Токсиколог: Няма бойно отровно вещество при Гебрев

Използвано ли е химическо оръжие у нас? Говори проф. Никола Александров
Обновена: 12 фев 2019 09:41 | 12 фев 2019 09:35, Красимир Ангелов
75

Използвано ли е химическо оръжие на българска територия? Британски медии заподозряха, че срещу бизнесмена Емилиян Гебрев е използван невропаралитикът "новичок", какъвто бе установен в пробите на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал.

Още по темата
Възможно ли е химическото оръжие "новичок" да се обърка с пестицид, използван в земеделието за борба с вредителите?

"Клиничната картина е една и съща, но в анализите се откриват две различни вещества. Както в България, така и във Финландия е открит фосфорорганичен пестицид. Не е открито бойно отровно вещество. Това изключва едното да бъде сбъркано с другото", обясни токсикологът проф. Никола Александров за зрителите на "България сутрин".

По думите му и двете вещества могат да постъпят в човешкия организъм по всички възможни пътища - през устата, през кожата или през дихателните пътища. От една салата човек може да изпадне в кома, потвърди токсикологът.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Александров уточни, че разликата при пестицидите и бойните отровни вещества е в токсичността.

"Българските лаборатории са достатъчно компетентни, за да могат да установяват това, което е установено и във Финландия", посочи токсикологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа ми е силно смешна в отработено кафе открили химикала пък изследвали марулите и производителя голям смях
18
33
 
7
 
! Отговори
До до Жужи Борджията преди 5 години
Статията казва, че няма БОВ, но това не отрича че руските служби са замесени! А то ясно като бял ден с оглед на това каква била търговската дейност на Гебрев, панимаете руские *** позитански!
17
31
 
6
 
! Отговори
Деса Поетеса Грипена преди 5 години
Защо и за какво руския отровител е идвал в България предния ден преди покушението срещу Гебрев и веднага на другия ден си е тръгнал?! Много ясно: ами да се срещне с българските си помагачи и да им даде последните инструкции на Мацква, а те са: да се отрови сънародника ни който продавал оръжие на Украйна!
16
3
 
28
 
! Отговори
Българин преди 5 години
В тези гео политически игри не са важни фактите, а какво ти нареждат господарите и дали имаш силата да им се противопоставиш.
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабо, много слабо,Цветанов!
14
3
 
30
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Боже кой пуска фалшиви новини??? Може би това е маневра преди изборите за вдигане на рейтинга и надъхване на твърдите Гербери да стегнат редиците и да се нахъсат иначе завалиите тотално са се разпуснали. Може за да угодим на тези зад океана може да кажем, че руснаците са отровили човека, подпалили месокомбината , паднал е дълбок сняг вследствие на кибер оръжие, мръен е въздуха от замърсяване дошло от Русия. ВЪОБЩЕ ТОТАЛНА ПРОСТОТИА. ТЕЗИ НИ СМАТАТ ЗА БОЯДИСАНИ ВРАБЧЕТА.
13
3
 
33
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Големите тайни служби търсят податливи политици,за да им прокарат желаните неща по официален път!Не е някаква новост.Вече се случи при атентатът в Сарафово-тогава Израел натискаше да признаем официално "Хизбула" за виновни.Какви са били точно целите можем само да предполагаме,но България щеше със сигурност да си изпати сериозно!Сега същото се опитват да направят и британците.Все пак,от чувство за самосъхранение,Борисов най-вероятно няма да се съгласи и ще увърта.Виж,ако останеше на Цецо-веднага
12
31
 
3
 
! Отговори
Жужи Борджията преди 5 години
Руските служби надминаха отровителите Борджийте от средните векове! Явно ушанките са още с манталитета на отровителите от средните векове!
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случай Дурачок продължава. Има ли дурачки да вярват?
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега да е пътник Гебрев ако беше използвано. Стига пускайте фишеци
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това няма никакво значение, важно е, че Русия е виновна (така каза Цветанов) пък и с тия нейни хибридни атаки, как да не е виновна?!
8
2
 
2
 
! Отговори
стоп преди 5 години
До Анонимен 12Само пишеш глупости и ни разсмиваш?
7
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Гуменката вчера директно обвини руснаците, надявам се да покаже доказателства за това или да си понесе последствията за лъжата. Ех, мечти...
6
27
 
3
 
! Отговори
Деса преди 5 години
Не е нужно да е бойно отровно вещество /БОВ/ за да се изпълни поръчката на Кремъл! Но явно след като покушението отровата за гризачи не е било успешно, руските отровители са си взели поука и и след това при Скрипал са използвали БОВ!
5
3
 
28
 
! Отговори
помнете преди 5 години
Спомнете си тези който два дни ви лъжеха и мамеха за някакво отравяне и Руска следа,запомнете ги това са продажниците и васалите който съсипаха и продадоха страната за шепа кървави долари......
4
3
 
31
 
! Отговори
+ преди 5 години
Ама що тъй говорите,от Лондон инструкциите са други и те са корено различни от това което казвате г-н професоре.СЕГА ще ви обвинят,че сте агент на КГБ или сте комунист.))
3
2
 
29
 
! Отговори
ЦЦЦЦ преди 5 години
Сега телевизиите ще дадат право на глас на всички русофоби и *** начело с Цецко, да лъжат и мажат и да си заработят доларчетата и не ме трийте
2
2
 
28
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
и защо тъй в последните години всичко започва от британските вестници
1
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя токсиколог сигурно са го пратили от руското посолство