"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър

Красимир Първанов депозирал молбата си тази сутрин
183
"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър
Снимка: архив, Ройтерс

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин.

Първанов също е от участниците в правителството с евтини имоти от "Артекс".

По тази причина оставка вече подаде правосъдният министър Цецка Цачева, а след нея от кабинета си тръгна и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. 

Дали зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов ще понесе някаква отговорност, ще стане ясно след завръщането му от САЩ утре.

Клиенти на фирмата се оказаха още депутатът Вежди Рашидов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова.

Евтин имот преди няколко години купила и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Нека проверят всички преди 5 години
До "Бсп са гадове": Да се проверят и депутатите от БСП? Не е лошо, не е лошо. Но само ако така не се търси оправдание за гербаджийската дружинка на Цецо. Нека да проверят всички. Още когато се създаваше специализираната прокуратура имаше хора, (в т.ч. и президента Радев), че след като тя сае назначава от правителството, не може да се очаква от нея, че ще проверява за корупция министри и депутати на управляващата партия. Да видим сега дали са били прави
148
1
 
0
 
! Отговори
Искате ли и вие? преди 5 години
До Петров: Искате ли и вие да си купите евтин апартамент от фирма Артекс. Станете депутати или поне зам. министри от ГЕРБ и проверете сами.
147
1
 
2
 
! Отговори
Посрещаме Цецо преди 5 години
Днес на летище София с полет от САЩ пристига невинният Цветан Цветанов. Очакват се хора, ръченици и всенародно веселие при посрещането му. Ликуй народе. Да теглим един калай на опозицията и президента и да празнуваме. Властта е стабилна.
146
1
 
2
 
! Отговори
Къде е? преди 5 години
До "къде е престъплението": Къде е престъплението? Има използване на властта за лично облагодетелстване. Фирмата получава привилегировано положение, политици от управляващата партия получават апартаменти на ниски цени. За сметка на кого? За сметка на ощетяването на бюджета (ако се е доплащало на ръка и така се укриват данъци) и за сметка на другите клиенти, които доплащат разликата ако Цецо и дружинката му са купили евтино.Избираме хора за да работят за обществения интерес, а не за далавери.
145
3
 
0
 
! Отговори
защото преди 5 години
Смятам това за оставки на честта, а не на провинения, понеже никой не е доказал, че е налице престъпление. Да си купиш евтин апартамент в София не е престъпление. Защото това е пазар. Къде е престъплението?
144
4
 
0
 
! Отговори
къде е престъплениет преди 5 години
Аз не разбрах. Кое е престъплението, че хората са си купили евтини апартаменти? Къде е престъпният състав? Защото апартаментите са евтини? Е ми, това е пазар. Кой за колкото ги дава. Не е престъпление, че депутат си купил евтин апартамент. Престъпление е, ако е нарушил закона. А последното никой не го доказа - че има нарушение на закони. Медиите играят със злобата на избирателите. Пазар. Зависи от интереса.
143
0
 
1
 
! Отговори
до 142 преди 5 години
Мисля,че си прав.Така спестяват от данъците и таксите при покупка.
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
апартаментгейт поставя въпросът това ли са реалните цени на апартаментите или те са завишени само за една част от народа .Апартаментите се строят абсолютно според мен без съобразяване със стандарт тухла -гипсокартон без всякаква замазка такъв ли е апартаментът на Цветанов -нека специалистите се произнесат и да видим как цял блок се строи за три месеца
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е НАП тогава когато не им е изгодно на властимащите НАП го няма той е при последната дупка на кавала да глобява
140
0
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
"Може на безценица да са продали апартаментите, въпросът е откъде идват пари за ново строителство след това...Парите, взети под масата, фирмата не ги е декларирала и не е платила данъци за тях.От който и ъгъл да погледнеш на сделката, все е нередно."__Колкото и да се възмущавате за нередностите на фирмата - виновни или не, нищо няма да им направят когато се постигне ефекта от шумотевицата и Цв подаде оставката. Те не са хора на герб, както и да ви изглеждат сега!
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кражби .Строителните фирми не са толкова глупави да продават евтино на цървулите от герб. Просто в документите се пише по-ниска сума за да се спестят данъци и такси .И сега ако гербаджията признае това излиза ,че лъже държавата ,която му плаща заплата .Затова предпочита да подаде оставка.
138
1
 
5
 
! Отговори
Колко са? преди 5 години
Обърках се тотално. Колко е бройката на крадливите герберасти, купили апартаменти с крадени пари в този блок? Дори асансьора вече бил зает.
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП също са крали, и то много, и са правели далавери, но ГЕРБ-ерите подминаха всякакви рекорди по крадене!!България е най-бедната и най-корумпираната държава, и не само в ЕС!Гарантирано от ГЕРБ!!
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите родители от поколението 40-45година са с такива пенсии защото уж такава им била осигуровката ниска -защото всичко е опорочено в тази страна .Да се вземе предвид на каква заплата са се осигурявали към момента на пенсионирането ако са се осигурявали на максималната заплата па била и тя 240лв тогава да получават максималната пенсия към момента иначе това е кражба от цяло едно поколение работило за тази държава другото са приказки от 1001 нощ а народът още спи
134
0
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Когато тинята изплува на повърхността и се възприеме за каймак, това се получава!П.П.ВСЯКАКВИ приказки са излишни, след като българина допусна един про*ст пожарникар и един бавно развиващ се физкултурник да го водят за носа.Тия нехранимайковци са еталон за преуспяване пред необразованата и предимно консуматорска част от обществото. Умишлено обаче ги държат разните мошеници, бандити..КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ОБРАЗОВАНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ДА поведат простол*юдието!
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко още души ще трябва да си подадат оставката за да покрият Цветанов .Докога Б.Б ще го търпи или те така са сраснали че единия ще повлече другия и всички от ГЕРБ че го траят защото на народа му е ясно какво става ,едни управляващи подсигурявайки се със закони които гласуват за собствената си защита могат да мародерстват на гърба на целия народ
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а присъди и затвор кога ??? а медиците от кумисиите ТЕЛК дето са раздавали фалшиви документи срещу пари КОГА ТЕ ШЕ СА В ЗАТВОРА ?? Мойте родители са с по 240 лв пенсия след 45 г трудов стаж ,,,кога питам .. Кога Цветанов в затвора ??? Тох и там може да прави молитвенна закуска ...не само в САЩ
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да праверят сделките на всички политици, кметове, съдии и прокурори. Не само на гербарите.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще понесе отговорност за Белене като шеф на НЕК, кой ще плаща тези пари заради неговата некадърност, ама уреди тогава сина си с парк зелене енергия край Видин, но всичко потъна и никой нищо не говори.