Момче ли си, момиче ли, или друго? Анкета на ЕК пита ученици

Нелепо е въпросът да се задава по този начин, смята сексолог
Обновена: 21 фев 2019 10:12 | 21 фев 2019 10:07, Красимир Ангелов
192

7172 гледания   |  Още видео

Училищна анкета на ЕК за дигиталната среда в школото съдържа въпрос и за половата идентичност на децата. Наред с отговорите дали дадения ученик е "момче" или "момиче", има още два отговора - "предпочитам да не казвам" и странният отговор "друго".

Още по темата
Деца от над 200 училища в България попълват анкетата, като въпросите са и за преподавателите. С тях завършва въпросникът за потенциала на училището в прилагането на дигиталното образование.

Програмата се нарича "SELFIE" и е разработена от Европейската комисия за насърчаване на иновативното образование. В българските училища е разпространена от Министерството на образованието, което очаква финалните резултати от училища, в които се учи по нови методи, в края на месец март.

Пред Bulgariа ON AIR директорът на столичното 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" Надежда Николчева коментира, че притеснителното в анкетата е понятието "друго". Защото, по думите ѝ, ако ученикът иска да се самоопредели като някакъв, то трябва обезателно да има конкретика. По думите й пропускал се и фактът за реакцията на учениците.

"Ако този въпрос е имал за цел честен отговор, то едва ли е даден такъв. Имайки предвид възрастта на децата, очаквам почти всички на шега да са маркирали "друго", отбеляза Николчева.

В студиото на "България сутрин" сексологът Румен Бостанджиев изрази мнение, че е нелепо въпросът за пола да се задава по подобен начин. "Очевидно някой не е догледал нещата. Това от своя страна събужда една особена чувствителност у българина, че третият пол влиза в училище", отсече той.

Според психологът Ина Антонова пък полът е една от най-сложните характеристики на човека и не било редно да се ограничава по какъвто и да било начин.

"Аз като родител бих искала, ако детето ми реши, че е различно някой ден, това да бъде прието от обществото. Имам много пациенти, които се определят именно от този трети вид. И те по абсолютно никакъв начин не са по-малко качествени от останалите", заяви Антонова. 


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
7
 
! Отговори
жалко преди 4 седмици
Ин Антонов-що не се облечеш половината като мъж,а другата половина като жена-ще бъдеш пример за детето си-та на какво друго то щете определи-такива като вас да отиват при ненормалниците дето ги мислят тия нелепости-та не разбрахме как се казвате-Ин или Ина-не ви е срам, срам сте за родителите си-безобразие е да обърквате подрастващите-Бог е създал МЪЖ И ЖЕНА не друго.
148
0
 
5
 
! Отговори
Джедай преди 4 седмици
Време е за малко разнообразие . На въпроса за половата идентичност не трябва да има само скучните - момче и момиче .... а ПАДАЩ СПИСЪК с поне 20 възможни отговора .

Само тогава брюкселските зелки ще си седнат кротко на меките ду*пета .
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз винаги си мислех, че като питат, питат заради хермите...
146
0
 
12
 
! Отговори
честно преди 1 месец
А, аз ако бях дете да се избъзикам с анкетата,щях да допиша,че съм извънземно и ако класната продължава да ме дразни,смятам да й изям мозъка. Дали щяха да ме уредят с куп психолози да ми изследват ДНК-то??? Какви са тия анкети, бе хора? Има само два пола!! Какво се опиват да внушат на децата??
145
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросната пкихоложка Антонова от текста излиза, че трябва да бъде натирена някъде в кравеферма, да види поне теленцата! До къде доживяхме!
Референдум за излизане на България от тотално сбъркания, вреден и опасен за психиката и здравето на хората ЕС!
Просвещение и хигиена! И "со малце кютек!"
144
0
 
3
 
! Отговори
Чети А,Б! То сляпото преди 1 месец
До Анонимен 144
На теб нищо не ти е ясно. С тази главица не се и опитвай да разбереш нещо! Взимат и му сменят хромозомите! Брех, да му се не види! Като как го правят? Нещо като да си смениш СИМ-картата? Започни отначало! Просвети се! Научи що е това хромозома!
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
продукт само на мъжките и женските хромозоми , се ражда , кръщават го Брус Дженар.
Пораства Брус , на олимпиади ходи, медали взема, пари прави ....и решава да
Стане Кендал Дженар ....сменят му хромозомите и сега от Х му станаха на Y
ТА ДА ПИТАМ ЧЕ НЕ МИ Е ЯСНО :
КОГА И ОТ КОЙ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛА....
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами тези как ги определят какви са които имат и мъжки и женски полови органи. От кой вид са. Има много такива с такива израстъци. На външен вид изглеждат женствени ама иначе са с мъжки орган. Ние има казаваме хемафродити ама жендарите може да ги преименуват.
141
2
 
