Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
31
 
! Отговори
До жителството преди 5 години
що за чук трябва да си, да разсъждаваш толкова наивно, сякаш милион българи се преселиха в София от любов към Черни връх и перловската река.
32
16
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Както българи направиха хотели на държавните плажове край морето, кактопхбългари застроиха парк Гео Милев-южвата част, Южния парк-с незаконната жг Южен парк, както българи застроиха планината Витоша с къщи-дворци (нали уж строителство в планина е забранено?)така и роми могат да си строят колиби, където преценят? Или българи могат да застрояват държавни земи, а роми не могат? Аз лошо от роми не съм виждал, но лошотия от българи-много. Българин съм, нямам никакъв досег с роми.
31
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончевица просто се опитва да вдигне малко поокапалия рейтинг на мъжа си, и нищо повече!Мъжа и е вицепремиер от 6-7 години, за това време спокойно можеше да направи много за спиране на ромския терор над българите, ако искаше! Явно не иска!
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми Дончева да ги каже тези неща на Дончев.
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави впечатление поразителната прилика в лицата на Дончев и Дончевица. Дано само Дончев не е умен колкото Дончевица, че ни е спукана работата....
28
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЯБВА ДА СЕ СТИМУЛИРАТ РОМИТЕ ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ В СОФИЯ - ТАМ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА ИМ СА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ.
27
0
 
41
 
! Отговори
До 21 безобразие преди 5 години
Придошлите роми дали са си купили имоти и къщи, за да имат право да останат? Не, не са. Според законите по цял Свят, нямаш право да си правиш къща и барака, на държавна земя.
26
4
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Тая жена има по големи TOПки от мъжа си
25
1
 
25
 
! Отговори
Мара Габриела преди 5 години
Габровци вие не сте толерантни не сте европейци, дори не сте и ***.Като набият едно българче тези *** българи хванете ги за ръка и ги заведете да набият и друго.Тогава вече ще сте истински европейци.
24
0
 
40
 
! Отговори
до жителство преди 5 години
абе ху.о и аз предпочитам в града ми да има високотехнологични фирми които да плащат по 3000 лв заплати, само че вие създадохте условия за тях в Сф а не в Плевен , Габрово или Видин. Ако ние си тръгнем ще дойдат виетнамци да бачкат или просто фирмите ще си тръгнат и паричките за Сф ще секнат и няма по три пъти да ти угаждат да сменят плочките на Графа....
23
6
 
24
 
! Отговори
111111 преди 5 години
Тази се опитва да яхне вълната. Мъжът ти като е част от управлението години наред, какво е направил по проблема? И хайде марш от София, че и вие сте придошли там!!!
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До жителствосигурно ти ги храниш докато те се препичат на слънце с обърнати към съседите тонколони се наливат от сутринта под ритмите на маанета. Или пък деца и пенсионери са ежедневно тормозени и ракетирани по улиците, сподели
21
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфортът на ромите не е нещо паднало от небето.Политиката на държавата в последните 10-15 години прави така че българите да напускат страната,а ромите да цъфтят и да се размножават.Получаващи пари и облаги,без грам положен труд и усилия.А за българите само терор,пречки пред малкия у среден бизнес,и светло бъдеще на трудови роби на шепа посткумонистически олигарси тясно свързани с политическата мафия.По провинцията има картел на заплатите,които не може да са по-големи от ниво определяно от феода
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моля, напомнете на другаря дончев, че една от къщите в които са се самонастанили роми е на наследниците на бивш министър от царско време, единствената останала що годе цяла (от общо три).
19
31
 
14
 
! Отговори
жителство преди 5 години
Предлагам всички навляци, нахлули в София да си ходят. Проблем с роми в София нямам-кварталът в който живея няма роми, но проблеми с нагли *** демонстриращи наглост, арогантност, нискокултурие--безкрайни. Шом габровци не искат придошли в града им, и аз не искам придошли в София-без значение какви са по етнос! Хайде-габровците-дошли в София-да си ходите по родното място, щом не искате вие други хора в града ви!
18
2
 
7
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Кво са тия *** итоя Дончев/а
17
40
 
10
 
! Отговори
безобразие преди 5 години
Откъде-накъде габровци ще "чистят" градът си от придошли роми? Тук Германия 1939 г ли е? В България имаш право свободно да избираш къде ще живееш. А ако софиянци поискат придошлите габровци да си ходят? Щото и самата фейсбук писачка ще трябва да си ходи от София в родното място!
16
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите са два.Беззаконието в тази държава,и ромската наглост в следствие на това.Но основното е липсата на Правосъдие и сигурност в тази територия.И огромната корупция.ГЕРБ ги чака не само оставка но и серия от съдебни процеси.Партия ГЕРБ може даже да даде начало на разпад на Европейския съюз в сегашния му вид.Защото ще е лош пример какво представлява същият,и как в него има държави открито управлявани от мафия.Е това не го мислят европейските управници търпящи Борисов
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой е мъжа в тва семейство?!
14
7
 
45
 
! Отговори
Гочо преди 5 години
Суз ***, Дончевице, мъжа ти краде, лъже и маже на едно с ГЕРБаджиите вече 10 години, пък се правите на много морални за пред хората! На всички ни е ясно, че в тая гмеж от крадливци и мошенници в ГЕРБ НЯМА КАК ДА ВИРЕЯТ чисти и непокварени хора. Просто другите крадльовци ще ги смачкат или дори и да е имало, те са се оттеглили.