Войводиново на протест – заради присъдите на двамата братя

Братя Пакетови получиха само условни присъди
7 апр 2019 15:48,
39
Войводиново на протест – заради присъдите на двамата братя
Снимка: архив, Bulphoto

Село Войводиново отново излиза на протест тази вечер. Недоволството на жителите на пловдивското село е заради условните присъди на братята, които в началото на януари пребиха 33-годишния ефрейтов Валентин Димов.
 
Протестът на хората от Войводиново е насочен срещу ниските, според тях, присъди на братята Борис и Асен Пакетови. Двамата се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В четвъртък 18-годишният Борис получи 1 година условно с тригодишен изпитателен срок, а 22-годишният му брат Асен - 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Още по темата

 
Кметът на село Войводиново Димитър Тосев заяви, че не могат да променят окончателното решение на съда, но хората имат право на възмущение и той ще ги подкрепи.
 
„Трябва да има по-строги наказания, за да са превенция за останалите. Очаквах по- високи присъди, за това ще има и гражданска позиция по случая“, заяви Тосев, предаде "Дарик".

Протестът ще е от 19:00 ч. пред кметството на Войводиново, като кметът на селото ще съобщи на хората как вървят делата в Административния съд срещу заповедите за бутането на незаконните ромски постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И утре тези ***, когато убият някой виновен ще е този съдия който им даде условни присъди.И тогава да му отнемат правата до живот.
19
1
 
3
 
! Отговори
Ck преди 5 години
Толерантността и неглижирането на проблемите с този етнос на държавното ниво минават всякаква граница !!! Лошото е че се яхва вълната само при подобни инциденти, някои хора обират медийните ползи и после - всяко чудо за 3 дни. Г-да управляващи , не е сложно, просто трябва да се мери с един аршин и за едните и другите. Законите ни може да не са най-добрите , но поне да се прилагат за всички еднакво!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така условна присъда за доказан опит за убийство по особено жесток начин и причиняване на страдание?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението не е виновно,то е като стадо овце,виновен е пастира им КМЕТА.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са психично болни,много са си добре,ядът и пият до безсъзнание и се качват на коли пияни да шофират и буйстват като варвари!!!!!
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВОЙВОДИНО Е СРАМ ПРЕД ЕС И СВЕТА.НАСЕЛЕНИЕТО МУ Е С ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много загубено решенив. Трабваше да ги затворят поне за година. Жалко за стъраната на червените "рози".
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива решения на най-хуманният съд в света, в ромите ще има чувство на безнаказаност. Интересно ми е, ако насъветват маминото дете на някой съдия, дали ще ги пуснат условно?
12
1
 
23
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
В Норвегия и Швеция е разрешено притежаването на огнестрелно оръжие.Естественно с регисграция и лиценз,но всеки нормален и психически здрав човек може да го притежава.При моите ,,домакини" в Осло пушката стоеше в един шкаф ,заключен заради децата.
11
4
 
12
 
! Отговори
До Анти-гробар преди 5 години
За съжаление тук не е така. За пример за огнестрелните оръжия в скандинатските държави (или поне едната, не съм убеден коя точно) е разрешено притежанието. Там обаче в годината, статистика посочва, че се е стреляло 2-3 пъти в цялата страна. А иначе съдебната система в България и в САЩ дори няма база за сравнение.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анти гробар преди 5 години
До 10Аз съм за законно притежание на оръжие,за да може при евентуално нападение било то от такива като тези малцинствени представители или някъде по българските пътища от разни напомпани плиткоумници всеки да може да се защити. Като се отстрелят няколко такива екземпляра и дадат фира от това по стопиращо и защитно въздействие няма да има. Тогава и тези от малцинствата ще се кротнат и разни мутрагени ще си седнат на д.етата,защото няма да знаят дали няма да налетят на някой и да отнесат калая
9
4
 
20
 
! Отговори
Анти гробар преди 5 години
До 10На мен това ми е ясно. Аз просто се опитах да разясня някой неща на анонимния 5 , който бълнува за помилвания и втори шанс. Такова животно нема. Всеки трябва да си получи заслуженото наказание за извършеното престъпление. Повтарям всеки без значение дали е водопроводчик, политик или представител на някакво малцинство. Никой повтарям, никой не трябва да се ползва с каквото и да било снизхождение или привилегии спрямо другите, защото това е дискриминация. В затвора и толкова.
8
4
 
22
 
! Отговори
До Анти-гробар преди 5 години
Човече, това ако беше се случило в САЩ някой изобщо да си помисли да им напада военен, било то настоящ или вече извън армията, военният вади пистолет, гърми ги и даже няма да му мигне окото - самозащита и т.н. А дори и някой тук да ме обори заради това "гърмене" - е добре, не ги гърми, но тия ще влезнат в такава дупка (затвор), че ще се молят някой да ги гръмне!
7
8
 
34
 
! Отговори
Анти гробар преди 5 години
За какви "помилвания" и за какъв втори шанс говориш? Нещата са много прости има закон,който е нарушен,за което следва да бъде издадена присъда лишаване от свобода. Няма какво да се умува,а просто трябва да се изпълняват законите и да се налагат предвидените в тях наказания. Втори шанс като излезе от затвора след 20 години. Дали ако това се беше случило в САЩ щяха да ги "помилват" и да им дават втори шанс? Няма смисъл да ти казвам,какво щеше да им се случи нали?Но тук са избиратели и идват избори
6
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е кво пък станало толкова , за два шамара условна е достатъчна вие кво искате .
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп-дпс.........
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Условна присъда!?Кой е измислил подобна нелепа глупост?
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше жена, цяла Европа щеше да скочи, но нали е мъж, една шепа хора от село само, и никой няма да им обърне грам внимание. Да живее справедливостта и равноправието!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** 1, няма човек на име "Радеф".И да има,присъдата едва ли зависи от него.Лошо заработваш.На мястото на господарите ти не бих ти платил неделен надник.
1
54
 
6
 
! Отговори
Октопод с ланец преди 5 години
Справедливи са присъдите. А тези, които протестират са платени. Видно е.