Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!

По същата кампания е имало и друга брошура, предназначена за ученици
27 фев 2019 18:00,
218
Гей брошурата – за целева група, как е стигнала в школата – не се знае!
Снимка: Хасед

Брошурата "Любов без последствия" не е предназначена за училищата, а е създадена по програма за превенция на ХИВ/СПИН сред МСМ* общността. Това обясниха от Фондация "Здраве и социално развитие" (Хасед), която е изпълнител по проекта за книжките, които изобразяват сексуални взаимоотношения между мъже.

"От нашата фондация нямаме информация за това как са попаднали в училищата. Всъщност програмата за превенция на ХИВ/СПИН е приключила преди известно време и вече не работи", казаха от фондацията. Според тяхното мнение това са материали, които най-вероятно са останали от преди и се използват в момента.

Експерти от Хасед обясниха, че брошурата се разпространява от подизпълнители към Министерството на здравеопазването, които имат таргет групи, за които те нямат информация какви са като големина.

Още по темата

"Има заложени бройки, които се разпространяват в годините. Самата брошура е преиздавана няколко пъти, което говори, че към нея е имало интерес. Но тя е насочена към конкретна целева група – създадена е с цел да бъде разпространявана сред МСМ група. Брошурата не е предназначена за училища", казаха пред "Труд" от Фондация "Здраве и социално развитие".

По думите им РЗИ като институция също има компетентността да прецени къде може да разпространи брошурата, защото те работят с всички рискови групи, правят превантивни програми и в тяхната си дейност могат да преценяват къде да попадне тя.

От фондацията обясниха още, че брошурата е ориентирана към конкретни целеви групи.

"Програмата за превенция на ХИВ/СПИН е структурирана в няколко компонента и всеки от тях работи с различна целева група, която е рискува по отношение на заболяването. Има компоненти, които работят с проституиращи, употребяващи наркотични вещества венозно и такъв, който работи с МСМ. Всъщност всеки един от тях разработва свои здравнообразователни материали, които са предназначени за разпространение в конкретната целева група. Заявка за създаването на тази брошура е тя да отговаря на потребностите на МСМ групата и съответно да бъде давана на места, където те контактуват, общуват, забавляват се и т.н. Тоест, тя умишлено има тази визия, с цел да възбуди интерес и все пак хората от общността да прочетат текста, който съдържа самият материал", посочват от Хасед.

По думите на експертите по програмата за превенция е имало и компонент, който конкретно работи с младежи.

"Там има други материали, които са съобразени със спецификата на групата – т.е. те не съдържат голи снимки, репродуктивно съдържание и други. Но всичките тези материали са предоставяни на РЗИ, защото те имат структура, която има за цел да прави безплатно консултиране и тестване във всички рискови групи. Съответно те трябва да имат материали, които да дават на място за отделните общности", допълниха от Хасед.

*Мъже правят секс с мъже

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
31
 
! Отговори
тъ.пи даскали преди 5 години
Като във всички школа учителките и директорите са ненормални патици съвсем естествено им е хрумнало да разпространяват тази брошура сред учениците. Преди няколко години едно момче изнасили друго в тоалетната на даскало, детето казало на учителката си, тя на директорката, а директорката се опита да потули случая защото изнасиленото момченце беше с изостаналост и не извести МВР. После като се разсмърдя по медиите и кокошката беше уволнена. Така разсъждава тази учителска пасмина
19
31
 
9
 
! Отговори
Видинчанин преди 5 години
Като ви чета коментарите мозъците ви няма как да бъдат промити повече. Муха да кацне на някой от тях, ще се разчекне :) Толкова е лесно да ви манипулират и да канализират недоволството ви с едно подсвиркване, че по-лесно не може да стане. Заслужавате си да дойдат БСП на власт и да ви доизгонят децата от страната!
18
2
 
27
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
А бе... гнусотия!
17
3
 
44
 
! Отговори
до западноевропеец преди 5 години
Слушай какво ***, никой нормален родител не иска детето му да бъде подлагано на такава гнусна пропаганда. Ако *** като теб това не ги бърка, то на нас ни пречи.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се знае, а отговорът е *** - оставка!От най-горе, до долу и промяна на цялата политика, която щампова празни кратуни в образованието.През ден правят по някоя престъпна грешка. Как не сгрешиха поне един път да направят нещо хубаво и полезно?
15
0
 
