Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"

Няколко десетки души спряха движението към Малко Търново
Обновена: 23 мар 2019 10:25 | 23 мар 2019 10:22, Елка Василева
116
Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"
Снимка: БНР

Няколко десетки души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха тази сутрин за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.

Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“.

Организатори на недоволството са членове на политическата партия „Възраждане“, предаде БНР.

Още по темата

Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация относно обявената обществена поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи.

Вчера заместник-министърът Красимир Ципов обясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а обществената поръчка е за подготовка за площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция.

Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд "Убежище, миграция и интеграция" - част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те посочиха, че средствата, които се предвиждат за настаняването на бежанците, трябва да бъдат пренасочени към по-важни сектори в страната.

Към 9 часа днес движението по пътя за Малко Търново вече бе нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
3
 
! Отговори
ПРАНДЖАТА преди 5 години
Доган-ами *** сте си и затова ви въртя на малкия си пръст.Каквото си искам,това си правя с вас,а вие се джафкайте.Дните ви са преброени.Скоро-турско малцинство в бг,след това-автономия.За Странджа и други части от бг ще гледате само картинки.Анадъмо!?
31
0
 
3
 
! Отговори
Дед Мороз преди 5 години
Хо-хо-хо, ето на кои два острова австралийците ще изринат оставащата на територията им *** )
30
8
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Истината е ,че тези бежанци дори да ги вържат в България , няма да останат в България , а ще хванат пътя за западна Европа ! Дори не отиват в съседната на тях Русия ! Диаманти ли растат по дърветата в тази западна Европа ,че всички са се прицелили в нея ?!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искали бежанци в България. Никой у нас не иска! Ако обаче се появи вълна бежанци, никой няма да пита никого, какво иска! Без подготовка, ще прегазят територията като марокански скакалци! Ще се намърдат и в за.....те им!
28
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестърите да бъдат премахнати от силите на реда. Имаме нужда от хора които да заселят пустеещите села и градове. Българите не се развъждат и само бягат, затова ще си вземем нови хора.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И България без комунисти
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може ли от сайта да обяснят коментари номера : 24....27....32....36...........???????????????????????????????????????????
25
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До привет от Германия. Никакви мюсулмани нямат работа да идват в България. И ***, защо не изтриеш тоя ислямистки провокатор,а. Ако беше някой българин писал за тях такива неща или за сгоунерите веднага щяхте да го изтриете, нали прдаж... мр..
24
12
 
4
 
! Отговори
расате преди 5 години
До Анонимен 35"Спасението на бЪЛГАРИЯ е излизане от европгейския съюз и присъединяване към Русия!"Прав си! Но при условие, че мизерията е твоята цел. Освен това след освобождението от Съветско робство си свободен човек и никой не ти пречи да се преселиш на североизток. Нормалните хора нямаме нужда от теб в Европа.
23
5
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Проблемът не е в мюсюлманите ,които идват в България !Проблемът е какви мюсюлмани идват в България и с каква цел идват !В руската *** всеки трети жител е мюсюлманин , всеки трети войник в руската армия е мюсюлманин , това не е тайна дори за българските рубладжии !
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова избиха животните на хората за да отворят жизнено пространство за ислямисти. Все едно въжрозденците ни са се борили за свободата на България за да може да се заселват ислямисти.
21
3
 
3
 
! Отговори
34 преди 5 години
До АнонименАз за 20 лв не се показвам на прозореца.2 бона мимимум!
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко десетки ли? То няма и 20 човека...
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкараха по 20 лв. набързо.
18
1
 
19
 
! Отговори
Един преди 5 години
Тези дни САЩ изсипа атомни бомби по ГЕРБ. Лично не знам защото това се случи. Предполагам, че някъде яко са сгазили лука. От тук насетне дните на това правителство НАИСТИНА са преброени. До сега то се крепеше от САЩ. Сега почва пълния крах и ако Бойко има поне две мозъчни клетки ще си подаде оставката. Така поне ще запази грам от достойнството си.
17
2
 
15
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Възраждане са единствената читава партия в България. Дано успеят да влязат в Парламента като начало. На Мухобойко ще му се стъжни
16
2
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Бойко е пътник.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юнал ДжамиловТи си 120 "кела" торба с лай....на докато изкараш ятагана ще ти разбия главата.
14
1
 
12
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
""""Ясен месец веч изгрява над зелената гора.В цяла Странджа роб запява песен нова юнашка"""
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен до Чистач преди 5 години
Забрави да добавиш и националните предатели от ГЕРБ главните виновници да има бежанци в България.