12
 
! Отговори
към всички "мод преди 1 месец
Самоопределяйте се като каквото си искате, но вие сте продукт само на мъжките и женските хромозоми. Всичко останало е продукт на вашата абсолютна неосъзнатост... Ако не вярвате питаайте чичко ГУгъЛЛ :)?
140
2
 
4
 
! Отговори
Имам много ПАЦИЕНТИ, преди 1 месец
Които се определят именно от този трети вид., казва психоложката. Тя самата ги определя като болни хора
139
3
 
21
 
! Отговори
8 преди 1 месец
Най-малкото в случая е всички замесени втази анкета начело с министъра да подадат оставка. Обратното ще означава, че управляващите плюят на конституцията и за тях тя не означава нищо. И след като конституцията явно не важи, това означава, че властта избрана съобразно нея е нелигитимна, какот и всички нейни актове, заповеди, закони.
138
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Недей преднамерено да объркваш понятията. През цялата човешка история е имало такива същества и никой никога не е успял да им попречи да надушват себеподобните си и да си бъркат по дyпките.
АЗ СМЯТАМ ЧЕ ТИ ГО ПРАВИШ
137
3
 
8
 
! Отговори
До Тема за преди 1 месец
Недей преднамерено да объркваш понятията. През цялата човешка история е имало такива същества и никой никога не е успял да им попречи да надушват себеподобните си и да си бъркат по дyпките.

Проблемът е Истанбулската конвенция, обратните "семейства" , третия пол и промиването а мозъците на децата - никога няма да го позволим!!!

Иначе като хора и личности и на мен не ми пречат АКО не развращават обществото, отделни личности от тях, като Тюринг и Георги Парцалев дори са ми симпатични като хора.
136
2
 
20
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 1 месец
Иван е много талантлив композитор и певец защото е г./ей а не защото е учил и упражнявал с години .Иванка е силна лекоатлетка защото е лез/бийка а не защото е полага усилия и труд
Програмата се нарича "SELFIE"
Селф доколкото знам английски означава "себе си " а селфи си е снимка на самия теб .Самата програма пропагандира нарцисизма и егоизма на база сексуална и полова самоличност ! Министерството на образованието вместо да се бори със създаването на колективни психопати ,то го поощрява с такива течения .
135
10
 
6
 
! Отговори
Тема за преди 1 месец
РАЗМИСЪЛ:
Харесвате ли Фреди Меркюри
Добре пее човека НАЛИ
134
13
 
8
 
! Отговори
Тема за преди 1 месец
размисъл:
АЛЪН ТЮРИНГ Е МАМТЕМАТИК, КРИПТОГРАФ. ТОЙ РАЗБИВА КОДА НА ЕНИГМА
И с това съкращава ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА С ПОНЕ 2-ГОДИНИ.
Спасените от него потенциални жертви са над 1 000 000 човека.
Алън Тюринг е ХОМОСЕКСУАЛИСТ....
133
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето затова никога няма да се примиря с Европа в България, предците ми са изгонили Османската империя от България, прадядо ми е изгонил войските на Третия райх и е посрещал братушките през 1944 г,......
ТОВА И АЗ МОГА ДО КАЖА , ЧЕ И ОТГОРЕ ОЩЕ ТОЛКОВА ИМА
ИСКАМ В ЕВРОПА И НЕ-ХЕТЕРО-СЕКСУАЛНИТЕ С НИЩО НЕ МИ ПРЕЧАТ
132
3
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
искам да се разреши многоженството
Искам и харем...
131
4
 
17
 
! Отговори
Изpoди преди 1 месец
Ето затова никога няма да се примиря с Европа в България, предците ми са изгонили Османската империя от България, прадядо ми е изгонил войските на Третия райх и е посрещал братушките през 1944 г, аз ще изгоня Европа и нейните джендъри!!!

За чиста и свята република!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
133-ти НЕ СЕ СЕЩАМ;
Може ли да се напрегнеш повече и да формулираш
ЧЛЕНОразделна мисъл ГОЛЯМА като моята