Половината данъчни декларации - подадени онлайн

До момента НАП са получили 300 000 декларации
16 апр 2019 19:56,
3
Половината данъчни декларации - подадени онлайн
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица е подадена по интернет с ПИК на НАП или с електронен подпи.

До момента в Националната агенция по приходите са подадени над 300 000 декларации. ПИК пък имат вече близо 600 000 лица. От приходната агенция очакват за пръв път тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от тези на хартиен носител.

Още по темата
За поредна година агенцията дава възможност на хората да проверят сумите, които са им изплатени извън трудов договор чрез електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката могат да се видят всички хонорари, плащания по граждански договори и други и направо да бъдат преписани в декларацията. Според НАП, така рискът от пропуски и грешки значително намалява.

"Отчитаме много силен интерес към издаване на персонален идентификационен код в офисите ни в последните дни. Изглежда 2019 г. ще е първата, в която електронно подадените декларации ще са повече от хартиените. Електронното деклариране пести време и усилия“ каза директорът на "Обслужване" в НАП Боряна Георгиева пред Нова тв.

Крайният срок за подаване на данъчна декларация изтича на 30 април. Дотогава трябва да се платят и дължимите към хазната суми. Плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронната услуга на НАП, достъпна на уебсайта на Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другите и те "on a line", демек чакали са на опашка в НАП-а.
1
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Другата половина офлайн ли са?