22
 
! Отговори
Как??? преди 5 години
Благодарение на армията от скрити лимонки в НПО-тата и администрацията.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ше го отнесе някой чиновник и Киро е чист кат сърнишка сълза . Уж някой сам го е заповядал това ,нали бе Калинке?ЩОМ БЕЗ КОНВЕНЦИЯ ГИ РАЗПОСТРАНЯВАТ ТАКА , СМЯТАЙТЕ СЪС НЕЯ КАКВО ЩЕ Е ? От началото на годината- шведски метод в детски градини,г,ей реклами билбордове, ПСЕВДО репортажи за гей БРАК на двойки и сега направо по./.рно книжки в училище .... Ето това е истинският тормоз над жените и децата! Всяка майка ,жена трябва да се изправи пред тези Менгелета,искат да извратят децата .
13
32
 
11
 
! Отговори
Видинчанин преди 5 години
Поредната предизборна провокация на една партия радееща за "социална справедливост". Само вижте в училищата на кои градове са разпространени въпросните брушури - Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково. Бастионите на БСП, в които може и кметовете да не са от БСП в момента но сред членовете на общинските съвети преобладават. Мpъcницитe са готови на всичко за да взема властта! Не лycтрация ами *** и кacтрация ни трябва!
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До родителТочно това е целта, отново да се джендърите, така се промиват мозъци, систематично. Преди месец бяха болбордовете, после инсцениран побой над лесбоактивиска, сега това. Плащаш си на медиите и те пишат до посиняване, хиляда статии за тази брошура.
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като тези по времето на изгнилия соц ги пращаха в Белене и ги даваха на прасетата. Защо са ви такива с какво са полезни на обществото. Семейства и деца ли ще отглеждат. Такива се събираха в пезе.венската градина, така я бяхме кръстили градината пред Халите и що бой им хвърляхме само те си знаят. Това не са хора това са изчадия на сатаната. По съм съгласен жена с жена да имат взимоотношения отколкото мъж с мъж. А тези които са се опитали да промиват съзнанието на децата директно в затвора.
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е попаднала в училищата се знае много добре.Управляват ни гейове и прислужници на САЩ, които насаждат извращенията като норма за поведение.Поради пълния бардак и безнаказаност в държавната администрация, на когото и да дадат малко по-тлъст подкуп и майка си ще продаде.На ръководни постове се избират точно такива хора, които са такъв тип - продажни, подли, антипатриоти.
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо гей билбордите в различни градове, а сега и гей бршури в училищата. Не мисля, че е случайно, искам да знам кой стои зад това и да бъде съден.
8
1
 
39
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Какво се правят на разсеяни всички длъжностни лица по веригата които е трябвало да знаят да бъдат уволнени, а това НПО забранено. Качиха ни се на главите и е крайно време за крути мерки, а не за само да се приказват празни приказки.
7
43
 
8
 
! Отговори
Западноевропеец преди 5 години
Не е важно, че всеки ден ни крадат и убиват. Важно е да спрем "лошите" гeйове. Нали, мaлоумници!
6
2
 
25
 
! Отговори
родител преди 5 години
е благодарение на всички медии вече тази грозна сцена стигна до всички деца в държавата. срам нямате ли или е важна сензацията...
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната отвратителна кампания за промиване на мозъци, таргет групата разбира се са децата. До кога ще търпим това, до кога ще оставяме едни хора да ни гаврят безнаказано?
4
30
 
8
 
! Отговори
21 век сме преди 5 години
Много шум за нищо,сега младежта знае повече за секса от родителите си и не от брошурите а от практиката,няма те си и на представа колко са разпространени би и гей секса у нас....
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гей брошурата за целева група, как е стигнала в школата не се знае!"Ананиев знае, ама в момента е прекалено зает да лъже, че няма нищо общо. Струва ми се крайно невъзможно инспекторите на РЗИ от 6 различни града да сбъркат брошурите и всички да ги занесат по училищата. Това трябва да е станало по заповед на Ананиев.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родител 1, родител 2, родител 3,...!!!
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги никой нищо не знае... Всички са невинни. Да му мислят облъчените деца..