Немаркирани полицейски коли ще дебнат джигитите

Ще бъде създадена и система за бърза обработка на клипове
25 фев 2019 22:40, Нели Христова
41

Джигитите на пътя ще бъдат ловени с нови патрули. Уловката този път е, че полицейските коли ще бъдат немаркирани и по този начин нарушителите трудно ще ги разпознават. Освен това, пътна полиция ще бъде снабдена с още камери. Предстои и изграждането на единен информационен център, който скоростно ще обработва заснетите клипове.

"Създаването на такъв информационен център звучи добре. Оттам нататък обаче не виждаме никаква промяна. Тези тайни патрули ще снимат просто без предупреждение. А всички помним, че преди около две години Законът беше променен, знакът за камерите беше премахнат. На практика ситуацията си остава същата", коментира в студиото Bulgaria ON AIR председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Според него това са поредните "милиционерски опити" нещо да се промени. По думите му, повече смисъл би имало в закупуването на датчици за мъгла.

"Копираме различни неща от цял свят. Които накрая не водят до никакви резултати. За да бъде ефективна новата агенция и жертвите на пътя да намалеят, трябва да има повече хора на терен. Тези 39 човека, които е предвидено да работят в нея, са крайно недостатъчни", категоричен бе Христо Радков.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пък допълни, че отново се хвърляло прах в очите на хората, тъй като се задават избори.

"Нищо ново няма да се случи. Ако една част от похарчените до момента пари бяха вложени в подобряване на инфраструктурата на страната ни, щяха да бъдат предотвратени редица инциденти. И много човешки животи нямаше да бъдат погубени", каза той.

До края на 2019 година на пътя е предвидено да работят още 56 нови камери на тринога. Всяка от тях ще може да заснема по над 100 нарушения за час и в двете посоки на движение на автомобилите. А заснетите клипове ще постъпват в новия информационен център. Системата ще обработва данните и автоматично ще се издават електронни фишове

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според закона всеки фиш направен от снимка на нематкиран полицейски автомобил е незаконен така че просто трябва да обжалвате и това е.
19
0
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
А нормални пътища кога ще има ?Достойно заплащане на труда кога ?Кога ще спрете убийствата по селата за 20-30 лева ?
18
2
 
20
 
! Отговори
Дядо от село преди 5 години
Спрете битовата престъпност в селата! Там загиват много повече хора през годината , но не е важно,нали? ! Няма как да се съберат пари от нас , старите хора ...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17 - цент по цент, евро става, колега, този сайт, като гледам колко са грамотни "списвачите", трябва да е нечия издръжка...
16
1
 
5
 
! Отговори
до англичанина преди 5 години
ако всичко останало също беше като в Англия ако искат и от сателити да ни снимат няма проблем...
15
4
 
11
 
! Отговори
BG преди 5 години
До 17 - ами защото -... софийско такова, само 6 % ! от колите в страната са нови ! Бай *** масово кара коли на по 20 и кусур години купени за по 2-3 хил левчета, ремонтирани от бай Рангел в кварталния сервиз с части 3-4 употреба !И като караш подобна .... със 110 км/ч после могат да те събират с пинсети по пътя. Пример - нали видяхме на магистралата в Сандански колко е спирачния път на колите !Плюс факта че Бай *** с едната ръка кара - с другата държи GSM-а и блее по пътя
14
5
 
1
 
! Отговори
NFSMW преди 5 години
Да де, ама нали ако кара със същата скорост като нарушителя и сините ламби не са включени, също е в нарушение, така че и да снима, все тая.
13
1
 
7
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Все празни думи.....Нови камери които ще снемат 100авт.на час ...та нали този служите трябва да обработи глобите а е стар пенсионер късоглед и е играл с тухла на пясъка преди век та....същият служител не може да обработи повече от 20глоби...и защо след като заплатата и пенсията която получава вече около 2300лв.сумарно е една и съща.
12
15
 
33
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
А защо просто не вдигнат разрешената скорост извън града на 110, примерно, и не спрат с това дебнене? Ограниченията на скоростта са въведени преди 60-70 г, когато спирачният път е бил 100 м. Сега е 40 м, имаме колани, възд. възглавници и т. н. Колите са в пъти по-сигурни и при по-високи скорости. На времето 80 км/ч е била максималната скорост за някои автомобили, с реална опасност при 100 км/ч да излетят от пътя. В 21-ви век сме все пак.
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да оправят пътищата , 80% от градските улици са лунен пейзаш по които се кара на 1-2 скорост, стъпя на единствения булевард без дупка , реша да видя дали колата ми има трета скорост и ме снимат , аз лично за това се изнервям и може да направя нарушение.
10
27
 
11
 
! Отговори
Дедовия преди 5 години
Крайно време беше. Браво!
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перфектна работа.В Англия както си караш и в един момент пред теб изкача кола или одзаде цивилна пуска сините лампи и те прилапват за нула време.За това всички внимават от камери от легнали полицаи на всяка крачка от цивилни коли полицаи.Просто неможеш дасе правиш на водач от формула 1.
8
4
 
44
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
От десетилетия си стоят по хранилките. Лятно време на сянка, зимно време са на припек. Никога не съ ги видял на опасни места, освен когато вече е станала катастрофа. Дебели, мазни и алчни!
7
3
 
37
 
! Отговори
Р С преди 5 години
Някалко пъти питам и никой не може да ми отговори на статисстиче ските данни Защо в 1990те при много по-малко коли и по слаб трафик е имало 1000-1500 смъртни случая годишно а сега при толкова джигити, по-бързи коли 500 Защо магистрала Тракия -нашата гордост.... е като дунавски вълни, а на 46 километър в посока Пловдив скоростта от Май 2017 е намалена на 90 километра и нищо не се ремонтира по платната или моста, а отскоро има ново ограничение 70 при допустими минимални 50
6
2
 
31
 
! Отговори
крАСАВци преди 5 години
А в моменти когато ти потрябват за да ти помогнат за нещо ,а в моменти когато си бил свидетел на нещо и ги търсиш ,как ще ги познаеш? Истината е ,че такива моменти няма в БГ ,защото никога не са ти помогнали когато си имал нужда ,но това не означава ,че това не трябва да се промени ,а не да мързелуват още повече когато са инкогнито. Защото тяхните заплати са нашите данъци и те трябва да ни помагат с каквото могат и да са ни в услуга и полза както по бялата земя.
5
5
 
46
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Бюджета е празен! Магистралата в дупки, решението е ограничаване на скоростта и камери, евала. Заслужавате човек да ви съди в Страсбург. Мисля че е време да направим един колективен иск.
4
6
 
28
 
! Отговори
До Стоянов преди 5 години
Абсолютно си прав. Моето мнение е, че в София има задръствания не толкова заради огромния брой коли и мързеливите и некадърни ушеви, а защото половината шофьори са ретарди като този, който ти цитираш.
3
2
 
72
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Премахване на служебните коли на общината и чиновниците да ползват грАДСКИЯ транспорт!!!Слагане на камери и микрофони на депутатските коли както и в кабинетите им да можем да ги гледаме какво правят докато са избрани да бъдат на работа ?Съгласни ли сте ?
2
33
 
25
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
Ей заради такива дето ми слагат минуси сме на тоя хал. Закопчали се с колана, лапнали волана, карат с 30 км/ч правят тапи и задръстания и като видят полицай се насира.Т.Ахмаците нама свършат.
1
29
 
29
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Страха че ще бръкнат в джоба на ***,е най-съзидателното и страшното нещо за него. Само така!

Спонсорирани публикации