Боклуци, тиня, фекалии... Мръсна река заплашва манастир

"Свети Мина" е много популярен сред столичани
3 апр 2019 10:53,
16

Остра миризма се носи от дни края манастира "Свети Мина" в покрайнините на София. Причината са боклуците и фекалиите, които са затлачили близката река Владайска. От светата обител многократно са сезирали властите, които са им обещали помощ, но за момента това така и не се случва.
Още по темата

Игуменът на манастира отец Борис коментира в "България сутрин", че има задвижена процедура за повдигане на моста, който минава над реката и стига до светата обител.

"Проблемът става сериозен, когато завали дъжд и се покачи нивото на реката. Тогава има опасност от преливане на реката. Водите дори опират в моста. От Гражданска защита ни предоставиха торби с пясък, за да предотвратят преливане на реката. Тече процедура за повдигане на моста над нивото на дигата. Трябва да се почисти и самата реката. Хората си хвърлят боклука и затова се стига дотук. Случвало се е водата да прелива и мостът да бъде затворен. Така бе през 2010 година. Многократно сме сигнализирали за този проблем. Сега дори тече процедура в Столичната община мостът да бъде издигнат още. Няма как манастирът да бъде затворен за Великден", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ми цвили тоя? Манастирите не плащат данък. Имат пари да платят на фирма.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирише на ГЕРБ!Сладка смрад.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БРАТЯ МОНАСИ 12Дай Боже Ролекс за всеки Поп/Монах/Владика!
12
5
 
4
 
! Отговори
БРАТЯ МОНАСИ преди 5 години
БРАТЯ МОНАСИ-ЧЕТЕТЕ ДЕНОНОШНО СВЕТОТО ПИСАНИЕМОЛЕТЕ СЕ БОГ ДА ПРЕМАХНЕ ФЕКАЛИИТЕ И ДА ТЕЧЕ РОЗОВО МАСЛОМОЛЕТЕ СЕ БОГ ДА ВРАЗУМИ "СВЕТИЯ СИНОД"ДА СИ ОТВОРИ КИСИЯТА И ДА НЕ ЧАКА МИРЯНИТЕ ДА СВЪРШАТ НЕГОВОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ,БРАТЯ !!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ц. Ц. 5Може, как да не може. Входът ще е параклис, влизаш, молитва и се качваш в 200 квадрата мензонет. Подземният паркин ще има помещение за опяване на мъртвите а до него ще се стига с вита стълба от входа-параклис. В България всичко може!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се вземат спешни мерки , за да се запази този хубав манастир. Свещеникът е прав, друг е въпросът, че има доста нещастници българи, които не ги е грижа и са безотговорни. Пречиствателната станция да поеме отговорност.
9
2
 
10
 
! Отговори
До Ами... преди 5 години
Явно не знаеш, че на един гуй място от манастира се намира пречистваелната стнация на София за отпадни води , която прелива от лай на.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно искат да го бутнат за да им направи Артекс по няколко тризонета.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ц. Ц.Затваряй си плювалника, нищожество! Много ти се иска да го няма манастира, но няма да стане по твоето желание!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" А това пък какво ни интересува нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА?! "Тъ.пак! Надали си от нормалните хора, нищожество. Само нещастници като тебе могат да се радват на мръсотията и ***, долна сви.ня!!!
5
8
 
12
 
! Отговори
Ц. Ц. преди 5 години
Няма проблем ! А може ли направо да съборим този Манастир ... И на негово място да издигнем ... "ЗЛАТЕН ВЕК 3" .......... ?!?! .......... Ще има евтини мезонети за всички "наши хора" !!!!!!! ...
4
0
 
18
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
"Хората си хвърлят *** и затова се стига дотук."Ами хората да спрат да си хвърлят *** в реката, за да не се стига дотук!
3
1
 
13
 
! Отговори
Даа, преди 5 години
ето къде е ключа за бараката - хората си хвърлят ***! Еми столичани...
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това пък какво ни интересува нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА?!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мостът си е достатъчно висок, просто реката е много *** и дори през лятото, когато нивото е ниско, ще се носи миризма.