Успешно е приключила операцията на българина в Пекин

Посолството ни в Китай е гарантирало плащането
15 мар 2019 18:47, Анисия Иванова
7
Успешно е приключила операцията на българина в Пекин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Посолството ни в Китай оказва съдействие на тежко пострадалия български гражданин в Пекин, който днес беше подложен на животоспасяваща операция. По последни данни от посолството в Пекин операцията е приключила успешно, съобщиха от Министерството на външните работи.

Българският гражданин е в тежко състояние, след падане от мост в китайската столица на 9 март.
Българският посланик Григор Порожанов е посетил и е разговарял с пострадалия преди операцията в болницата на Медицинския колеж в Пекин.

Още по темата

Със съдействието на посолството ни българският гражданин е разговор по телефона и с майка си. Служителите на мисията ни в Пекин са внесли в касата на болницата лични дарения за операцията, възлизащи на 16 500 юана (близо 2400 евро) и са се свързали с българската общност в Пекин с призив за оказване на финансова помощ на пострадалия.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева лично следи случая. По нейни изрични указания по-рано през седмицата посолството гарантира пред болницата в Пекин, че лечението на българския гражданин ще бъде платено.

Стойността на цялостното му лечение е около 300 000 юана (около 40 000 евро). Очаква се част от сумата да бъде покрита и от местния китайски застраховател, се посочва в съобщението.

Министерството на външните работи е в контакт и с китайското посолство в София, което е изразило готовност при необходимост бързо да бъдат издадени китайски визи за роднините на пострадалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
какво прави Българите работещи и плащащи данъци в Чужбина, по-специални от прегърбеното от работа и данъци местно население в България?! Прости като тебе, правят държавата слаба!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захариева тоя човек род ни на ли ти е.Питам те колко деца чакат за животоспасяваща операция и трансплантация но за тях пари няма.
5
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Този човек е българин, независимо от това в коя точка на света се намира. Престанете със злобата и плюенето. Горките му родители нямат пари да отидат да видят детето си, което е с опасност за живота. Не е отишъл от хубаво там. Все ви е страх да не ви бръкнат в джоба! Събират се средства благотворително-от вас никой нищо няма да вземе, спете спокойно! *** народ, слаба държава...
4
5
 
5
 
! Отговори
родител преди 5 години
Захариева тези 40 000 евро да ги извади и да ги плати от собственият си джоб, на мен за 20 години плащане на НЗОК, детето ми почина, щото НЗОК пари за българските деца няма. Този индивид, колко е внесъл в НЗОК?!
3
7
 
7
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
извинявам се, но къв е тоя, че българските данъкоплатци платиха 40 000 евро, за инцидент в Китай на човек работещ като учител в Пекин?!
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House мъдяБегай от тука уе ейййй!
1
5
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, бихте ли ме осветлили по следните два въпроса?1. Какъв е словоредът на заглавието? Защото определено не е български.2. Защо липсва интервю с лелята на неговия тъст?