От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Много ми е интересноТова,че искаме ЕС,неозначава,че искаме да ни вкарват в НАТО и в ядрени конфликти и да служим за пушечно месо за чужди интереси!тази ситуация е опасна за цяла Европа,не само за Ченоморието,не ни трябват конфликти и провокации!
56
1
 
20
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Отвратителен тип. Не си ли дава сметка,че заради него много хора ще намразят евреите въобще.............
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам референдум!Никой не ни е питал за НАТО,а срещу ядрените оръжия сме подписали споразумения за Балкани - без ядрено оръжие!Сега ми падна и Радев в очите,защото е натовец,ако ще провокират конфликти в района на Черноморието,по-добре си заминават!
54
1
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа."Значи, когато оня Тръмптард напусна еднолично споразумението, руснаците какво трябва да правят с този ДВУСТРАНЕН договор? Да си го спазват самички, при положение, че САЩ казаха, че не го искат.Този предател и безродник трябва да спре да говори, хората бяха забравили за него можеше да му се размине, при война ще го издирим за да воюва.
53
13
 
4
 
! Отговори
Много ми е интересно преди 5 години
При положение, че 85% от българите са русофили, защо нито един политик, или една партия няма в политическата си програма излизане от ЕС и НАТО и ориентиране към Русия. Значи в ЕС и НАТО живеем много добре, и дори 85% русофили искат ЕС и НАТО да разполагат ядрени рекети срещу Русия на територията на България.
52
2
 
10
 
! Отговори
до 64 преди 5 години
Напротив. Имат бойни ядрени глави които могат да унищожат площ колкото Франция и бъди сигурен , че при ядрено нападение срещу Русия те ше ги използват моментално.
51
2
 
24
 
! Отговори
SS преди 5 години
От какво имат нужда Балканите ли? Имат нужда от ей таквиз като тоа да ги няма!Аман от хамери.кейски ме.ке.ре.та! България няма задължението да отделя 2% от БВП за НАТО. Това искат да й го натрапят.A пък големия плюс на българската външна политика от европредседателството" да си го завре той знае къде
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От какво има нужда България. Имаме нужда незабавно да излезем от ЕС и НАТО и да сключим военни и икономически договори с Русия.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за това са магистралите. Ядрените ракети са тежки, всички сме виждали снимки на руските, западните са същите, огромни камиони с много колела. Затова от Брюксел ни задължавата с парите които ни връщат от вноските (всъщност една част, повече си задържат) да строим магистрали вместо да развиваме собствено производство и технологии. Ядрените ракети срещу Русия трябва да са мобилни, а Русия няма друг избор освен да удари с няколко ракети цяла България за да ги неутрализира.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя евреин няма нищо българско!Ронеше крокодилски сълзи при влизането в нато и ес , е сега българино добре ли си??? Бандити като Б.Б. ТЕ ПЪРЖАТ И СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НЕ Е МРЪДНАЛ ОТ 1990 ГОД.!!!
47
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядрени оръжия на Балкамите е спорна теза,но от друга страна Паси поиска България в НАТО когато никой друг не смееше да го изговири.Абсолютно прав е за зависимостта на България от Русия в енергетиката.Реакцията тук на руските *** и родоотстъпници го потвърждава.
46
0
 
5
 
! Отговори
omg преди 5 години
плачa
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво са ни ядрени бомби - за да сочат половината руски ракети към нас! Запада пак иска да сме пушечно месо а Паси винаги е бил национален предател....
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паси, пожелавам ти ядрен удар над твоя атлантически клуб. Ние от провинцията ще гледаме как се възнисаш в небесата
43
2
 
37
 
! Отговори
иеу преди 5 години
Време е паси да отиде да пасе трева.
42
2
 
38
 
! Отговори
антинато преди 5 години
Защо се дава трибуна на антибългарски сороски елементи ? Тоя безмозъчен за какви ядрени оръжия бълнува ? Има ли напредстава какви са съвременните ядрени оръжия и каква им е цената ? И , какви ядрени оръжия ще му достави САЩ ! Остарели ракети дето нестава нищо от тях но заради които ще изгори София , половината България заедно с него и неговия нативскигендар клуб.
41
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щем оръжия и конфликти,беееее,дори по бай Тошово време нямаше един чужд войник в България,нито руски бази,а сега поставяте страната ни и Ченоморския район в риск с трупане на оръжия и провокации!ЕС толкова ли сте слаби,толкова ли сте ***,че не виждате какво ни се сервира в Европа,спрете провокациите,преди да е изгорял континента!
40
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че Паси някога е бил външен министър съвсем не значи, че е дипломат. А напоследък, този псевдоевреин съвсем се е изплискал!
39
1
 
39
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
на балканите им трябва култура книги знание воини и оръжие не им трябва коитоиска воини да върви в арктика
38
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая долна чифутска твар (на снимката) отново изпълзя да се слага на чужди интереси...Абе като става дума за този вселенски подлец, лъжец и лицемер, поне не му показвайте снимката, че на хората им се гади от него.