Ромски проблеми има, концепция има, но противници – много!

Ангел Джамбазки настоя: ДПС са против, защото са бенефициенти!
Обновена: 11 фев 2019 13:28 | 11 фев 2019 10:10,
84

Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Каракачанов. Именно затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки посочи, че трябва да има обсъждане на мерките и затова текстовете са публично публикувани, за да може хората да ги прочетат и да кажат мнението си.

"По-смешното е, че повечето от коментаторите не са ги чели, част от тях не могат и да четат за съжаление", посочи Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение се оказа бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той.

Методиев посочи, че е чел концепцията и няма нито една точка, с която да е съгласен, защото това е популистки документ.

"ДПС не са съгласни с тази идея, защото те са най-големия бенефициент от циганските махали", настоя пък Ангел Джамбазки.

Има ли резон в предложенията на Каракачанов, ще се реши на коалиционен съвет. От ромската общност пък настояват за оставката на вицепремиера Каракачанов.

Предложенията на ВМРО включват спиране на помощите при отказ за започване на работа, ако децата не ходят на училище или ако се демонстрира висок стандарт на живот.

Предложението, което пък предизвика най-много спорове, е това за контрол на раждаемостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
додо преди 5 години
До Анонимен 27 Ти кога се научи да пишеш тук с един пръст,че ще кажеш кой да си ходи ходи си ти в Столипиново.
24
0
 
47
 
! Отговори
До ДА преди 5 години
ЧЕТОХТЕ ЛИ КОНЦЕПЦИЯТА? ТАМ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЕТНОС. НИТО РОМИ, НИТО БЪЛГАРИ, НИТО ТУРЦИ СЕ ВИЗИРАТ. ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА МАЙ.
23
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят"ЗА КОНЦЕПЦИЯТА СМЕ, ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА ИСКАМЕ! БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС ДА НЕ БЪДЕ ДИСКРИМИНИРАН!
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарете на еуроатлантиците, които умишлено докараха нещата дотук!*** народ слаба държава!Жалко за децата на България!
21
57
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички хора са с равни права - могат да живеят, където пожелаят и могат да работят, ако пожелаят. Какъв е този фашист Джамбазки, че ще задължава ромите да работят, ще им разрушава къщите и ще ги гони от домовете им? Оставка! Джабмазки да се маха от европарламента!
20
2
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Kogato vsichki institucij si varshat dobre rabotata...vsichko shte si doide na miastoto.Zakoni...spazvane...red v darzavata...pravosadie...tova e izhoda. Sega predizborno perchene i nadlagvane koi e po nai...nai
19
0
 
57
 
! Отговори
баси щуротиите преди 5 години
До даТази "концепция" се нарича спазване на закона!Ама от всички!
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз няма да плащам данъци в България. Бяма да спонсорирам роми, политици и кръговете около тях. Това е моя начин да протестирам срещу ГЕРБ и БСП.
17
32
 
9
 
! Отговори
да преди 5 години
Концепцията е абсурдна. Да разделиш гражданите на България на роми, българи, турци... е абсурдно. Това е чист популизъм. Трябва да има концепция, насочена срещу определен тип поведение и начин на живот, независимо от това кой попада в тази категория. Защото аз пък познавам роми, чиито деца учат и то добре, и българи, чиито деца са постоянно надрусани и като пораснат ще дърпат чанти, за да преживяват.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственика мълчи многозначително!Което значи,че а си е отворил устата,а бизнеса му хвръква!
15
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че хората които са против тази програма, не защото е лоша, не защото е расистка и т.н., а защото губят власт и пари. Беззаконие, простотия и мързел, все неща които в България са издигнати в култ, всички имат права, но никой няма отговорности. Същинския проблем не е в ромите, а в алчните лицемерни НПО-та и политици.
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКметовете са феодали и няма кой да ги контролира.Те купуват ромските гласове на из бори и са вечни. В България всичко е изопачено.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за джамайцитe и равни права с братята българи .
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба мараКмета на всяко село може назначи поне 2 полицая и тогава престъпността ще намалее. Те знаят че полицията е далече и правят каквото си искат.
11
2
 
41
 
! Отговори
цитат преди 5 години
"Има ли резон в концепцията на Каракачанов ще реши коалиционен съвет"Не някакъв съвет, а ние изхранващите ги ще решим дали има резон в концепцията. Вече решихме - има. Не бъде ли приложена без отлагане, проблемът ще се задълбочи, преминавайки във въоръжени бунтове, и то в обозримо бъдеще.
10
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки трябва да намери умерен тон в изказванията си за ромите. Големия проблем е че политиците като Джамбазки обвиняват всички роми, че крадат и не плащат данъци. За тези две обвинения си има институции и е редно те да се намесят и да санкционират нарушаващите закона роми. Джамбазки трябва да мисли програми за ограмотяване на ромското население.
9
0
 
48
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
всеки ден убити старци то не остана жив човек по селата
8
6
 
29
 
! Отговори
факт преди 5 години
ГЕРБ при изминалите избори е надминал ДПС по купуване на ромски гласове,а ето идват нови избори гледайте само.
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжугашвилиИндия е готова да ги приеме,ама те не искат!Щото там ги чака голямо бачкане,голям бой и голям глад!
6
4
 
44
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Депутатът от ДПС ???Конституцията ??? ХУБАВО ЩЕ Е ДА Я ПРОЧЕТЕ :Цитат: "Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт."Къде се вместват ДПС , ДОСТ, И ЕВРОРОМА???Четат я с едно око - а другото страда от конюнктивит! Тези партии са гавра с Конституцията! От 300партии - как електората им не намери такава - която да отговаря на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИМ ВЪЗГЛЕДИ??? Ако имат освен религ