НЕК иска увеличение на тока за бита с 20%

В края на юни КЕВР трябва да вземе решение за цената
Обновена: 6 апр 2019 19:51 | 6 апр 2019 17:20, Анисия Иванова
227

Националната електрическа компания е поискала близо 20% увеличение на тока за бита и малките фирми от първи юли, съобщава специализираният сайт 3е-news.net, който се позовава на доклада на НЕК.

В него е записано, че прогнозната средна покупна цена на тока за бита и регулирания пазар от първи юли е 151 лева за мегават, което е с близо 20% повече от утвърдената цена за текущия период. Засега това е най-високото заявление, внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране, уточнява Bulgaria ON AIR.

В края на март предложение за новите цени на тока внесоха и от трите електроразпределителни дружества. Най-голямо увеличение са поискали от ЧЕЗ - с близо 9%. От EVN предлагат токът да поскъпне с 4 на сто, а от "Енерго-Про" – с 1,7%.

Енергийният регулатор ще вземе окончателно решение за цените на тока в края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 5 години
Много ясно! Защото продадоха евтиния ток от АЕЦ и др. евтини производители, а на нас ни набутват скъп ток от Американо-Костовските Марици! Докога да търпим шайка мародери да ни щавят и обират?
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
работя и живея с семйството ми вън в бг нищо не ме държи бг децата ми имат чуждо гражданство и бг продадох си апартамента не знам как ще живейте в бг като тези политици мислят само за кражби народа вече е измукан до оследната капка.няма да се върна в тази крадлива държава.а децата ми като четат новините и казват ама искаш да се върнеш в тази корупционирана държава
180
0
 
1
 
! Отговори
До Дедо Ви преди 5 години
Почти така е. Когато АЕЦ трябва да излезе в планова поддръжка или има свръх потребление, аналогична мощност е ТЕЦ2, а през нощта ЧАИРА тегли като захранва помпите за да може при нужда да пусне турбините. Фотоволтаици и веиита са случайни източници и на тях не може да се разчита за икономиката, но им плащаме тока заради Корупция. Плащаме и скъпата ТЕЦ3. Всъщност НЕК за да поддържа цените ниски източва първите 3 централи. Ако не издържат скъпия ток ТЕЦ2 например могат сами да си платят емисиите.
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та кога ще го вдигат ,да гледам как Бойко ще го гонят с камъни!!!!!!Има да бърза да хваща самолета за Дубай!
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенАбе..... да не казвам кой! Който е на загуба НЕ ВЗЕМА ЗАПЛАТА ОТ 60 000! Да се откажат, като са на загуба! Знаеш ли колко фирми искат да са на такава загуба с НАСТОЯЩИТЕ ЦЕНИ, ЧЕ И ПО-НИСКИ! Ти от НЕК ли си?
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е, че и в Париж един от големите мостове на Сена се нарича Мост"Александър", наречен на руския император.Сигурно е от времето, когато руската армия е влизала в Берлин и в Париж.
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те не са 560 лв.Като спаднеш данъците и осигуровките и стават 420.
175
0
 
6
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Защо не. В бг. има само дълбоко заспали овце. Няма жълти желетки. Няма и да има. Затова сме стояли пет века под робство.
174
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕТО ТОВА Е ЗАЛЕГНАЛО В ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ - ПОВИШЕУНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА С 20 %
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шистов гас не може, в Черно Море да се изследва не може, ветроге ерстори не може, всичко не може...Ама да се създаде един силен монопол и да си бичат квит им кеф ат цени - може! Ако българите не се справим с тоя проблем, направо си късам паспорти и ще се срамувам от произход си... Ако Пакската пита, мисля, че ще ме разбере...
172
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
А др.борисов,се удряше по гърдите че при герб-комунисти минималната заплата е станала 560лева,и бил дал Великденски надбавки 40лева,питам аз др.борисов,при това увеличение с20%на електричеството,какво да ги правя тези 560лева минимална заплата,а за 40лева няма да пиша нищо.
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 186Фирмите с на загуба? Ок... И на 20% загуба?... Да беее...
170
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УфтцетиииииПак ще спите и ще мрънкате, нали?
169
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Какво друго очаквате българи? АЕЦ работи като филиал на социалното министерство за да държи цената на ел енергията поносима, но лятно време един от двата блока излиза от системата за презерядка. И НЕК се декапитализира като купува ел енергия на преференциални цени от ВЕИ и хамериканските ТЕЦ . А търговците на ел енергия изнасят но не правят капиталови инвестиции в енерго генериращи мощности
168
11
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 184. И какво като протестираме бе, глу.пак? Фирмите няма да работят на загуба, я. Ще си тръгнат от България, БСП ще ги направи държавни, ще почнат да трупат загуби и ще ти докарат режим на тока. Този филм сме го гледали.
167
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е взел неадекватни решения той да плаща високата цена сега.Това е правителството БКП.Защото друго няма и не е имало само боята друга.
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато търпим и мълчим така ще е.Къде са протестите???Няма ги.Ей това е.Спи народе спи още ще те ограбват.
165
3
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Явно докато централката на ЧЕЗ не бъде заключена първо отвън, за да не могат да драснат мишките отвътре, а после не пламне едновременно от четири страни, тоя рекет няма да спре. Изнудват ни да купуваме приоритетно най-скъпия ток от ВЕИ и американските ТЕЦ, а лятото АЕЦ Козлодуй, дето произвежда най-евтиния ток, понякога работи и на 20% мощност, защото няма къде да си пласира продукцията !!! Това толериране на определени производители е дори противоконституционно, подписалият договорите - на съд
164
0
 
12
 
! Отговори
оран гутанов преди 5 години
Вие какво искате.Няма откъде да се гепят пари.Евросубсидиите спират,няма производство,инвеститорите бягат-предпочитат сърбите даже/Фолксвагените/,в Москва путев и ердоганев ще ходят на опера,да отбелязват турско-руските дни на културата,моля ти се.Това е трета среща тази година...и.т.н.
163
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак тъпия стар номер.Всъщност искат 10% проклети да са.И ще го вдигнат,Плебса ще въздъхне 10 е не е 20 и така..!За рубладжиите:Докато вашите хора управляват тук не 1 АЕЦ,а 10 АЕЦ да направим тока няма да поевтинее.