Обичате ли брауни? Днес в готварската ни рубрика споделяме рецептата на Джейми Оливър за брауни с шоколад без глутен.
Съставки:
- 6 с.л. смляно ленено семе
- 400 г консерва боб адзуки
- 75 мл слънчогледово олио
- 200 г светла кафява захар
- 55 г какао на прах
- 55 г смлени бадеми
- 1 ч.л. бакпулвер без глутен
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 100 г тъмен шоколад без мляко
Приготвяне:
- В купа смесете смляното ленено семе с 9 супени лъжици вода.
- Разбъркайте добре и оставете настрана, за да се сгъсти.
- Отцедете и изплакнете в цедка или гевгир боба.
- Сложете го в кухненски робот и го пасирайте до гладка паста.
- След това добавете към него сместа от лененото семе, слънчогледовото олио, захарта, какаото, смлените бадеми, бакпулвера и екстракта от ванилия.
- Всичко се смила добре.
- Нарежете шоколада на малки парченца.
- Добавете го към сместа и разбъркайте добре с шпатула.
- Намазнете леко с олио подходяща тава за печене.
- Сложете в нея хартия за печене.
- Изсипете тестото.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 до 60 минути, като по средата на печенето покрийте тавата с алуминиево фолио, за да не загори сладкишът.
- Готовото брауни се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади.
Още рецепти може да намерите Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.