По три измами по телефона всеки ден, МВР сменя тактиката

1097 случая са регистрирани, едва 201 са разкрити
16 фев 2019 14:36, Елка Василева
36
По три измами по телефона всеки ден, МВР сменя тактиката
Младен Маринов. Снимка: архив, Булфото

По около 3 телефонни измами е имало всеки ден през 2018 г., а разкритите са около 18%, показва статистиката на МВР. От всички регистрирани такива престъпления - общо 1097, едва 201 са разкрити. Заловени са 145 души, повечето от които са мулета. Затова МВР предприема нова тактика за разследването им, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Приоритетите в работата си през 2019-а обсъди на национално съвещание в петък ръководството на МВР. Борбата с телефонните измами е сред основните задачи на полицията, увери министър Маринов, цитиран от „24 часа“.

Досега на телефонните измамници са противодействали основно спецзвена в Главна дирекция “Национална полиция” и 3 областни дирекции в страната, където се смята, че са ядрата на измамниците.

“Мерките дадоха резултат, но са в своя пик и ще се прави реорганизация”, каза вътрешният министър. Маринов обясни, че новият подход е свързан с оперативни действия и няма да ги разкрие, за да имат ефект.

“Една от тях обаче си остава превенция чрез медиите”, каза вътрешният министър.

Разпространените от ведомството данни показват, че регистрираните през 2018 г. престъпления са 96 187 – с 9,8% по-малко в сравнение с 2017 г. Разкриваемостта е 46% и се увеличава с 2,3 на сто.

Кражбите отново са най-много от всички престъпления, но бележат спад спрямо 2017 г.

Маринов посочи, че борбата с битовата престъпност остава приоритет и през 2019 г. За м.г. най-много престъпления е имало на територията на София. “Това е нормално заради големия пътников поток”, каза Маринов. Най-малко са в областната дирекция в Смолян.

Темата за пътната безопасност остава приоритет и за тази година, добави министърът. И увери, че се полагат всички действия по засилен контрол с видеонаблюдение за намаляване на катастрофите.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 седмици
До Ушалото 27 Измамниците не винаги попадат на имотни хора , на това не е интересно за журналята.
32
1
 
2
 
! Отговори
торбата с лъжите преди 4 седмици
До я гледай...

защото наближават избори тогава обещават всичко! организираното престъпно НС......
31
1
 
2
 
! Отговори
планова икономика преди 4 седмици
До Ха ха

Всичко се планира до съвършенство под закрилата на МВР и изтекла служебна тайна на БНБ
30
0
 
1
 
! Отговори
я гледай... преди 4 седмици
Пътна безопастност. При соца при 4 пъти по малко коли, два пъти повече загинали. Какво искат повече ? Ааа, да ни е гадничко и да се съберат повече пари.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борбата е с кой? С наркоманите ли,с крадливи шефове,с проституция,с битова престъпност,с трафика на хората за продан,с фалшиви полицаи? С кой по-напред,а кажете?Всички да стават евродепутати,друго не остава..
28
1
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 4 седмици
Много верно и правилно казано ! Защо ли някои не са го харесали ?! Вероятно,защото и те биха си дали парите на вятъра .
27
0
 
9
 
! Отговори
Ушалото преди 4 седмици
Това е "бизнес"за милиони.Измамниците все попадат на имотни хора.Използват имена на роднини и близки.И как някой не хвърли 5 лева,а все хиляди падат от балконите?
26
7
 
10
 
! Отговори
Алоооооо преди 4 седмици
Всичките,които пишете глупости,какво искате,по един полицай под терасата на всеки наивен *** ли ?! Никой не ти е виновен,че си хвърляш парите доброволно,друго е ако те нападнат и ти ги вземат !
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До23. Точно тия пари хвърлени от балконите са също мръсни. Искарани по лек начин и хвърлени във въздуха. Затова и се върви по мръсните пари. Знае се как и кой ги взима и го дебнат. Пак от неговите.
24
5
 
11
 
! Отговори
???? преди 4 седмици
До Ха хa
"И тези дето хвърлят пари от балкона.." Тези, които хвърлят пари от балкона са възрастни хора или деца. Не разбирам как може да нападаш дядо или баба, или пък дете! Какви притенции имат? Ти не знаеш ли, че на такава възраст хората са по- доверчиви или не са в разцвета на умствените си способност? Е, нали затова сме цивилизована държава, трябва да се защитават тези групи хора, българи.
23
3
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 4 седмици
Изглежда лесно, но в действителност в условията на нашата демокрация и либералния съд подхранван с грантове от Сорос е много трудно да влезе някой в затвора. И на тук пишещите искам да кажа, че полицията не осъжда, а съда. Всеки *** има регистрация за престъпление, но много малко са осъдени. И тези дето хвърлят пари от балкона имат претенции, че са много умни и интелигентни и могат да направят чудеса ако бяха полицай, точно като повечето от пишещите тук.
22
3
 
20
 
! Отговори
БГ преди 4 седмици
Не знаех, че МВР имали тактика. И много успешна при това. Ще видим с новата как ще е. Докато съдът и ,,Прокуратурата,, не сменят тяхната, ще е все така. Народът започва да си мисли, че нарочно не ги хващат и съдят.
21
13
 
11
 
! Отговори
Валентин преди 4 седмици
Да благодарим на шайката Гроб !? Видими резубтати !!
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Истината е че не тактиката им пречи а просто не искат да ги хванат!!! Айде стига са се правели на ощипани!
19
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 4 седмици
Докато В МВР и полицията не се извършат драстични реформи,съкращения и чистки нищо няма да се получи и парите на народа ще потъват в черната дупка МВР.
Най удачна за нас е Грузинската реформа в полицията но....трябва воля и топки.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е те журналистите стигнаха до тях, ходиха във Ветово, но нищо, милиционерите си се кротнаха!
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква тактика бе, та те са с тях! Дайте ми ресурсите на Мвр и спец службите и ще ги изловя за един месец абсолютно всички!
България е един малък град, ако беше в друга бяла държава сега щяха да си лежат присъдите!
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МВР сменя тактиката,вече ще работи 60 на 40 в полза на мвр-то.
15
1
 
13
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До помнете
Ако една баба е подала вече 4-5 пъти жалба с нулев резултат надали ще подава повече. Тези 1097 регистрирани случая най вероятно са към 10% от реалните случай. Но с успеваемост от едва 18% (като повечето сигурно са от минали години или напълно случайни или приписани на един вече хванат по 20 колкото да излезе по красива стъкмистика) няма как хората да имат доверие на тази прогнила *** наречен МВР (Министерство на Вредните Разбойници).
14
1
 
17
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 седмици
До цирк мвр
То поне цирк да беше, да се смеем, а то е трагичен филм на ужасите с лек привкус на психо-трилър. Такъв бардак с толкова скъпи мадами като нашето МВР няма никъде по света! КПД-то им на фона на инвестициите които правим там е по ниско и от на каменно колело теглено от умрял кон,от всички милиарди които се изливат в тази прогнила бака, става ясно само, че има корупция и от време на време някои бандит с основно образование ги прави за посмешище-бягство през парадния вход на затвора и тн