Депутат от ГЕРБ коментира напрежението в Габрово

Маноил Манев е категоричен за поставяне на строго наказание
Обновена: 11 апр 2019 21:44 | 11 апр 2019 20:37,
23

Районният съд в Габрово реши, че тримата обвинени за нанасяне на лека телесна повреда на продавач в денонощен магазин остават в ареста. Те са с предишни осъждания. Съдът счете, че има опасност обвиняемите да извършат ново престъпление или да се укрият. Максималното наказание, което предвижда законът е до 3 години затвор, но днешното решение на съда е окончателно. Обвиняемите ще изтърпят ареста си във Велико Търново, а не в Габрово.
Още по темата

Напрежението, протестите и безредиците в Габрово се дължат на забравената формула, че всеки е отговорен пред закона за действията си, независимо дали е българин или циганин. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"По-важното е, че наистина единственият начин да се справим с този вид престъпност е когато наказанието е ясно, неизбежно, че ще дойде. Направиш ли такова нещо, ще следва наказание. Ако тази формула работи, няма да се стига до такива неща, в това съм твърдо убеден", заяви Манев.

Той посочи още, че в такива случаи трябва оперативната работа и бързата реакция на службите да вървят заедно, а отговорността на местната власт, според него е последният компонент.

"Виждате ли реакцията на държавата, на 6-7 час вицепремиерът беше там. Ръководителите на МВР бяха там, в общината имаше изграден щаб. Навсякъде може да се случи нещо, въпросът е да имаме формулата, начинът, силите и средствата, с които да противодействаме", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Маноил Манев коментира още, че именно начините на противодействие са важни и от гледна точка на евентуална мигрантска вълна и поток през България.

Според него никога не трябва да се говори, че опасността е отминала. Манев беше категоричен, че е важно страната ни да е подготвена и да има план за реакция при евентуална мигрантска вълна към българската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за сблъсъците между протестиращи и еничари няма ли да кажете нещо?
12
1
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 5 години
всичко това напрежение е искуствено създадено.на ромите им се плаща за това.всичко е политика.същото е и с апартаментгейт на политиците.ЗАТОВА НЕМА ХОРА ВЕЧЕ В БУЛГАРИЯ.дори и неграмотните р.о.м.и масово имигрираха и живеят в чужбина.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераст е най-голямата обида !*** сс ги пуснали местните ченгета и едва, когато Габрово въстана пак ги пребраха ..Долу шайката !!!
10
1
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Другарю Велев, в България благодарение и на вашето корумпирано и външнопослушно управление ромите вече наброяват над 1 500 000.Как смятате колко затвора ще са необходими, за да затворите всичките ? :)Е, да, не точно всичките !... Има едни 2-3% от ромите, които все пак живеят по българските закони и правила.Значи ще трябва да затворите има-няма едни 1 400 000 роми ...Приказките за наказания отдавна не плашат така наречените роми. Те знаят, че имат външна подкрепа от вашите господари.
9
0
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Депутата да не коментира, ами да иде при хората на улицата.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този манев е отвратително ченге,сигурно на съвеста му тежат поне 50 убийства,съвест ли казах този няма такова нещо!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професоре, къде видя расизъм, просто властта си пазарува електорат и си го пази затова ги местят в Търново.Хора с криминални прояви и присъди, пуснати след разпит, така ли се спазват законите в страната.Наред с това са твърде либерални и се стига в повечето случаи до условна присъда.Властта докога смята че хората ще мълчат.Всичко става явно за минути в социалните мрежи
6
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
Това не са реакции, основани на етническа омраза. Голяма част от българите не правим разлика м/у хората на етническа основа. Става въпрос за това, че законите не се спазват-не се прилагат-оставени са "вратички" в тях! Мутри, ****, политици се възползват от голяма част от народа.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб трябва да се махат-минимум 4-5 години на сух хляб. БСП им е рано да идват на власт-нужен им е поне още 3-4 год пост и молитва. остават едни раздробени десни, които само мрънкат. Патова ситуация! Но май ще трябва да разчитаме на мрънкачите. Ище трябва българския народ да започне да протестира за всяко закононарушение. ВСЯКО!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се случи непоправимото изведнъж властта започва да работи на приказки и малко действия, до следващия случай или както се казва всяко чудо за 3 дни .После пак от същото.До последния който ще загаси лампата и ще затвори вратата.В следващите 20 години
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маноил манев коментира.Коментаторикоментират коментаторно ,коментирано-то от коментаторът за коментиращитекоментирки.Коментаторна фира сър.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти, милиционери и герберастките им метастази, ще затрият държавата.
1
2
 
48
 
! Отговори
12 преди 5 години
Абе всички се изсипахте, защото хората се вдигнаха! Ако нямаше клип, ако хората не бяха реагирали, щеше да си мине тихомълком, най-много полицаите да бяха смъмрили бития! И ги бяхте пуснали - без повдигнато обвинение - същите тези органи. Маскари, омитайте се от сладката ви държавна служба. Оставка на началника на полицията, на министри, на Борисов! Стига сте разправяли как всичко е стабилно и, че ако вие не сте на власт ще "дойдат комунистите" и ще стане по-лошо. Не ставате - показахте го!

Спонсорирани публикации