Съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс

При пазарни цени от ?1101 за кв. м. тя платила... ?225
26 мар 2019 11:10,
136
Съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс
Снимка: Артекс

Съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също си е купила апартамент от инвеститора "Артекс". Съпругата на председателя на Върховния касационен съд е сключила сделката още през 2013 г.

От справка в Имотния регистър става ясно, че на 10 април 2013 г. "Артекс Инженеринг" продава на "Ганева 2000" ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг" № 32 в елитния столичен квартал "Изгрев", пише "Правен свят".

В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат. Проверка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в кв. "Изгрев" през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че ако Елисавета Панова е трябвало да придобие апартамента и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, реалната стойност на имота щеше да достигне 232 531 евро или 455 761 лв., вместо платените 93 000 лв.

Още по темата

От отчетите на "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Панова, става ясно, че сумата за покупката на имота е била налична във фирмената сметка. Финансовите отчети на дружеството обаче сочат, че ако трябваше да купи на реалните цени апартамента и гаражите, Елисавета Панова (по първи съпруг Ганева - бел.ред.) не би могла да го направи, просто защото фирмата й, поне по документи, не е разполагала с такъв паричен ресурс.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда "Елемаг Дипломат" на едноименната улица. За високия ценови клас на имота говори и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс "Сграда на годината" 2014 г. с Грамота за високо оценена номинация.

"Името на сградата напомня нещо специфично за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на района се дължи и на взискателните клиенти", изтъкват предимствата на имота от строителната компания.

Самият апартамент на Панови се състои от дневна с трапезария, разположени на площ колкото една боксониера - 41 кв.м., плюс кухненски бокс, две спални от по 20 кв.м., един кабинет, две бани, два санитарни възела, мокро помещение и две тераси.

Собствениците на „Артекс инжинеринг“, архитектите Весела и Пламен Мирянови са кумове на Елисавета и Лозан Панови.

Съдия № 1 и втората му съпруга сключват брак малко след като той оглавява Върховния касационен съд през 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
2
 
! Отговори
До Малко коректност преди 5 години
Тъй де, много са били близки - станали са кумове. НО ВКС е институцията която е ревизирала документите за строителството на фирмата - дмек на КУМОВЕТЕ си... явен сблъсък на интереси! Не разбирам къде е пламъкът в очите на борците за справедливост в случая? Ако ще борите корупцията - борете я навсякъде, или цел ви е само да махнете ГЕРБ, а "нашите не ги пипаме". Все пак 3 пъти по-евтино от Ц и Ц е купила кумата...Подозирам, че на артек нищо няма да им се случи когато ЦВ подаде отставка!!
87
2
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Моля да спестите интимните моменти....Един имал Кръстник, друг - Кум, трети - Сват...Помните ли че бяхме вече страната на Брстовчефите? И това при държава с претенции за Шенген.Цяла *** аут.
86
1
 
14
 
! Отговори
Малко коректност преди 5 години
Сделката е сключена 2 години преди да се оженят , т.е тогава тя въобще не му е била жена.Освен това факта ,че после фирмаджиите са им станали кумове, говори , че са доста близки.Как Горанов живее в апартамент на кума си 6 години без пари , а тези да не могат да продадат на близък човек имот на каквато цена си искат.Освен това жената нито е била на държавна работа , нито е имала власт , с която да злоупотреби.
85
1
 
8
 
! Отговори
А? преди 5 години
Да разбирам ли, че НЕсъпруга на Лозан Панов е купила в миналото имот от приятели, доста преди да се омъжи за Лозан Панов? Близо три години след пукупката има сватба, на която съпругата става съпруга на съпруга си и им кумуват продавачите!И какво общо има това с престъпните деяния па ПП ГЕРБ, която властва, раздава разрешителни за "небостъргачи", рекетира и не плаща данъци (ощетява бюджета)?
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за най-бедните и безимотните - БСП,няма ли да излезе?Щото иначе няма баланс в природата! Пък и за толкова калпави управления и фалирания на държавата по тяхно време , си плачат за съд и прокуратура, а апартаментите им да са им халал..
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да праверят сделките на всички политици, кметове, съдии и прокурори. Не само на гербарите.
82
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Подобни неща дори байТошо и съратниците му не правеха. Това ли ви е демокрацията, за която скачахте, а!!!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, до кога ще ги търпим :( Нямам неври вече. Всеки прави каквото си иска и в Бг положението от СОЦ-а насам е "за милиони няма закони"...
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не са си купили на 'данъчна оценка' и то 'някакви хора', а говорим за първоначално искани пари, които после са договорени да се изплатят в апартаменти. строителят си е направил сметката да прежали няколко апартамента на цена на строителството, без печалба, срещу протекции и неуязвимост. и шефовете на парламент, съд и управляваща партия се на просто 'някакви' хора, на всички ни е ясно.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най-кумичното е, че всичко това става с наши пари, докато ние дори нямаме улица пред блоковете :D На мен лично ми удържат около 400лв всеки месец за данъци и честно да ви кажа виждам къде отиват и не съм съгласен :)
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майка ми преживя тежка сърдечна операция в токуда, макар и по здравна каса, пак доплащахме. в деня на приемането й, един бизнесмен разговаряше с чирков в коридора на глас и искаше операция, ръководена от него. чирков отвърна - 30.000 евро струвам аз, оня предложи - не може ли да ти дам едно 'апартаментче' на златните и си размениха номерата. върпосните артекс са си опекли работата с правителство, съд, НС и всички останали, такса 'спокойствие'.
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им конфискуват имотите. Тези оставки са спасение за тях и напълно безмислени и чисто бягане от отговорност и публичност. Ревизия на финанси, запор на сметки, ей такива неща ще ги трогнат...Омръзна ми от такива глупости хора...значи за обикновения човек 2000к за квадрат, а за богария 500лв ?? Айре марш от тук
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а да видим дали ще има осъдени ??
75
0
 
6
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Въпроса е данъци ли спестяват да декларират или харчат недекларирани пари всичките изброени дотук.
74
0
 
9
 
! Отговори
Списъкът на Артекс преди 5 години
Няма ли Прокуратурата да се заинтересува кои въртят Търговия с Влияние
73
0
 
22
 
! Отговори
лицемери преди 5 години
Обаче пък как изчисляват че българина масово до 40 годишна възраст живее с майка си и баща си. Освен това не ражда. Да изчислят колко българи изплащат 30 години кредит
72
0
 
17
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
е кажете как да се развива нормален бизнес в българия, като половината ти производство да го продаваш за безпари и как квадрата няма да е 3000 евро, като правиш подаръци за 600. В крайна сметка някои трябва да плати обяда
71
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те биволите като знам какви " документи" вадят, всичките направени на Позитано 20.
70
5
 
10
 
! Отговори
майна преди 5 години
Ама сега да ви пукне Панов от съдене, за откровени лъжи и уронване на престижа, накрая може и да му купите един апартамент. Е , то в България лъжците минават евтинко, може и да се разминете с една нова кола.
69
3
 
11
 
! Отговори
cinik преди 5 години
Днес проверихте ли тази информация ,че нещо мирише, май ще излезе фейк и кво правим тогава ? Очерняме ? Или станахме бухалка на Пеевски ? Айде изкарайте документи като биволите или пак печатете "новина " по нареждане ?