговори
50 преди 5 години
Слушайте ! Християнската религия се е наложила защото е имала своите апостоли и мъченици !А вие искате наготово да се натресете на светското училище !няма да стане !Ренесансът беше още в Средновековието и ви отдели от държавата !Идете при хората и спечелете техните души !
87
20
 
2
 
! Отговори
Хаяуата преди 5 години
Ще се кланяте на Бог , ***, грешки, *** вулгарни и долни, преди да изчезнете напълбо,мръсно племе безбожно !
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОВ падащ самолет атеисти няма, да знаете.--и да има, и да няма, все е тая - предстои разбиване!