"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър

Красимир Първанов депозирал молбата си тази сутрин
183
"Апартаментгейт" взе трета оставка, отива си зам.-министър
Снимка: архив, Ройтерс

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин.

Първанов също е от участниците в правителството с евтини имоти от "Артекс".

По тази причина оставка вече подаде правосъдният министър Цецка Цачева, а след нея от кабинета си тръгна и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. 

Дали зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов ще понесе някаква отговорност, ще стане ясно след завръщането му от САЩ утре.

Клиенти на фирмата се оказаха още депутатът Вежди Рашидов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова.

Евтин имот преди няколко години купила и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на БКП-то всички бяхме бедни! Сега има и бедни и богати! Боли ви, но е така!
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласно Закона за ДДС не може да продаваш под себестойност /общо разходи/. Щом сделките са станали на по 600-700 евро за квадрат, значи това е себестойността. Няма как да не са го съобразили. Останалите пари е ясно, че се дават на ръка. Спестяват се данък върху имота, таксата при нотариуса, фирмата не отчита ДДС за разликата, не отчита печалба и укрива данък печалба. Купувача не доказва мръсните пари. Куп престъпления.
67
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои ги е яд че са бедни и стоварват вината на когото попадне! Бедни сте защото сте глупави,а глупави защото сте бедни!
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ се нагледа на проформа оставки ! Всички видяхме какво стана с Нанков. Всеки политик подал оставка му се намира друго място, така че подаването на оставката вече няма никаква стойност. Жалкото в тази ситуация, е че следващата политическа сила е също толкова корумпирана, колкото и ГЕРБ, така че ни трябва някакво чудо. Българинът пък очевидно се бои от радикални промени на конституцията и изглежда, че статуквото е трудно да се промени, трябва защото положението е отчайващо !
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омразата с която пишат някои тука е неоснователна! Нито са налице кражби,нито са налице престъпления! И никой за нещо такова не говори! Има съмнения за търговия на влияние и точка! Съмнение!!!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме на Цветанов Оставката утре !
63
0
 
13
 
! Отговори
пецата преди 5 години
По сравнение с всички други схеми на герберастите апартаментгейт е детска игра , но явно трябва да гърмят бушони преди изборите, ако няма да има разследване за укрити данъци, пране на пари то всичко е просто поредната димка
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Артекс винаги могат да кажат,че са направили промоция в рамките на рекламата! На цял свят коткат известни личности по този начин! Така че,няма да има никакви последствия! От друга страна като си политик значи ли,че трябва да си беден и да живееш във виетнамските жилища!? От трета страна някак си за богатствата на Баневи нямаше такова възмущение в медиите!
61
1
 
13
 
! Отговори
. преди 5 години
А Комисията за незаконно придобиване на имущество какво ще каже? Спи ли?
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дискусията ви е ялова и глупава! Всеки търси евтино и хубаво! Като се почне от дрешките,обувките,автомобилите,та до апартаментите! Дали си товаро разтоварач или политик, няма разлика в мераците за евтино! Въпроса е защо фирма Артекс продава на някои евтино,а на други скъпо! Може би става дума за небостъргачи!?
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво сега Банкянското слънце дистанцира ли се от ГЕРБ ?
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "мишки" са много по-опасни, защото това,което се разчува случайно, е върхът на айсберга! И защото те управляват държава и дават лош пример на всички, развращават младите и ги оставят с впечатлението, че законите са за балъците, можеш да злоупотребяваш с всичко, да крадеш безнаказано държавата, ако имаш власт.
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрах защо всички Гербави в ЕП гласуваха единодушно срещу Кьовеши.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните. Как ще разследва Цветанов и сие?Припомням че това е човекът, унищожил записите по делото Ало Ваньо - Мишо Бирата със заключение, че гласът от записите бил на неизвестен човек. И това след като цяла България разпозна специфичния селски глас с арогантни нотки на Бойко Борисов.
55
0
 
15
 
! Отговори
Сюлейман преди 5 години
Китайският политик Бо Силай получи доживотна присъдаСъдът го призна за виновен по обвинения в корупция, злоупотреба с власт и вземане на подкупи.ТО В КИТАЙ БЕ,ШПАКЛОВАЙТЕ СПОКОЙНО....
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва нов светове ред с нови хора.Това е.ГЕРБ са слуги на глобалистите и си заминават.Путин и Тръмп редят пилоните на новото време.Всички кирливи ризи на шайкаджиите са отдавна известни и документирани.Просто сега идва времето,когато ще бъдат извадени на показ.А те не са ги и крили поради своята неземна гламавщина и чувство за недосегаемост.Скоро очаквайте мощен шут и по добре познатите ни"видни експерти"по всичко.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме Цеко Сифоня
52
0
 
12
 
! Отговори
някой си преди 5 години
При това единствената държавна брокерска фирма55137
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те скоро всички ще трябва да подадат оставка, защото до един са се набълбучили. И така ще могат да заседават на терасата на цецко чакрата. Който пък предвидливо е със самостоятелен асансьор, за да може да не натоварват основния.
50
0
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Тази Кооперация трябва да я направят паметник - Символ на падането на един РЕЖИМ - Режим унищожил Свободата на словото - Символ на Корупцията-Режим изгонил 2 милиона българи - Режим защитаващ интересите на богатите и смазващ бедните хора - Символ на алчността и безхаберието към другите - Символ на разрухата на ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ- Режим в който метачката в затвора гони въоръжени бягащи престъпници !Символът и краят на този режим е - Тази лъскава кооперация - Символ на ЛОБИЗМЪТ!