Един германец с кауза: България да стане още по-европейска!

Юрген Мюлер работи от 20 години в страната ни
29

Повече от 20 години един германец - Юрген Мюлер, се е посветил на благородната кауза да помага на България.

Заедно с група съмишленици подкрепят десетки каузи у нас и са успeли да променят много човешки съдби.

Юрген Мюлер работи като ИТ специалист в болница в България.

Той попада у нас случайно през 1997 година.

Казва, че се влюбил в страната ни от пръв поглед и приел за своя мисия да помага за развитието ѝ като подкрепя заедно със свои съмишленици различни социални каузи.

"Още тогава започнах да вярвам, че нещата тук могат да се подобрят и да достигнат европейските стандарти. Не мога да преброя каузите, които през последните 20 години сме подкрепили. Помагаме на много домове, институции, болници“, сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Преди три години Юрген Мюлер и фондация "Помощ за България“ се заемат с подобряването на условията в общинската болница в Горна Оряховица. Ремонтират кърмаческия сектор в детското отделение и две от стаите в родилното. Дарението възлиза на близо 30 000 лева, което ги прави и най-големите спомоществуватели на болницата.

Финансирането за благородните каузи, Юрген Мюлер търси от фирми в родината си. Той разказва истории от България и почти винаги успява да ги трогне и да ги убеди да помогнат.

Юрген Мюлер казва, че двайсет години по-късно вижда мечтата си почти реализирана. Въпреки това казва, че ще продължи да работи за европейския облик на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има 8 ооо долара брутен продукт на глава, Германия - 46 000. Разлика близо 8 пъти. Ето това е имал предвид под по-европейска, а не разни закачки. Когабе, кога най-после българинът ще проумее толкова елементарни неща?
4
14
 
14
 
! Отговори
Един човек преди 5 години
Германия да стане още по човечна и антифашистка
3
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейска Европейска.Колко по Европейски да стане? Като Германия ли? Да се напълни с ***.И да се женим за тях ли? Та да щъкат мулатчета.И да се смесват религия и и раси? Е не благодарим за подобна Европейзация!
2
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е е харесал защото не е европейска и много неща са от Бай Тошово време сега иска да ни развали и да заприличаме на немците и да станем жендъри като е хубаво в Германия що не си оди там, а е дошъл тука да ни дава акъли. е у лево е преди 20 години идваха японци и се влюбваха сега вече никой не идва и хората бягат.
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикаля човекът немски фирми да събира пари за България... И казва, че да помога на България му е кауза. А Цветанов оня ден каза, че каузата му е ГЕРБ.