Чадъри, каравани, коли върху дюните? Глоба!

Ще се санкционира и ограничаване на достъпа до плажовете
15
Чадъри, каравани, коли върху дюните? Глоба!
Снимка: архив, БулФото

Поставянето на чадъри, шезлонги и спирането на каравани и коли върху дюните ще се наказват. Това са част от промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството.

От 2000 до 6000 лева стига глобата, ако на плажуващите бъде ограничен достъпът до плажовете или има такси за това.

Включени са санкции за плажни оператори, ако не осигурят равностоен достъп за свободно разполагане на плажни принадлежности от посетителите.

Промените трябва да бъдат одобрени и от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никакви лични чадъри и хавлии по плажовете ! - такива като баневи на русалка и всичките останали, дето бетонираха черноморието и забодоха чадърите си до вълните чак , та да вземат по 30 лв за сянка и 2 шезлонга...те от какво ще трупат пачки? хайде марш по гърция и турция, като си нямаме наше, а всичко е тяхно....нека се радват сами на хотелите и шезлонгите си !
6
6
 
5
 
! Отговори
Васе Гюров преди 5 години
До До Васе ГюровПриродата е създала също и земетресенията, вулканите, свлачищата, хищните животни, които ЯДАТ ХОРА и др. Ти като искаш "природа", заминавай да живееш "сред природата". Между другото природата е създала и пещери, за да има къде да живеят дивaци като тебе, ама ей на, вместо да живеете в пещери, се бутате в градовете и карате дизелови автомобили втора употреба.
5
5
 
4
 
! Отговори
До Васе Гюров преди 5 години
Това,което го е създала природата не се нуждае от аргументи. По твоята логика защо са му на човек ръце, крака и др.части? Колкото това се нуждае от аргумент ,толкова и необходимостта от дюни подлежи на аргументация.
4
4
 
5
 
! Отговори
Васе Гюров преди 5 години
До ...За к'во са ти дюни. Я ми обясни за какво са дюните и защо трябва да ги има? Ама не ми рецитирай неща, които си чул по новините. Искам лично мнение, с твои думи и с аргументи.
3
4
 
22
 
! Отговори
... преди 5 години
Спокойно, вече дюни почти няма. В България сме царе на разрушаването на природата. Рано или късно и тя ще ни припомни как се разрушава.
2
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПО ЗАКОН 50% ОТ ПЛАЖНАТА ИВИЦА ТРЯБВА ДА Е ОСТАВЕНА БЕЗ ЧАДЪРИ ЗА ДА НЕ ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ПЛАЩАШ АКО НЕ ИСКАШ ДА ПОЛЗВАШ!!НО ПОЧТИ НИКЪДЕ НЕ СЕ СПАЗВА! ДОРИ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ КЪДЕТО ПЛАЖНАТА ИВИЦА Е ДОСТА ДЪЛГА ПАК СА НАБУЧИЛИ ЧАДЪРИ ДО ЧАДЪРИТЕ!
1
2
 
13
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Нали трябва да им е чистичко на строителите, когато дойдат със багерите.Мдааа: За кокошка - няма прошка.