Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!

По същата кампания е имало и друга брошура, предназначена за ученици
27 фев 2019 18:00,
218
Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!
Снимка: Хасед

Брошурата "Любов без последствия" не е предназначена за училищата, а е създадена по програма за превенция на ХИВ/СПИН сред МСМ* общността. Това обясниха от Фондация "Здраве и социално развитие" (Хасед), която е изпълнител по проекта за книжките, които изобразяват сексуални взаимоотношения между мъже.

"От нашата фондация нямаме информация за това как са попаднали в училищата. Всъщност програмата за превенция на ХИВ/СПИН е приключила преди известно време и вече не работи", казаха от фондацията. Според тяхното мнение това са материали, които най-вероятно са останали от преди и се използват в момента.

Експерти от Хасед обясниха, че брошурата се разпространява от подизпълнители към Министерството на здравеопазването, които имат таргет групи, за които те нямат информация какви са като големина.

Още по темата

"Има заложени бройки, които се разпространяват в годините. Самата брошура е преиздавана няколко пъти, което говори, че към нея е имало интерес. Но тя е насочена към конкретна целева група – създадена е с цел да бъде разпространявана сред МСМ група. Брошурата не е предназначена за училища", казаха пред "Труд" от Фондация "Здраве и социално развитие".

По думите им РЗИ като институция също има компетентността да прецени къде може да разпространи брошурата, защото те работят с всички рискови групи, правят превантивни програми и в тяхната си дейност могат да преценяват къде да попадне тя.

От фондацията обясниха още, че брошурата е ориентирана към конкретни целеви групи.

"Програмата за превенция на ХИВ/СПИН е структурирана в няколко компонента и всеки от тях работи с различна целева група, която е рискува по отношение на заболяването. Има компоненти, които работят с проституиращи, употребяващи наркотични вещества венозно и такъв, който работи с МСМ. Всъщност всеки един от тях разработва свои здравнообразователни материали, които са предназначени за разпространение в конкретната целева група. Заявка за създаването на тази брошура е тя да отговаря на потребностите на МСМ групата и съответно да бъде давана на места, където те контактуват, общуват, забавляват се и т.н. Тоест, тя умишлено има тази визия, с цел да възбуди интерес и все пак хората от общността да прочетат текста, който съдържа самият материал", посочват от Хасед.

По думите на експертите по програмата за превенция е имало и компонент, който конкретно работи с младежи.

"Там има други материали, които са съобразени със спецификата на групата – т.е. те не съдържат голи снимки, репродуктивно съдържание и други. Но всичките тези материали са предоставяни на РЗИ, защото те имат структура, която има за цел да прави безплатно консултиране и тестване във всички рискови групи. Съответно те трябва да имат материали, които да дават на място за отделните общности", допълниха от Хасед.

*Мъже правят секс с мъже

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
18
 
! Отговори
Бистра преди 5 години
До АзАко обаче беше каквато и да било друга брошура - рекламна, образователна и т.н. с двойка нормални мъж и жена, задължително мъжа щеше да бъде или кафяв, или черен! за да ни покажат колко хубава работа е междурасовия мултикултурализъм! Нещо като на брошурите, които раздаваха на "бежанците" в Щвеция и Германия - беше изобразен полов акт в мисионерска поза, като жената беше Бяла, а мъжът върху нея кафяв! Ум да ти зайде! Евроатлантически, юдеоционистки ценности!
119
0
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Браво Бойко! Сигурен съм, че СерГей Станишевич и ЕвЖенята Вигенин одобряват брошурата! Само требе да чуваш унучето надалече от тия работи...да ти е живо и здраво! Оти като нищо че го придърпат и него след некоя година...
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката Ленин и Троцки.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другарите с топ не може ги мръдна от България, докато децата им се изнесоха на запад.ще ги погребват в ковчези без кръстове, дано тогава се кротнат бесовете им.
116
0
 
10
 
! Отговори
George S. преди 5 години
Дядо Ви Джордж инвестира 100 млн. $ за *** идеолоджи в България! С такива продажни управляващи Ви обещава, че до 2030 г. ще сте първата ***-нация в света!
115
1
 
18
 
! Отговори
Кико преди 5 години
ГЕРБ доказа, че е мръснишка мафиозка корпорация, за която ценностната система не означава нищо. Безсрамници! Само и само да се харешат на оная ялова *** в Берлин и на педелобито в Брюксел! Вън!
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азер Меликов и червените прашки.
113
0
 
17
 
! Отговори
Отвратена преди 5 години
Ново двайсе! Ще учат децата ни на педeрасtия! Крайно време е ГЕРБ да си ходят! От толерастия и послушничество към "началниците в Брюксел" съсипаха България!
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това не са гейовеа комунистически другари по оръжие!
111
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само расия направи Мавзолей на гей .Там е истината и истинската демокрация .
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 104Дурогой, ако имаш предвид големия глад, работата е по-сложна - САЩ изсипвали своето жито в Океана, а карали русоненавистна Европа да изкупува житото на Русия и така успели да предизвикат пословичния глад. А репресиите са резултат от предателство между гражданите и от подготвяни предателства към режима. То и в САЩ имаше едни многобройни Розенберг по подобни причини. Четете, бре. Иначе ще си останете само с едно полукълбо.
109
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нищо ново - А русофилията не е ли 4уждопоклонни4ество ?
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука му пръснаха халката в Симитли и поръча тая *** за да развращава децата.
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите са всеядни, щом падат пари! Но яденето не им стигна и започнаха с по-тънки консумации!
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми е любопитно какво се стреми правителството да скрие приковавайки вниманието на хората върху това ?
105
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саботажниците на общество много ниско паднаха, изобщо.... По добре да видя брошура с прегърнато куче и да пише любов без граници ....А това е поредната провокация за да оправдае тезата още повече да ни го налагат.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Със звездичките е скрит медицинският термин "xepмaфpoдит" като нецензурна дума, но не е закрита "прогресивната" дума от новото, свободно общество -"тpaвecтит".
103
1
 
10
 
! Отговори
Хахахах преди 5 години
За да сме точни - един хетеро чиновник е видял поредното проектче, за което на никой не му дреме дали какъв ще е резултатът, светнал е свой хетеро приятел с печатница, че ще изкарат едни кинтаци от някаква глупост, после са ги разпратили до хетеро здравните инспектори и те като са видели, че прашасват и може някой хетеро началник да им се кара са ги раздали на училищата, където и без брошури се шири мъжка любов...
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленин също е хомосексуалист-сифилитик и бездетен.
101
7
 
0
 
! Отговори
Фимипрогресия преди 5 години
До хора, бдетеШо беее... кат има кондоми ко ти пука. Ила като са от един пол ...