Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни съвпадения: Арестът на Иванчева и сделката с имота на Цветанов са по едно и също време
198
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото в случая е, че е България. Ако беше навън можеше пак да щипнем по бузката някой държавен глава или да го пляснем по дупето.
197
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто и просто - що е то?Къпан президент бе :)
196
13
 
14
 
! Отговори
Радев-балалайка преди 5 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
195
16
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Радев е единствения коректив на самозабравилата се корумпирана власт. ГЕРБ е нагла и крадлива партия. Поздравявам Радев. Той би бил страхотен премиер, а не неукия от Банкя.
194
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хмммРР е на конци в руското посолство
193
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам цялата рода на Цецо и Цецка са на амбразурата и яростно защитават крадците.
192
10
 
9
 
! Отговори
хммм преди 5 години
До Гнyсна yшанка 207Яд ли ти е , че РР не е на конци при ББ и ЦЦ
191
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мнениеи кога ще стане тая работа бе каскет омачкан?
190
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под..гите на герберската шайка пак са налазили сайта.Вместо да си посипете главите с пепел и да се отървете от б..лука,вие си забивате още пирони в ковчега.Ама като ви е толкова акъла,действайте.Само правите услуга на опозицията.
189
6
 
7
 
! Отговори
бъркаш са преди 5 години
До Анонименпионерчета ???Ами само този апартамент на ЦЦ струва 1.6 млн.лева , добави и останалите му имоти , комисионните ---- колко ли ще с е получи
188
12
 
12
 
! Отговори
Гнyсна yшанка преди 5 години
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!Абе каскет пpoст ти какъв се явяваш, че ще даваш мнение по имотни сделки на частни лица? Нотариус ли си, съдия ли си, следовател, прокурор?Дeбa и злобното, подло човече.
187
9
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
ГЕРБ - партията на крадците и лъжците от горе до долу. Народа ще ги измете!!!
186
12
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПАРВЕНЮТО РАДЕВ НЕ СИ ДАВА СМЕТКА , ЗА ТОВА -КОГА СА КУПЕНИ ЖИЛИЩАТА И СЛЕД КОЛКО МЕСЕЦИ СЕ "ПОВДИГА" ВЪПРОС ОТ ФОНД НА .... ??? МИ ЦЕЛИЯ НАРОД Е КОРУМПИРАН -КАТО Е ОПИТВАЩ СЕ ДА СИ КУПИ ПО-ЕВТИНО И ПОВЕЧЕ -С ПАРИТЕ ,С КОИТО РАЗПОЛАГА !!!!!!!!!!!!!!!
185
13
 
9
 
! Отговори
тцтцттц преди 5 години
Гледам , че гербарския комсомол пак е налазил коментарите
184
9
 
12
 
! Отговори
kires преди 5 години
Тва мъж ли ли му се вика? Май не.
183
7
 
15
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Анонимен 194 Кой е гласувал заплатата на президента ????
182
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пак нещо се е напрегнал.
181
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тяЗатова щ е сме на опашката не ЕС , защото сме злобни и готови да оплюем и добър политик и да го очерним !от вас камунетата какво друго да очаква човек?
180
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да си отвори очите и да види това за което БСП го ожени какъв абсурд е и тогава да се изказва.По-добре да беше сам, отколкото зле придружен за да не излага България по чуждестраните си визити.И той морално не е пример за подражание,нито е политик,дезертьор от армията за топло президентско кресло.