Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем с държавността е. Арнаудова дето измъкна Горанов чист, сега се е заела да "разследва" и измамата на Цветанов. Резултатът е предварително ясен.
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 40 лева, ама не на всички! Забележете!
17
3
 
42
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не ме е яд ,че ме лъжат ,нещо присъщо на българина .ЯД ме е че си мислят че им вярвам .
16
7
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
Тоз Радев ко са занимава с глуопости - ясно че се размазаха от далавери гербаджиите *** сега големи работи стават светъ ври и кипи тряаа да си президент на място държава имаш р ръцете си не кооперация с 5 10 апартаменса и няколко крадльовци оставяй ги тея дребни далавери на елена да ги разследва
15
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ревали!Вие си ги избирате.И ченгетата и пълни мутри от ГЕРБ и тоя от снимката, дето е на хранилка при Путин.Не очаквайте нищо хубаво да излезе от това, което сами си друбите.Но, то не може да е половината нация- русофили, които мечтаят СССР да се върне и Путин да ни анексира...и в същото време, държавата да просперира, да има равенство, пълноправие, правораздаване и работещи институции.Докато не осъзнаете това, ще има и апартаменти и КТБ-та и огради и т.н. и т.н.
14
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
До А,той поне се обажда от време на време,а другия комунист-слънце,всеки ден ни го натрапват по телевизиите,заради него ,вече 8 години,не гледам телевизия и не купувам вестници.
13
4
 
37
 
! Отговори
ТЪРПЕНИЕТО НА ХОРАТА преди 5 години
които в ГЕРБ имат само за избиратели е на път да избие в спонтанна ЯРОСТ. Тогава здраво място няма да остане по така наречените "политици" и "ДЕЙЦИ НА ПРЕХОДА"
12
53
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственния проблем на държавата си ТИ - Румене.
11
7
 
45
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Герберуги,да бяхте издигнали по-малко смешна кандидатура от Цецка,поне можеше да загубите достойно!Сега какво се пенявите като ви казват истината в очите!?
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И е напълно прав. Сега ще видите как говорителката на Цацаров от звено "Антикорупция" няма да открие нищо нередно, както при измамите на Горанов. Все пак нали Бойко си го избра.
9
8
 
43
 
! Отговори
МАФИЯТА ГЕРБ преди 5 години
е назначила свои хора навсякъде в държавата. Прокуратура, полиция съд, кметове . Навсякъде. Това е затишие пред буря. И в царска Русия ЦАРЯ си е мислел, че е от БОГА сложен вечно да управлява. Изглежда ОН от Банкя си мисли същото. ВРЕМЕ Е! Да му покажем, че не е прав...
8
13
 
45
 
! Отговори
Човек от народа преди 5 години
Радев е единствения коректив на властта, но за съжаление правомощията са му силно ограничени. Властта се е самозабравила в алчния си стремеж да се облагодетелстват по всякакъв начин! За това и така яростно го атакуват отвсякъде- настъпва ги по мазолите гаднит.е крадливи шайка.джии. За мен той е най-компетентния, неопетнен, интелигентен и достоен политик в България! С теб сме Г-н Радев! Мачкай ги!
7
4
 
61
 
! Отговори
ЦАЦАТУРАТА преди 5 години
никога няма да раследва истински ГЕРБАДЖИЯ. Това го видяхме и с Горанов и с Хасковското момче осигурило на родата 100 000 000. И оградата на Валерката, нито хасиендата Борисова в Испания, НИЩО няма да види бял свят. Най-много някой да се спомине бързо, бързо като Мишо Бирата. Нали помним тефтерчето на Златанов с инициалите ББ-ЦЦ, да се ударят . Поле услужливо забравено и откраднато в колата на адвоката / въобще как е у него веществено док./ Делото се прекрати поради липса на доказателства.
6
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БРАВО РАДЕВХм. Човек.... избрахте.... вие ли бе боже боже
5
50
 
13
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 5 години
***!
4
58
 
15
 
! Отговори
А преди 5 години
Айде поредният комунист се обади от коневръза.
3
15
 
65
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Гледах началника на президентския кабинетаИво Христов. Изключително умен човек. Няма място за сравнение с простите герберски тикви.
2
15
 
70
 
! Отговори
+- преди 5 години
Прав е президента.
1
17
 
85
 
! Отговори
БРАВО РАДЕВ преди 5 години
Все повече се убеждавам, че избрахме правилния човек за Президент.