Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата

От РЗИ забранили разпространението им заради скандално съдържание
Обновена: 27 фев 2019 12:04 | 27 фев 2019 09:05,
343
Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата
Снимка: bTV

Сексуалното образование влиза в клас ударно. Брошури за ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между образователни и здравни институции в Ямбол. Проблемът - снимка, която придружава текста за болести, предавани по полов път, е всъщност с двама мъже. Брошурата е издадена от здравното министерство и се разпространява от РЗИ-Ямбол. Просветното министерство обаче забранява разпространението на брошурата сред учениците.

Въпреки забраната ученици на 14 и 15 години са стигнали до брошурата. Тя се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

Още по темата

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път. Има девет бройки,които не са раздавани и не са били при учениците", обясни пред bTV Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"В началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде и официалното писмото",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят,че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъжe, правещи секс с мъже ...Истината е ,че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече - изгорих ги", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
И все пак тези хора са болни - описано е в психиатрията!
279
3
 
1
 
! Отговори
Изчезваща нация преди 5 години
Комунизъмът все още витае в България младежите въобще не им пука че имало брошура с гей двойка и в нея пише как да се предпазят от Спин младите Големия шум го създадоха родители със изгнила моралност възпитани по времето когато всички трябваше да сме еднакви и всичко друго беше Неморално е да господа но света и природата винаги е била шарена Нищо лошо нито в брошурката нито в снимката за превенция . Нека да има превенция срещу наркоманкя алкохол цигари насилие и порнография която ни залива ..!!
278
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорос в действие
277
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За над 10 г. членство в какво ли не Бг-то се интегрира успешно само в задния си вход.
276
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние като тинейджъри гледахме и по-страшни неща, за да разберем какви сме и какво ни харесва. Така че само се заблуждаваме, че децата са невинни и не знаят за тези неща. Но нека знаят и да се пазят, че иначе някой безскрупулен възрастен ще тръгне да ги "учи", което е по-лошо.
275
4
 
4
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Как ше няма последствия ако ти отвинтат диференциация?Тва Че от МЗ са свикнали на карат на задна скорост не значи че всички трябва да им прекопаят задния двор
274
4
 
11
 
! Отговори
хаахахахааа... преди 5 години
евроатлантически ценности..........
273
16
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Гей не се става ражда се брошура филм каквото и да гледа човек който няма такава насоченост няма шанс .. ! Нека младите са осведомени за обикалящият ги свят и да са в час нищо лошо едни брошури вдигнахте шум за нищо но ние така обичаме злобата ни е водеща черта на семката ни но пък и затова сме нация номер едно в света която изчезва 2050 Българи няма да има брошурата ви виновна ей глупав ограничен народ ей..!
272
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правете любов, а не война, сладури...
271
17
 
6
 
! Отговори
Статистика преди 5 години
Прочетох коментарите болшинството което е и обществото ни което е с болни морални ценостти е крайно болно . Разбира се че нищо лошо няма брошурка за превенция за спин с две момчета тъй като те са печалниясимвол за това . Световни звезди умряха от тази болест гей личности подчертавам . Младите са толкова модерни и повярвайте две момчета снимка с гей насоченост не им прави впечатление. Това е всекидневие в нета и музикалните канали . Нека да бъдат осведомени и разбира се да знаят истината .
270
7
 
10
 
! Отговори
Край баста стига преди 5 години
Да ни изджендерастят искат . Лека полека уж грешка станала . Че и сред децата ни.Преврат и крумовиъе закони. Сега!!! И да не забравите да затворите границата.
269
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали в България всички питате защо все не се възстановява нищо.Ети за това докато света си оправя икономиката и политиката вие се занимавате с политкоректно интерпретиране на ге.й секса.И не спирате все Европа да коментирате в Европа може да има легални гей бракове но с тях тая т.ъпа тема спря и се върнаха на важни въпроси като безработицата докато вие и от глад да умирате пак ще са ви в харада само гей.ове и ***, ей за това заради това вечно ръсене на враг за злобеене все ще сте наникъде.
268
3
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AZ NE MOGA DA RAZBERA,OT EDNO IZVESTNO VREME-PEDERASI,LEZBIJKI,PEDOFILI I VSJAKAVI OTREPKI SE EDVA LI NE IZDIGAT NA PIEDESTALI? I TE TRIUMFIRAT S TOVA? AMI ,HAIDE I NIE-NORMALNITE HORA DA IZLEZEM I DA KAZVAME ,,NIE SME NORMALNI,, KAKVA E TAJA MODA LI E, ILI IZBIVANE NA BALANSA? IMAM 4UVSTVOTO,4E VSI4KI SA OBRATNI,KATO OHLJUVI-DA PAZI GOSPOD,AKO VE4E NE E ZABRAVIL TOJA SVJAT-TUK DOLU.
267
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aве в масква построиха Мавзолей на един гей и 95 години си е там , а вие тук правите от мухата - слон. А тези бумаги в школията са ви ги набутали някои симпатизанти на "гея от Мавзолея " .Сори за бруталноста !
266
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам, че блеят нещо по тв-то, но не се заслушах, са вече разбрах. Е в Тикволандия нема невъзможни неща. А тая Румяна Русева трябва да бъде дисциплинарно уволнена.
265
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига морализъм жената трябва да е развратна...гейо-вете на пречат и няква си брошура много важноама ако жената не развратна брака не върви...
264
7
 
8
 
! Отговори
Едно време преди 5 години
Комунистите разпространяваха позиви , сега разпространяват гей литература. И двата случая целта е една - държавен преврат. Обаче няма да им мине номера!
263
5
 
2
 
! Отговори
Еуробугарисъан преди 5 години
Пид.. И. Разини... От всички страни с.. Ъвкуплявайте се!
262
6
 
3
 
! Отговори
Бодра смяна преди 5 години
Не се правете на ощипани момиНавремето най -добрите майстори на кавали бяха в Държавна Сигурност Това на снимката са децата и внуците им
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТитаА какво е вътре в брошурата ?