"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър

Красимир Първанов депозирал молбата си тази сутрин
183
"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър
Снимка: архив, Ройтерс

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин.

Първанов също е от участниците в правителството с евтини имоти от "Артекс".

По тази причина оставка вече подаде правосъдният министър Цецка Цачева, а след нея от кабинета си тръгна и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. 

Дали зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов ще понесе някаква отговорност, ще стане ясно след завръщането му от САЩ утре.

Клиенти на фирмата се оказаха още депутатът Вежди Рашидов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова.

Евтин имот преди няколко години купила и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
7
 
! Отговори
Края на ГЕРБ преди 5 години
Оставките са не само неуспоримо задължителни, но и недостатъчни. Трябва да се подведат под отговорност всички тези лица които са употребили влияние с власт за закупуването на тези апартаменти на тези цени. Трябва да бъдат осъдени. А краят на ГЕРБ този път е повече от ясен. Много им стана, много години нагли корупционни схеми. Народа е настръхнал срещу цялата гербаджийска пасмина, търпението свърши.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи далавери въртят с апартаменти министрите на ГЕРБ едни купуват на цени 2-3 пъти по-ниски от пазарните други ролучават апартаменти за ползване напълно безплатно предполагам и с опцията в един подходящ ден безплатният апартамент да бъде прехвърлен на съответния министър тихомълком когато вече се е оттеглил от поста си.
127
0
 
2
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 5 години
КОИ СА ТЕЗИ ХИЩНИ ПИРАНИ които нападат в група и ОПОСКВАТ до кокал всичко до което се докоснат.Има ли какво още да се изяде от нанаситните ХИЩНИЦИ?
126
0
 
9
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Като е нормална практика, драги 120 ми кажи къде и с какво основание са постъпили рпарите в Артекс и дали те са платили дължимите данъци върху тях. Освен това драги ми 120 ми кажи откъде тия с покупките изкараха парите.... реалните, не по нотариален акт.И най вече как е преведен остатъка да реалната цена по банка, кеш, къде са :)Въпросите са толкова много, ама никой не иска да се занимава.... защото няма политическа воля иначе...... И поради същият факт ядем вносни домати по 5,90 БГ няма
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще си замине корумпето Владислав Горанов? Защо за него си мълчат и ГЕРБ и БСП и прокуратурата?Ето какво пише в Закона за противодействие на корупцията от 2018гЧл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или УСЛУГИ БЕЗПЛАТНО или на цени, по ниски отпазарнитеПо смисъла на този член Горанов е получил безплатно за ползване апартамент и трябва да си заминава.
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срокът, в който България и Русия трябва да подпишат окончателния договор за Белене, изтича на 30 юни 2011 г. Договор не е подписан и Атомстройекспорт веднага подготвя документи за арбитражно дело за компенсации. През 2016 г. идва сметката след преговори между двете страни, НЕК се съгласява да плати на Атомстройекспорт 601,617,133 евро с левова равностойност 1 176 660 837 лв., а руската фирма се отказва от натрупани лихви за още 90 млн. лв.Та за Белене този е виновен!
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте в сайта на Свободна Европа какво пише за този хубавец."На 31 март 2011 г. Тогава Красимир Първанов и вицепрезидентът на Атомстройекспорт Генадий Тепкян подписват в София Анекс 12, който задължава двете страни да постигнат финално споразумение и да подпишат в тримесечен срок договор за изграждане, доставка и строителство на два реактора в АЕЦ Белене. Подписването става в отсъствието на ресорния министър на енергетиката Трайчо Трайков"
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има и още.А Цветанов е отишъл в Америка да си прибере комисионите за Ф16,щото много се е охарчил покрай луксозния апартамент.
121
0
 
16
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Все тая, както става в България гледайте след някой друг месец къде ще бъдат назначени.... тук е така народа бързо забравя....... особено на маса....
120
0
 
10
 
! Отговори
хахо до 120 преди 5 години
Не сме всички,не сме,ти може би,но не и ние,които вие сигурно бихте нарекли балами.Всички ние,които не сме вие,сме си купили на цена обявена и по оферта на строителя.И тъй като нападжиите са ме опасли отвсякъде,като поп или балама както бихте ни нарекли вие си плащам данъци и всичко прочее.То излиза,че в провинцията по-скъпо от София в престижен квартал.
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камъните падат, падат от небето!
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка и Цецко не са обяснили до сега как така съседните им апартаменти са три пъти по-скъпи от техните...при еднаква данъчна оценка...
117
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общоприета практика е в нотариалния акт да не се вписва реалната цена на имота а най-ниската законна т.е. данъчната оценка. Това е начина да се спести от таксите при нотариусите. Когато това е нормална практика за народа защо преливате от пусто в празно. Та тук приказката е присмял се щърбел на хърбел или ВСИЧКИ СМЕ МАСКАРИ.
116
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Денят ,в който Цветанов подаде оставка трябва да бъде обявен за неучебен и да се вдигнат оценките на учениците с една единица,както е било при раждането на Симеончо...
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споменеет си как падна Гуревски - 10 години никой не можеше да го пипне с пръст, посел ЦРУ дадоха едни записи на Заем, той ги разпространи...и кабинета падна за два месеца.ИМате ли усещане за дежа ву?
114
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов ни се хвали, че получил подкрепа от демократите....да де ама президентът на САЩ е от РЕПУБЛИКАНЦИТЕ. Той и роско се снимаше в клипчета на Килъри Клинтън.
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, а преди това се разшумяха "Репортери без граници" за това че свободата на слово у нас умира, после дойде американският посланик в МС и уволниха подуправителят на БНб по банковият надзор....ИЗвикаха зам-главният прокурор Иван Гешев в САщ и той обяви че няма да се кандидитира за главен прокурор. И след два дни извикаха Бойко "на инструктаж" в Брюксел у ИНтерпол и Свободан европа почнаха с шамарите по Цветанов
112
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да припомня, откъде тръгна "апартаментгейт" - "Свободна Европа" ! Финансирана от Конгреса на USA ! Тоя път мърдане няма !
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента ОЛАФ се е заяло с МВР за обществена поръчка от над 100 джипа.
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента Министерството на финансите е осъдено от Мартин Димитров, тъй като укрива информация във връзка с КТБ.нека каже колко са събраните цесии по закона Пеевски, колко са дължими и .н.