IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Брауни без глутен

Много вкусно

Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате ли брауни? Днес в готварската ни рубрика споделяме рецептата на Джейми Оливър за брауни с шоколад без глутен. 

Съставки: 

  • 6 с.л. смляно ленено семе
  • 400 г консерва боб адзуки
  • 75 мл слънчогледово олио
  • 200 г светла кафява захар
  • 55 г какао на прах
  • 55 г смлени бадеми
  • 1 ч.л. бакпулвер без глутен
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 100 г тъмен шоколад без мляко

Приготвяне:

  • В купа смесете смляното ленено семе с 9 супени лъжици вода. 
  • Разбъркайте добре и оставете настрана, за да се сгъсти. 
  • Отцедете и изплакнете в цедка или гевгир боба. 
  • Сложете го в кухненски робот и го пасирайте до гладка паста.
  • След това добавете към него сместа от лененото семе, слънчогледовото олио, захарта, какаото, смлените бадеми, бакпулвера и екстракта от ванилия.
  • Всичко се смила добре. 
  • Нарежете шоколада на малки парченца. 
  • Добавете го към сместа и разбъркайте добре с шпатула. 
  • Намазнете леко с олио подходяща тава за печене. 
  • Сложете в нея хартия за печене. 
  • Изсипете тестото. 
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 до 60 минути, като по средата на печенето покрийте тавата с алуминиево фолио, за да не загори сладкишът. 
  • Готовото брауни се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади. 

Още рецепти може да намерите Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата