БСП иска Цацаров да разследва има ли чужда намеса у нас

Нинова призова Патриотите да напуснат правителството
Обновена: 29 мар 2019 16:30 | 29 мар 2019 12:30, Веселина Йорданова
57
БСП иска Цацаров да разследва има ли чужда намеса у нас
Снимка: БСП

БСП поиска главният прокурор да разследва има ли намеса на чужда държава във вътрешните работи на България.

Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която е свикала днес извънредно заседание на ИБ на партията.

Още по темата
На него е бил обсъден въпросът със Закона за вероизповеданията и изявлението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

БСП се обръща и към президента Румен Радев да наложи вето на закона и да свика КСНС.

Решението на КСНС, с което всички бяхме съгласни, беше да се намери вариант да се спре финансирането на вероизповеданията в България от чужди държави, а приетият закон отсрочи задълженията на мюфтийството и остави външното финансиране, тоест и волята на КСНС е подменена, посочи Нинова, цитирана от БТА.

Социалистите искат премиерът Бойко Борисов да отговори "кой, кога и по какъв начин е въздействал върху правителството и защо той се е съгласил".

БСП се обръща и към "Обединените патриоти" с апел да напуснат веднага правителството. В противен случай, участвайки с министри в този кабинет, това ще означава, че одобряват тази политика, посочи Нинова.

Тя допълни, че изявлението на ДОСТ, че искат обявяване на турско малцинство, изявленията на турския външен министър и мълчанието на Бойко Борисов са заплаха за националната сигурност и за етническия мир в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
др. Нинова преди 5 години
Я Цацаров да разследва турския външен министър Чавушоглу! Ама-ха! Смее да говори! Аз не съм истеричка. Само леко нагличка. Е, не съвсем леко, даже много, ама... никой няма да забележи.
48
2
 
2
 
! Отговори
смях цирк преди 5 години
Нема никой да разследват ГЕРБ решава съда изпълнява.Мафията държи позиция в всички инстанций.ГЕРБ казаха сега след уволнението ще бъдем по силни ФАКТ на твърдоглавие.Магливото смешно кърпено управление продължава.Тези патриоти се държат да не паднат ОТ СТОЛА като пияници.ЗАЩО седат в парламента?
47
0
 
0
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 години
До Гледна точкаЕ ти си пак добре, повечето ги втриса, ама не смеят да си признаят...
46
5
 
8
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Другарке и другаре,предлагам да се присвои нова "звание" на другаркята Нинова- г-жа "ИСКАМ" - ами тя досега ВЕЧНО ИСКА и нищо не дава,а на това отгоре яко послъгва...Не-ка се гордее,е вече освен г-жа "ЛЪЖА" е и г-жа "ИСКАМ" ха,честито! А БСП-тролчетата все така яко,подобно на шефката си,да плюят наляво и надясно - товз ще им помогне по-скоро да се осъзнаят ... класово! Напред ! Още 100 години уйдорми,лъжи и компромати!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция се меша чрез НАТО. Влязоха в НАТО но това значи да признаят и турска нация.
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм на мнение, че трябва да се разследва, дали има намеса на рускотурската империя във вътрешните работи на България !Тук е пълно с руски и турски шпионски НПО'ошки, а Федотов се разхожда като в турски гробища и набелязва кой да бъде Скрипализиран !
43
11
 
13
 
! Отговори
Баба рокаджийка преди 5 години
По броя на коментарите под информацията съдя, че напъните на К.Н. вече дори не предизвикват интерес сред читателите на Днес.бг, което много, ама много ме радва!!!
42
9
 
11
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Тази е противен гориляк, ужас.
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-жо Нинова , Цацаров да разследва ? Кого ? че Кой го назначи Цацаров ? Кой му е началника ?Това като оня от кнопнти - Няма как да стане !
40
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това Конституция, Закони, КСНС, ..., когато Бойко Борисов послушно изпълнява каквото му кажат от чужди държави?
39
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов за пореден път се е навел пред Ердоган.
38
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ***, много нещо. Колко ви плащат, за да пишете негативно за БСП и така да отклоните вниманието от управляващите, вкл. и апартаментите им? Заслужава ли си за жълти стотинки да причините вреди на милиарди?
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eдните като се оцапат, виновни или не, подсват оставки, печелят изборите и пак управляват.Другите, горките, нито подават оставки, нито избори печелят, нито упревляват. Затова само беснеят.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБ+СДСТака е, ще гласуване за БСП+ДПС+Евророма
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая как добре слугува и налива вода в мелницата на ДПС.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма чужда намеса у нас.Нали Цацаров обясни, че оръжейния бос не е тровен от руски агент, а се натровил със салата.Какво повече искат да се разследва?
33
12
 
24
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
На БСП-то трябва да спрем да им обръщаме внимание. Досадни истерици са те и особено тая пачa
32
5
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До македонски 18 Що бе ? Странджата си е много добре.Прав е.
31
8
 
14
 
! Отговори
Пст преди 5 години
Не знам, кои са по-читави, ГЕРБ или БСП. Но едните като ги уличат в нещо /доказано или недоказано/подават оставки, а другите ... вие си отговорете. Едните като видят, че има недоволство преосмислят решенията си, другите /Ореха/си спомнете как ги преосмисляха. Преди да се почви нещо друго, за мен извода е ясен.
30
10
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Тая Нинова не спря да иска. И лъже че някога ще даде.Мислех да гласувам за БСП , но се сетих за Виденов и Гечев и желанието ми се изпари. Заради тези корифей на икономическата наука с пари за два апартамента си купих фризер на старо.