Безумно е да се дава ресурс за цяло военно училище

Емил Спахийски за възстановяването на училището в Долна Митрополия
5 апр 2019 22:40, Екип на Bloomberg
123
Безумно е да се дава ресурс за цяло военно училище
Снимка: Pixabay

Министър-председателят на България Бойко Борисов наскоро обяви намеренията на правителството за възстановяване на авиационното военно училище в Долна Митрополия, но според журналиста Емил Спахийски страната ни няма нужда от подобно разхищение на средства.

"Малко ми е странна идеята за възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия. Целта изглежда е да се произвеждат кадри за гражданската авиация, защото страната ни очевидно няма нужда от повече от 10 пилота на година. Нуждите на бойната ни авиация за самостоятелно военно училище са нищожни. Безсмислено е да се дава ресурс за цяло военно училище“.

Капацитетът на родната авиация е изключително малък, независимо, че държавата ни е един от стратегическите членове на НАТО. Военните самолети и хеликоптери се броят на пръстите на двете ръце, а бюджетът за отбрана не стига дори за тяхната поддръжка, коментира още Спахийски.

Журналистът дава оценка на страната ни по повод 70-годишнината от създаването на НАТО, както и възможностите пред евентуалното членство на Грузия в съюза. Подробности вижте на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Време е Слави Трифонов да направи кастинг с име:"Лети с мен."Безумно е също така да се дават два процента от бюджета за отбрана.Безумно е и да се купуват изтребители.Ние не сме Турция,която води реални бойни действия.Ние не сме независими.Как може да се твърди,че България била суверенна държава,при положение,че най-еажният й ресурс-валутата,е обвързана с друга валута...!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако на някой му трябват кадри за гражданска авиация, той може да ползва ТУ - също е държавен университет и на учащите не им се пише "Слаб 4", като във военните училища. Просто може би на властта и трябва за отрочетата на партията, да се обучават безплатно някакви хора (че и войнишка заплата да взимат), да се покефят на Ф-16ките и после ако им хареса да останат. А ако не им хареса, да си изкарат годините по кадрови договор и да се преместят в гражданска авиация за многото пари. А вие си учете...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои хора не разбират същността на авиационния бизнес. Пилоти за ВВС и в момента се обучават пак там, но името на училището е друго. А като е държавно, тези за ВВС се обучават безплатно, вместо да вадят от собствения си джоб 150 бона за лицензи. Обучението в това училище е много слабо. Пълни слабаци са. Там е за наредаци връзкари само и те трябва да прокопсат, се казва на учителите и им се размахва пръстче. Ако са в същото обучение в ТУ, не могат да завършат тия хора никога!
16
2
 
6
 
! Отговори
комитата преди 5 години
първо пилоти после започваме производство на Ф 16 и после износ за САЩ
15
4
 
5
 
! Отговори
То няма да е училище преди 5 години
а кастинг за пилоти! Докато научат как се лети на американски самолети, ще минат 45 години, и пок ще се запее - времето е наше и отново ще трябва ново училище, да се учат за руски самолети! Не разбраха ли джендърите, че България ще си остане с Русия, ако не иска доброволно, ще стане насила! Другият вариянт е да бъде потурчена отново! Нали в сделката с Ф16 влизаше и обучение на пилоти, защо им е училище в България?
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хора няма тези училище ще правят, ххсхсхс. Баба Пена от кога иска да пилотира Ф16
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪТ ДА РАЗРАБОТИ СВРЪХМОДЕРНО ОРЪЖИЕ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ ВЪВ ВОЕННИЯ СЕКРЕТЕН ОБЕКТ17 ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА ЗОНА 51 САЩ,РАЗРАБОТКАТА Е НА НАШИ УЧЕНИ ФИЗИЦИ ДОКАЗАЛИ СЕ И В ЦЕРН.ТОВА ЧУДО НА СВЕТА ЩЕ СЕ КАЗВА ПРИРОДЕНМЕТЕЖ!!!!!НЕ СЛУЧАЙНО,ШЕФА НА НАТО И МЕДВЕДЕВ,ПОСЕЩАВАТСТРАНАТА НИ!!!!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
НЯМА ЛОШО преди 5 години
има ли преподавателски ресурс????кой ???
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е прав във случая нали искате да не е само София? Това училище ще облагороди района.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишещите не разбират, че дефакто военновъздушно училище съществува. В него се обучават бъдещи офицери пилоти и наземни технически специалности. Просто се води като факултет на Националния военен университет. Което спестява определени административни и други подобни разходи. Иначе обучението си се провежда без проблем. Няма нужда. От цяла помпозна структура за 50тина души завършващи годишно.А то вече няма и желаещи. Тази година пак са вдигнали мин.възраст за наземните специалност
9
1
 
7
 
! Отговори
а преди 5 години
недай си боже да се обучи някое българче на високотехнологична и високоперспективна работа като тази. ужас.
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Спахийски е прав ,нямаме нужда от ВВУ ,кадрите които са ни нужни може да се подготвят и в друго Военно училище!Представете си ВВУ което подготвя на година по 100тина пилоти ,къде ще работят и на какво ще летят?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще плащате за пилоти, дето ще отидат в чужбина...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа покрива дългове на гръцки фирми, та в тоя ред на мисли, всичко друго е по добре - училище, библиотека, читалня, книжарница.
5
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До БГ, Защото брат, всички са се набъчкали в София и по-далеч от околовръстното не виждат, затова! За тях провинцията е като динозаврите, чували са за тях и са ги виждали само по Дискавъри! Като отиде на село гледа от високо, щот бил от София, там незнам било тъй и онъй.
4
3
 
31
 
! Отговори
Язе преди 5 години
Защо като стане въпрос за ***, всички скачат да ги защитават, а като се повдигне въпроса за армия, полиция, и т.н. все се намира някой, АналЛизатор да се изкаже хейтърски по темата! Ами айде да не обучаваме военни! Вместо това да подготвяме по един випуск джедъри, може и два, и като настъпят турци, мурци и т.н, в нашенско, да ги посрещем вместо на щик с ***! Аман от гейзери в тази държава!!!!!!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не могат го боядисат само.
2
6
 
26
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Безумен си ти, господин журналист. Защо не дойдеш да живееш и работиш в Северозападна България. Без държавна помощ тази част на България умира, емигрирайки в чужбина. Това училище ще задържи много специалисти и учени в този регион. Това е една малка стъпка в правилната посока. Не всичко е пари, господин журналист!!! Сигурността на България е безценна.
1
1
 
18
 
! Отговори
решението преди 5 години
Училището трябва да обучава кадри за военната и гражданската авиация.