Равносметката на КАТ – 500 души с неизрядни гуми тази зима

Температурите са ниски, не сменяйте още зимни гуми
28 мар 2019 11:52,
23

Как да подготвим гумите си за ниските температури и за какви нарушения ще следи полицията? Отговорите на тези въпроси пред Bulgaria ON AIR даде инспекторът на "Пътна полиция" Мария Ботева.
Още по темата

В периода от 15 ноември до 1 март водачите на автомобили са задължени да карат с гуми, чийто грайфер е не по-малък от 4 мм. През зимния сезон са отчетени над 500 нарушители, които са управлявали автомобилите си с гуми, които не отговарят на изискванията на закона, именно за дебелината на грайферите на гумите, както и такива, шофиращи с износени гуми.

Ботева препоръча водачите да изчакат със смяната на гумите, докато температурите все още са ниски, особено рано сутрин и късно вечер.

На въпрос какви са санкциите за нарушенията, тя посочи, че вариантите са два - фиш или акт за установено административно нарушение, като в първия случай глобата се определя на място. И беше категорична, че полицията следи всички нарушители задължително да бъдат санкционирани.

За зрителите на "България сутрин" тя отбеляза, че проверки ще има и за различни повреди в осветителната система, както и за устройствата за миене на стъклата, тъй като това са важни технически неизправности.

По повод наближаването на периода, когато мотоциклетистите също се включват в движението, инспекторът на "Пътна полиция" апелира:

Това, което е като препоръка, е да бъдат обезопасени с каски и да напомним, че в обсега на камерите попадат и те. Както и разчитаме да внимават с децата, когато отиват на училище.

Ботева обясни, че на територията на всяка област в страната полицията може да предвиди акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТеричоците ги интересуват само рушветите, там им е силата. Всичко друго им спъва работата.