БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"

Нинова за "крачката назад" за преференциите: Сценка!
154
БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"
Снимка: БТА, архив

БСП няма да се върне в Народното събрание, обяви соцлидерката Корнелия Нинова на извънреден брифинг.

Въпреки че от ГЕРБ смятат да възстановят предишните правила за преференциите, не е изпълнено условието за машинно гласуване още на евровота, стана ясно от думите й.

Още по темата
Нинова определи промяната в позицията на партията и лидера й Бойко Борисов като "сценка, на която вече и децата не вярват".

Според нея от ГЕРБ са реагирали от страх - "страх от реакцията на хората, страх от напускане на БСП, страх от истината, че ДПС спасява управлението".

От БСП ще изчакат дали президентът Румен Радев ще наложи вето и на кои текстове. Левицата е изпратила сигнал до Венецианската комисия във връзка с промените в изборните правила. Организираме среща с всички европейски посланици, съобщи Нинова.

Тя обяви и че социалистите започват срещи с други партии и организации за общ фронт за честни избори.

"Няма значение от политическите интереси, защото става въпрос за надпартийни неща", допълни Нинова. Тя посочи, че опасността от фалшифициране на изборите не е отминала и призова гражданите към бдителност.

 

.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
12
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
По времето на тройната коалиция 2005-2009 години, средния осигурителен доход в България се вдигаше на година с двуцифрени стойности от средата на 2007-*** година, стигайки до 28,6% малко преди ГЕРБ да дойде на власт. При ГЕРБ този доход се вдига годишно с между 1,7% и 5% през 2009-2013 година и между 4,5% и 8% през 2014-2017 години и около 8% през 2018 година, а ГЕРБ лъжат за някакво 10% увеличение на доходите.
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ни построи атомна електроцентрала с название "полуекскадрилка ф-16". На цената на една АЕЦ Белене, която е спряна. Особено респектираща е мощността на тази АЕЦ Ф - произвежда нула киловата ток, а поддръжката и е скъпа като на АЕЦ.
71
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой запитвал ли се е защо и за какво се гласува за БСП ? Питам тъста пенсионер защо гласува за БСП. Той ми казва, защото ще ми вдигнат пенсията. Ето това електоратът на БСП и после искате хора, които се интересуват само от пенсията да излъчват правителство, което трябва да управлява България ?
70
12
 
8
 
! Отговори
Милионерката Нинова преди 5 години
Чудя се защо милионерката Нинова не отиде при сина си в САЩ да си харчи парите а се занимава с някакви си избори .......
69
7
 
16
 
! Отговори
ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ преди 5 години
Ако не са ви патериците, вие власт няма да помиришете. На вашата олигархия не и стига мерака да лъже народа като пробутва партии, като Яне Янев, патриоти, уж били против ГЕРБ, реформатори, а после стават слуги на ГЕРБ. Приготвили са още десет патерици партии, ама май народа тоя път няма да се върже на патеричите номера и ще си останете само с 15 процента от изтънелия ви електорат - ромско-общинско-корпоративноробски. А Румен Радев е избран от целия антигербав електорат включ патеричия. сбогом!!
68
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов щял да иска политическо убежище в американското посолство,защото положението става напечено...Борисов май щял да бяга при Ердоган...
67
13
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
БСП то не ще да управлява. Те искат служебно правителство, че при него няма оправия и се влачи яко. А избори оттук насетне няма как да спечелят
66
11
 
23
 
! Отговори
смях от сърце преди 5 години
Курнелката вече изпада в гърчове от безсилие. Ама, толкова е смешна в ролята си, че направо ми повдига настроението всеки път, като отвори уста! Само гърч за червените червенотиквеничета. Ох, на мама джудженцата!
65
2
 
3
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До реалист 60. Абсолютни глу.пости си написал. 100% неверни неща. Пробвай пак.
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се вдигнат заплатите при това управление, защото трябва да си изпълнява колониалните задължения към запада. Запада е напълно фалирал, вижте как вият, че китайците предлагат евтина и качествена продукция. Нали има уж пазарна икономика, но западните компании, искат да се забрани на Китай да търгува, за да си държат монопола. Комунизма с пазарен елемент днес размазва капитализма и гледаме агонията му. Хора, учете китайски. Китайските мениджъри се подиграват на западните.
63
5
 
11
 
! Отговори
БСП трол преди 5 години
БСП троловете се оплакват от други *** в червения Днес , поне да се посмеем .....
62
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, напуснете и страната и не се връщайте никога повече.
61
8
 
7
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
ето двата трола на герб за медийната свобода на секундата се снабдиха с пет чавки минус на коментара. Хайде можете, дайте 2005 може и три милиона, във вас технологията за манипулации, покажете истинския си липсващ акъл
60
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пак недоволстват милионерите от БСП ?
59
16
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Единствените избори, които ГЕРБ спечели без фалшифициране, а само с купени гласове, бяха изборите през 2009 година. Тогава очаквахме нещо ново, нещо различно от мафията, но се оказа още по-лошо - най-мутренската част на мафията завзе властта и 1 години няма отърване. За да се върнат на власт по времето на Орешарски, ГЕРБ фалираха цяла банка и бяха готови и втора банка да фалират. Това стана съвсем ясно от публикуваните стенограми от разговорите при Плевнелиев.
58
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Бойко онази си работа едва ли вдига,че заплати и пенсии ще вдига....На последно място сме....Има още много да догонваме западняците...Тя бандата на Борисов си е добре...Народа да му мисли докога ще го търпи...
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой чул ли е на сикаджии да им дадат Шенгенска граница да я пазят?
56
12
 
14
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 44 анонимник. Струва ми се, че ти си последният останал , който не е разбрал или не иска да приеме, че костинбродската афера я направиха Станишев и Доган.
55
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ срина медийната свобода от 36 място при правителството на БСП-ндсв ПРЕЗ 2005-2009 ДО 46,56,66,76,86,96,100, 101, 102,103,104,...ЧААК НА 111 МЯСТО. НЕСЛУЧАЙНО И САЙТОВЕТЕ НЕ ДАВАТ ВИДЕО ОТ УБЕДИТЕЛНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА, А ГИ ПРЕРАЗКАЗВАТ - ПРЕМЪЛЧАВАНИЯ, НАМЕЦИ, ПРЕИНАЧАВАНИЯ. ТОВА Е ГЕРБАВАТА ЖУРНАЛИСТИКА. 111 МЯСТО ПО МЕДИЙНА СВОБОДА. Даже видео новини си няма клетата тя. Стигнаха и по телевизиите да правят манипулативни преразкази. А хладилника празен, народа мре, инфлация..
54
22
 
15
 
! Отговори
Браво ГЕРБ преди 5 години
Най-голямото зло е ГЕРБ защото вдига всяка година заплатите с 10% , економиката расте, безработицата е безпрецедентно ниска, вдига международния авторитет на. Б-я.......