Един германец с кауза: България да стане още по-европейска!

Юрген Мюлер работи от 20 години в страната ни
29

Повече от 20 години един германец - Юрген Мюлер, се е посветил на благородната кауза да помага на България.

Заедно с група съмишленици подкрепят десетки каузи у нас и са успeли да променят много човешки съдби.

Юрген Мюлер работи като ИТ специалист в болница в България.

Той попада у нас случайно през 1997 година.

Казва, че се влюбил в страната ни от пръв поглед и приел за своя мисия да помага за развитието ѝ като подкрепя заедно със свои съмишленици различни социални каузи.

"Още тогава започнах да вярвам, че нещата тук могат да се подобрят и да достигнат европейските стандарти. Не мога да преброя каузите, които през последните 20 години сме подкрепили. Помагаме на много домове, институции, болници“, сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Преди три години Юрген Мюлер и фондация "Помощ за България“ се заемат с подобряването на условията в общинската болница в Горна Оряховица. Ремонтират кърмаческия сектор в детското отделение и две от стаите в родилното. Дарението възлиза на близо 30 000 лева, което ги прави и най-големите спомоществуватели на болницата.

Финансирането за благородните каузи, Юрген Мюлер търси от фирми в родината си. Той разказва истории от България и почти винаги успява да ги трогне и да ги убеди да помогнат.

Юрген Мюлер казва, че двайсет години по-късно вижда мечтата си почти реализирана. Въпреки това казва, че ще продължи да работи за европейския облик на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
носталгия преди 5 години
До опетковне е онази германия, каквато народа я помни преди войната!!!~
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не може да стане европейска, защото народа и е селско-русофилски.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще е някоя острилка от Източна Германия женен за българка. Няма друго обяснение за поведението му.
22
1
 
10
 
! Отговори
авс преди 5 години
КАКВОТО ЩЕ ..ДА СЕ ПРАВИ НА БГ ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОИ КЕ.ЛЕ.Ш ДА ПЛЮВА
21
1
 
3
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Ти да видиш.. Ти да не се броиш от победителите? Ние сме двойно загубили. След като бяхме с германците, след това ни прибраха руснаците и след 45г. разгром сега пак германците.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансирането за благородните каузи, Юрген Мюлер търси от фирми в родината си.Човекът спестява данъци на тези фирмизатова даряват, а не от обичзаради далавератаощитени са хазната на неговите сънародници
19
16
 
7
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Един ден този наивен германец горчиво ще съжалява за глупостта си. Амсаллакът все още не знае, че българите никога не оставят добрина ненаказана.
18
2
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До блянв писаното от теб не схващам ниакаква логика и насоченостизрази се малко по ясно
17
8
 
5
 
! Отговори
блян преди 5 години
До бай ганюКрайно време беше да сме БАВАРСКА КОЛОНИЯ или турска северна автономия!Премиера да може да лавира и навсякъде дупе да дава така както Тито!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарим му и дано да има повече като него.Вече те са единствената надежда на България.От старите българи от двете империи не остана почти нищо а новите са едни мишки който продават и България и цяла Европа за пари на интересите на американската и руската нацистки империи.И с цялото си безсрамие именно тези предатели се наричат патриоти.Вероятнл в техните очи Левски не е патриот но Кириак Стефчов от под игото е щото е същия като тях.Браво на германеца ните плъхове вече са жалки пред него.
15
1
 
8
 
! Отговори
one преди 5 години
супер браво на човекано болницата да попитам- изгледах клипчето, защо са сложили апарат за таксуване под телевизора. нима да има телевизор се смята все още за лукс?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво
13
9
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
*** по бедна държава от нас трудно ше намериш. дори в африка. и там по бедните не работят а си пасат кравата по цял ден и ги кацат мухите. докато тук сме роби.
12
0
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
До Анонимен 5 Германия загуби ВСВ и за това дръпна толкова напред икономически.А победителите , кво ?
11
10
 
26
 
! Отговори
ами преди 5 години
ако доведеш повече германци с теб,може и да стане,иначе с тоя мързелив и крадлив народ толкова,цяло чудо е,че държават все още съществува
10
6
 
21
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
еваллаколко ли *** са склонни да помагат на някого например в по бедна от нашата държава-николко.щото сме едни злобни еснафчета и не умеем да ценим жестове
9
10
 
8
 
! Отговори
хахаххаааа..... преди 5 години
"Един африканец с кауза: България да стане още по-европейска!"
8
6
 
22
 
! Отговори
Гууд преди 5 години
Изглежда не знае, че това е загубена кауза. Политическата мафия не иска тази държава да се развива и да бъде правова. Когато посоката и управлението на страната са грешни, не можем с африкански стандарт на живот да изкараме месеца при тези доходи, а той иска да мислим за европейски манталитет,култура и облик, това което казва германеца е следваща стъпка. Първо трябва да имаме средна класа с европейски доходи и да не мислим за битови проблеми.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо 6 пъти, извинявайте.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е последовател на секта, трудно обяснимо поведение за такъв дълъг срок. Познавам германци живеещи и работещи в БГ , но не са толкова наивни и разбират положението. Трябва сами да си помогнем тогава ще има резултат, не се ли надигне населението да измете и накаже олигарси и политици , ще е като по турско когато Ботев влиза в БГ с четата.